G4Media.ro

Ludovic Orban, despre proiectul referitor la reglementarea preţurilor la materialele de construcţii:…

Ludovic Orban, despre proiectul referitor la reglementarea preţurilor la materialele de construcţii: ”Fiecare decontare să fie, practic, flexibilă în funcţie de evoluţia preţului la materialele de construcţie”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă, referitor la proiectul de act normativ pregătit de Ministerul Dezvoltării pentru a rezolva problema creşterii preţurilor la materialele de construcţii, că decontările pentru lucrări vor fi indexate în funcţie de creşterea sau scăderea preţurilor materialelor.

  • „Iarăşi o veste bună – ştiţi foarte bine că de trei luni jumate discutăm acest subiect – Ministerul Dezvoltării, şi îl felicit pe ministrul Dezvoltării Attila Cseke şi echipa care a lucrat, a pregătit un proiect de ordonanţă de Urgenţă privind indexarea contractelor ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie, cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situaţii de lucrări şi care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creşterile, cât şi scăderile de preţuri la diferitele materiale de construcţie. Fiecare decontare să fie, practic, flexibilă în funcţie de evoluţia preţului la materialele de construcţie”, a anunţat Ludovic Orban, marţi seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care, luna trecută, asociaţii ale antreprenorilor din construcţii au atras atenţia asupra impactului negativ pe care creşterile de preţuri la materialele de construcţii îl au asupra lucrărilor derulate în construcţii şi care sunt de interes public.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat că va prezenta coaliţiei şi Guvernului un proiect de act normativ care să rezolve probleme creşterii preţurilor la materialelor de construcţii. El a mai explicat că este vorba despre o formulă de calcul bazată pe indici ai INS care va fi aplicată la fiecare depune de factură, pe baza unui act adiţional încheiat cu beneficiarul, vom avea această creştere sau determinarea preţului facturii.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ FMI

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Liber la spaga!

  2. Cititi cartea lui Bill Gates daca vreti sa intelegeti de ce s-au scumpit cimentul &Co.

    Piatra de var(folosita in productia cimentului), orice i-ai face, elibereaza CO2. Inmultit cu cate „tone” foloseste Planeta … Macar sa facem si noi niste bunker-e de banii aia … Autorul deja are… si Seattle, zona buna …

    Sa mai vorbim ca urmeaza Era „Fiarelor Noi” ? „Fiare noi luuaamm…” : D

    Off-topic: Am mers c-o bicicleta electrica, dadeai o pedala, decola … Nu-mi trebuie mai mult de 30km/h …

  3. O gogomanie.
    Masivul program de investiții guvernamentale (da, e masiv în comparație cu alte dăți) ininfrastructură este unul dintre factorii care stimulează creșterea prețurilor la materialele de construcție.
    Cine liciteaza are în vedere și o rată estimată a inflației pe perioada execuției lucrării.
    Orban vrea oficializarea vechiului obicei de a veni cu o ofertă și de a o modifica prin acte adiționale pe parcurs. O practică neconcurentiala și dăunătoare finanțelor publice.

  4. Sica ar trebui să se abțină pentru că el nimic nu înțelege din economie, e henț!

  5. Da ce, le e greu sa-si securizeze marfa prin contracte cu pret fix dinainte ? Sau o asigurare de scumpire de pret ca sa acopere eventualele diferente ? La licitatie pretul se da separat pt fiecare material in parte si separat pe manopera ? Sau cumpararea de optiuni pt achizitie de materiale pe bursa ? Sau… sau… ca e lic destul de mancat o paine.

  6. Visul umed al USL-istului standard.