G4Media.ro

Ludovic Orban despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat:…

Foto: InquamPhotos / George Călin

Ludovic Orban despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat: Nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat, argumentând că nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public, transmite News.ro.

Întrebat dacă este de acord cu intenţia Ministerului Muncii de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Orban a replicat: ”Cum să nu. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat – e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani, cu o pensie peste medie – să cumuleze cu salariul din sectorul public”.
Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat sâmbătă, la Digi 24, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.
Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.
„Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”. a opinat ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o „propunere coerentă”, pentru a decide asupra formei finale şi a modului de prmovare a legii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță înghețarea salariilor demnitarilor / Alte măsuri de reducere a cheltuielilor: concedieri din apartul bugetar, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, eliminarea pensiilor speciale

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Incet, incet societatea se schimba in bine . Multe alte surprize vor fi aduse in discutie cit de curind

  2. Masura mai logica decat asta nici ca exista! Eu nici n-am stiut ca s-a practicat ineptia cu cumulul la stat.

  3. La politie da, trebuie trimiși acasă pensionarii.
    În învățământul preuniversitar da, trebuie trimiși acasă toți pensionarii.
    În spitale și învățământul superior conexat cu medicina pensionarii trebuie menținuți (aici calitatea profesionala este indiscutabila).
    În administratiile publice locale și deconcentrate.. Aici e plin sacul, dar toți pensionarii acasă

    • Nu stiu cum vor face cu medicii, in multe localitati micute medicii pesnionari asigura asistenta medicala ca medici de familie, daca nu vor mai avea voie, chiar nu stiu cum va fi…
      In Institutiile administratii publice, centrale mai ales, sunt de acord, dar cum vor face cu medicii lipsa din multe localitati, oamenii aia oricum sunt batuti de soarta si uitati de lumea moderna, sa nu mai aiba nici medic aproape e greu..
      Nu stiu cum va fi cu medicii, vedem in zilele urmatoare…

      Ia uite:
      „Din cauza lipsei de medici, unii doctori rămân să lucreze până la 80 de ani.
      Criza de medici şi interesul scăzut al absolvenţilor de medicină pentru medicina de familie fac ca o bună parte din această categorie de specialişti să profeseze şi după împlinirea vârstei de pensionare. În cursul anului trecut, 42 de medici de familie din judeţul Suceava care au împlinit vârsta de 65 de ani au solicitat prelungirea activităţii profesionale, după cum a declarat, ieri, în conferinţă de presă, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu.
      „https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-01-17/Din-cauza-lipsei-de-medici-unii-doctori-raman-sa-lucreze-pana-la-80-de-ani

  4. Si cum face Dl. ORBAN cu Min. Apararii… care este pensionar si angajat la stat?
    Am uitat… la unii nu se aplica!