G4Media.ro

Ludovic Orban: Cât sunt preşedinte PNL, niciun parlamentar liberal nu va vota…

sursa foto: Inquam Photos/ Cătălin Urdoi

Ludovic Orban: Cât sunt preşedinte PNL, niciun parlamentar liberal nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, reiterează ideea că va renunţa la conducerea Camerei Deputaţilor în cazul în care va pierde alegerile interne din formaţiunea liberală, afirmând că aceasta este „atitudinea firească”. „Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga”, adaugă el. Totodată, Orban susţine că, atât timp cât el este liderul PNL, niciun parlamentar al formaţiunii nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite la Botoşani, ce şanse dă unei moţiuni de cenzură să treacă, după Congresul PNL.

„Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării”, a susţinut el

El s-a declarat încrezător că va câştiga alegerile interne.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a renunţa la şefia Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne, Orban a declarat: „Cum adică să fie pripită (decizia – n.r.)? Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga”.

El a explicat că a făcut acea declaraţie pentru că „aşa e corect”.

„Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile… dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii – parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă asta înseamnă că, dacă el câştigă alegerile, Florin Cîţu va fi cel care va renunţa la funcţie, Orban a replicat: „Nu ştiu ce va face domnul Cîţu. Eu nu-i spun (să plece – n.r.)”.

În 9 august, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţa că va demisiona din această funcţie dacă va pierde alegerile pentru un nou mandat la şefia Partidului Naţional Liberal. „Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, susţinea Orban, afirmând că, dacă Florin Cîţu va pierde alegerile interne, nu va mai avea legitimitatea de a rămâne în fruntea Guvernului.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Cătălin Urdoi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Orban, ti-a rezervat DNA-ul loc de cazare in beciul domnesc all-inclusive, lasa vrajeala

    • Pai nu, ca sica o zice cu talc aici, ca președinte mai are vre, o 3 săptămâni pana la congres, apoi ști ca, l vor debarca de la conducerea PNL, iar la moțiunea ce vine va vota împotriva lui cătu din postura de simplu membru și asa având posibilitatea sa se răzbune pe bețiv

  2. Pai da, dupa ce nu va mai fi vor vota toti ai lui cu pesedeul

  3. mare fraier esti orbane. iti meriți soarta

  4. Si dupa ce nu voi mai fi presedinte chiar eu voi vota alaturi de PSD motiunea, nu e prima data cand votez alaturi de PSD, mai știți USL . .

  5. Le dă la🖕🖕🖕🖕Orban. Bravo moșule te iubim că ești anti PSD🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    • Din 26 nu o sa mai fii deci poti vota motiunea nenea sica

  6. a visat prea departe

  7. asa se intimpla cind crezi ca esti stapinul jocului si te aventurezi ,fara a mai avea forta sa intelegi realitatea .

  8. Ca sa fim sinceri pina la capat , Orban a inceput foarte bine relatia cu Presedintele Natiunii a reorganizat sistemul relational cu toate partidele politice si si-a folosit cunosterea politica (sensul acesteia contine multiple forme )in a contribui major in toate alegerile cistigate de catre presedinte si PNL, DAR , ce misto acest cuvint ,ceacealmaua(posibila) pusa la cale de catre fostul premier (tintele au fost presedintele natiunii , pastrarea romaniei intr-o zona gri a deciziei politice ce nu mai poate fi luata cu o larga majoritate ,majorarea suportul popular al USR -ului ,cu citeva zile inainte a facut o plimbarica de nicunde aparuta si crearea unui majoritati USR PNL si UDMR. Planul nu s-a realizat decit partial si deciziile neconforme si absolut nonnecesare , luate in acele zile nu a mutat o parte din electorat PNL catre USR , cei nemultumiti de aceste decizii ,luate de fostul premier ,nu au mai venit la vot .PNL nu si-a indeplinit targhetul .Acum este clar pentru toata lumea ca nici un membru PNL nu poate deveni seful partidului fara acceptul Presedintelui Natiunii .Indiferent de relatiile personale (Orban are un lung sir de relatii de acest fel ) si de prieteniile de o viata , membrii de partid nu pot nici distruge partidul ,nici nu pot determina de unii singuri plecarea de la guvernare . Citu preia PNL ,acolo unde cei plecati in momentul alegerilor pierdute se vor reintoarce . Un procent consistent de PNL-isti ce au stat acasa se vor intorce la partid ca dealtfel si multi nehotariti ce vor vota in 2024 alianta PNL -USR in toate alegerile din acel an . Necunoscuta este numele viitorului presedinte de tara dar si aici putem vedea nevoia de a se creea o emotie de moment (poate o doamna )ce va influenta decisiv un vot masiv .Estimez o prezenta la vot de peste 50 de procente in anul 2024 cu urmarile stiute de noi toti .Partidele mici vor disparea din politica romaneasca pentru un ciclu electoral .Votul masiv responsabilizeza partidul sua coalitia aflata la guvernare ce nu mai poate sa joace altfel decit in concordanta cu decizia populara .

  9. Atunci cind ca si cetatean nu oferi puterea, unui actor politic, de a schimba legile organice si Constitutia unei natiuni degeaba vi si ceri dupa alegeri ca aceste lucruri sa se faca . Trebuie sa diferentiati promisiunile electorale de rezultatul alegerilor care pot sau nu pot pune in valoare aceste promisiuni . Nu este prea greu de inteles pentru nimeni .Singura solutie este votul si participarea la vot . Nu este vorba despre maruntele sentimente avute de noi toti , este vorba despre numarul , care cu cit este mai mare , responsabilizeza pe cei alesi , adica , mai pe romaneste : nu mai au loc de intors .Un simplu exercitiu de imaginatie trebuie facut . Daca acum, USR si PNL aveau 60 de procente vot in Parlament nu mai aveau nici o scuza atunci cind cetatenii majoritari cereau aparitia unei anume legi sau ca o anume actiune politica sa devina realitate .Practic trebuiau sa execute .Nu aveau incotro .O sa tot aduc in discutie pina in 2024 aceasta nevoie de participare la vot .Cred ca a ti inteles cum ne pacalesc politicienii de 31 de ani si cum tin tara in aceasta formula nondecizionala unde nimic nu se poate face fara o majoritate de 65 de procente oferite unui partid sau macar unei coalitii de doua partide , conform celor scrise in Constitutie . Poate va pune pe ginduri ceea ce va scriu .Nu conteza pe cine votati, conteaza numarul foarte mare a celor ce ies la vot .