G4Media.ro

Ludovic Orban: Creștem vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților când ajungem…

Ludovic Orban: Creștem vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților când ajungem la guvernare

Ludovic Orban a declarat, joi, la România TV, că în momentul în care va ajunge la guvernare PNL va crește vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților: ”Bineînțeles că vom crește vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților”, a replicat președintele PNL la întrebarea moderatorului dacă va exista un astfel de proiect când Orban va ajunge la guvernare.

Liderul PNL a declarat că vârsta actuală de pensionare a celor două categorii profesionale este prea mică și că atât polițiștii, cât și magistrații trebuie să rămână mai mult în câmpul muncii pentru că încă sunt activi și tineri.

Reamintim că presa a relatat zeci de cazuri de polițiști pensionați în jurul vârstei de 40 de ani, unul dintre ei fiind chiar Daniel Chirilă, propus de premierul Dăncilă în funcția de ministru de Interne și refuzat de președintele Iohannis. Chirilă, care este secretar de stat în minister, are un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei. Citește aici portretul complet al tânărului pensionar

Un alt exemplu de polițist ieșit la pensie extrem de repede este Dorin Ionuț Grosu: după doar 17 ani de activitate în serviciile secrete ale Armatei și Poliției, el s-a pensionat în 2017 cu o pensie de circa 12.000 de lei pe lună, grație reintroducerii pensiilor speciale de către PSD. În plus, el a fost adus de PSD să lucreze tot la stat, la Ministerul Economiei. Citește aici mai multe detalii.

Ludovic Orban. Sursa: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  1. Ce sa-ti fac daca nu stii ce sa spui, cand sa spui?!

    • Ce prostie, daca îl pui pe Iohannis lângă Nastase, Năstase pare mai erudit. Îl vreți pe Nastase ? Paleologu e compromis de asocierea cu Petrov.
      Oricum aberați off-topic : Ludovic Orban are multe idei bune în ultimul timp, despre Orban este articolul

    • Bine ca spui adevaru in fata pentru ca ori ce ai face bugetari sunt aceiasi oameni cu psd ei mereu au votat psd pentru ca stiu ca psd promoveaza pilele spaga asta place la bugetari

    • Având în vedere că speranța de viață a unui polițist în România este de 62 de ani, poate le dați și cârje în dotare dacă tot vreți să-i scoateți la pensie pe la 60-65 de ani, presupun. În rest sunt dotați super beton. A fi interesant să apară la un apel 112 vreo doi ” tinerei și sprinteni” agenți la vreo 60 de ani și să-i apuce infarctul pe acolo. Asta în cazul în care apar, că la cum merg lucrurile în ziua de azi… ?

  2. Eu sunt linistit pentru ca Teodor Paleologu si-a depus oficial candidatura!

    • Iar iti dau dreptate… pare cel mai credibil, mai apucat asa…. Singurul sau minus e ca a stat prea mult langa Basescu.

    • Asta cu „statul” pe langa Basescu este cu dus-intors. Eu il consider un plus, orice om politic are multe de invatat de la Basescu, cu conditia sa nu-i urmeze „apucaturile”. Basescu a fost si va ramane mult timp de acum in colo, cel mai bun politician, desi a facut cele mai multe mizerii din functia de presedinte.

    • Corect, Alin, un erudit nu poate fi un golan.
      ABC, ia pune-l pe Paleologu langa Iohanis si vezi care mamaliga e mai mare!
      Ionele, cand vad cati prosti sunt, nu am nicio motivatie sa ma mai documentez.

    • Ce misto e anti coruptia la romani,functioneaza doar daca nu ai majoritate parlamentara(partidul guzganilor care este …) si mega proptele(vuvuzele) de la mass media cu parfum de neo securism oligarhic.

  3. Bine că știi tu,marcele,scuze că te-am scris cu literă mică,pai daca s-a înscris Paleologu in cursa,una-i una,alta-i alta,ce legătură are președenția cu parlamentul ori guvernul?Mai pune mana in timpul tau liber și te mai documentează.

  4. Iar iti dau dreptate… pare cel mai credibil, mai apucat asa…. Singurul sau minus e ca a stat prea mult langa Basescu.

  5. Pamflet
    Domnul Paleologu e un intelectual, are o multime de calitati, dar e de mamaliga. Daca ar ajunge presedinte ar fi un fel de emil constantinescu

    • Ti se pare ca Iohannis o fost mai breaz decat Constantinescu? Concureaza amandoi pentru postul de presedinte bibelou.

      Ce are Iohannis si n-are Paleologu?

    • Toti intelectualii sadea sunt de mamaliga. Au stat prea mult intre carti si nu simt realitatea din strada. Sau mai bine spus sunt desprinsi de realitate, realitate evident diferita de ce au citit ei prin carti.
      Nici-un intelectual de marca nu a confirmat in practica. Constantinescu, Marga, Plesu…
      Ori au fost invinsi de sistem ori au fost mamaliga si atit.
      Imi pare rau de Paleologu dar nu o sa prinda la mase(prostime). Macar a incercat, nu a stat pe margine sa analizeze teoria chibritului, cum ii sta bine unui intelectual ce se respecta.

    • Altă prostie, intelectualii sunt moi. Țăranii tot țărani vor.
      Sunt câțiva medici si economiști în politică care demonstrează contrariul. Chiar și hoțul Oprescu

  6. E normalitatea. In afara de mineri sau cei din nuclear sau cei de militarii de prima linie dn front nu este de acceptat sa lasi oamenii la acasa asa repede. Mai ales ca acum la 60 de ani multi sunt tineri.

  7. Norocul tău este ca nu te grabesti sa intri la guvernare și, pana când se va întâmpla asta, ai timp sa faci tot felul de promisiuni, după care sa te răzgândești.

  8. @Redactia…
    Eu v-am spus ca e nevoie de „bullshit button”.
    Voi, nu si nu!

    La asa declaratie, asa reactii!
    Nu era mai simplu sa apasam butonul??
    PS: mai intarziati un pic cu publicarea comentariului, ca poate adoarme Gabitza si sper sa uite sa ma catalogheze postac antiPNL…
    Mercic!
    PSS.
    elefantul ala roz inca-i da mumu lu’ mimi!! Si Dancila-i facuta posta in continuare! Ori cuiul meu e al dreacu de bun, ori elefenteii astia roz sunt a dreacu de potenti!

  9. Bravo Ludovic. ‘tui in git de puturosi. Azi miine vor vrea sa iasa la 35 de ani la pensie de dupa un birou unde a jucat solitaire.
    Daca mai tai si pensiile dobindite ilegitim, cunoscute ca pensii speciale in popor, pina si USR-istii te vor vota. Barna nu a anuntat asa masuri bune.

    • Sa dai din gura cand esti in opozitie cum ca faci, ca dregi, ca o sa te lupti cu toti cand ajungi la putere, nu te costa nimic.

  10. Romania astazi a luat drumul Greciei spre dezastru.
    Acum 13-14 ani am cunoscut doua persoane care activasera in acelasi domeniu pe aceleasi functii.
    Grecul dupa 20 ani activitate avea o pensie de 2900 Euro.
    Germanul dupa 50 de ani avea pensie de 1900 Euro.
    Aici Sica are dreptate.
    Nu poti sa platesti pensie 30-40 de ani unui om care a muncit numai 18-20 de ani.
    In sistemul public pensiile trebuiesc limitate la o suma rezonabila care sa asigure un trai decent si atat.
    Nu stiu daca exista in lume pensie de 10-12 mii euro pentru un om care a lucrat in sistemul public.

  11. Întrutotul de acord, este inadmisibil ca unele categorii profesionale să fie privilegiate într-o asemenea manieră, să iasă la pensie abia când ar fi cele mai bune de muncă. Atât magistrații cât și polițiștii ar trebui să iasă mult mai târziu la pensie, iar nivelul pensiilor acestor categorii să fie unul decent, să se găsească o anumită formulă încât ele să nu depășească un anumit prag. Nu este normal să ieși la pensie la 45 de ani, la 50 de ani etc, iar restul, grosul pensionarilor, să iasă la pensie în jurul vârstei de 60 de ani, după zeci de ani de muncă, iar nivelul pensiei să fie unul ridicol, mult mai mic decât cel al categoriilor menționate. Este o discrepanță prea mare între unii și alții, unii se pensionează la 60 de ani, iar pensia primită se raportează la contributivitate, în timp ce alții, ies la pensie la 45 de ani, iar pensia primită este una specială, într-un cuantum nesimțit de mare. Este adevărat că, atât magistrații, cât și polițiștii, măcar teoretic, activează într-un mediu stresant, unde uzura psihică este una foarte mare, dar totuși nu se justifică absolut deloc aceste diferențe, sunt unele cât se poate de discriminatorii.

  12. Lasa, sica mandolina, o va creste si USR-ul. Tu, cu guvernarea, esti ca dinamo cu Champions League 😉

  13. Bravo, Orban, însă trebuie să mai adaugi ceva: micșorarea vârstei de pensionare pentru bolnavii de cancer în stadii avansate (II-III) și care au peste 25 ani de muncă, așa încât să trăiască și să se poată bucura de roadele muncii lor.

  14. Poate se intelege in cele din urma ? Alegerile prezidentiale ,nu inseamna un concurs cu tema :cine vorbeste mai frumos , sau cine isi roteste ochii in cap mai dragastos . NU , ALEGERILE PREZIDENTIALE , se refera la omul,cetatean roman ,care nu doar promite ceva, ci care poate face ceva pentru tara . Este evident, unii au incercat si se pare ca incearca inca sa genereze haos institutional . Este evident , unii ,din motive ce nu tin decit de jocul politic si de o oarecare imagine presupusa,atasata partial de categorii de cetateni, functie de virsta ocupatie si educatie, au acceptat sa candideze in alegeri . Este evident, la ora la care vorbim , exista doar un singur candidat ,ce a reusit sa opreasca ,chiar daca partial , atacurile extrem de bine concertate si executatate cu scopul destructurarii si aservirii justitiei (cel putin asta este imaginea creeata in media si in discursurile politice ,de o parte a baricadei ). Este evedint , exista doar un singur candidat, ce are aprecierea unanima a unui intreg, numit Uniunea Europeana si care a reusit deja in doua rinduri , sa maximizeze ,prin actiuni personale , numarul cetatenilor votanti la alegeri si la referendum ,ba chiar a reusit sa convinga in final (atunci cind chiar era nevoie ) ca votul pentru desemnarea procurorului sef European ,sa fie acordat si de ambasadorul la UE al Romaniei . Toate acestea si multe altele ,incepind cu vizita efectuata, la invitatia presedintelui american ,pina la sustinerea toatala si permanenta a Romaniei ca parte a UE ,fac din persoana despre care tocmai am vorbit, un presedinte cu adevarat ROMAN si ca cetatean roman si ca roman in adincul sufletului . Doar cei care cetateni romani fiind si care au alta nationalitate , pot intelege ceea ce va spun in totalitate si chiar aceasta realitate ,numita cetatea roman , are o mai mare reprezentativitate in inima unor astfel de oameni , decit propria nationalitate .

  15. Bhaaa vlaicu nu ai putea tu sa sugi pulă la toți militarii împreună cu zdrentaroșii diasporei pnl.isti usr.isti pmp.isti macovisti preda.isti szigfried.isti basisti johnazisti și sleahta de scursuri ppe.iste naziste vândute care susțineți statul mafiot și abuzurile sale futu.ti mormântul ma.ti de căcat bolnav #rezist, bha jegosule militarii nu iasă la pensie la 40 ani care au ieșit au ieșit ca le a făcut oug Cioloș suge.m.ati de pulă cu toți jegoșii pnl.isti usr.isti pmp.isti macovisti preda.isti szigfried.isti basisti johnazisti

  16. In ceea ce il priveste pe domnul Orban Ludovic ,chiar daca la prima vedere ,imaginea pare a nu ii fi favorabila ,pe masura trecerii timpului , detectam omul L.O. Se constata si sunt aduse la lumina calitati nevazute pina acum . Perseverenta in atingerea unui scop , loialitatea fata de o idee ,ba chiar si fata de o persoana .Apar la lumina ,vastele cunostiinte politice,cunostiinte economice si nu numai , ce sunt necesare cunoasterii functionarii statului , ce ii permit sa nu devina antagonic, cu cei ce temporar ii sunt competitori si nu dusmani . Este omul ce incearca sa uneasca ,atunci cind este posibil, in vederea realizarii unui tel majoritar detectat si face din acest tel , propria lui realitate de a fi . Este omul care nu arunca cu vorbele (un fel de a zice )ci isi calculeaza raspunsurile, de o maniera ,in care cel ce ii sta in fata si care participa direct la discutie , nu poate profita . O surpriza ,pe zi ce trece .

  17. Ludovic sa trezit iar după băutură, la dans recunosc e mai bun decât Mihai Petre,dar la politică e varză

  18. In calitate de civil vreau sa am libertatea de anu nu contribui la fondul public de pensii .
    Vreau sa contribui la fondurile de pensii pe care le doresc eu si sa beneficiez de sumele economisite astfe cind vreau eu.
    Stabilirea virstei de pensie de catre guvern sau parlament este o incalcare a drepturilosi libertatilor fundamentale .
    Momentul cind un om reduce sau renunta la activitatea profesionala trebuie sa il decida singur . Ca doar nu este sclavul sistemului bugetar .

  19. Pentru dl. Orban: Corect este ca prioritar sa va faceti un draft de program de guvernare in care sa introduceti toate propunerile de imbunatatiri a unor domenii sau sectoare de activitate . Introduceti in program si confiscrea banilor dela infractori , stabiliti prin sentinta defintiva , sau ca legea arendei trebuie imediat perfectata , ptr. a nu mai permite unor numerosi arendatori sa fure din foloasele cuvenite proprietarilor de pamant.