Ludovic Orban, în ședința de guvern: Nu pot accepta să se facă achiziții de la tot felul de firme de casă, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziția spitalelor / Trebuie să generăm o ofertă de măşti la nivelul cererii, pentru a nu permite specularea unui decalaj
Premierul Ludovic Orban i-a atras atenția joi ministrului Sănătății, în debutul ședinței de guvern, că nu poate accepta ca spitalele să facă achiziții de echipamente medicale ”de la tot felul de firme de casă” în loc să apeleze la stocurile puse la dispoziție de Executiv.
”Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală şi prin Unifarm şi prin OANC s-au achiziţionat stocuri mari, numai că suntem în situaţia în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale, nu achiziţionează aceste materiale. Deci trebuie să reluam un ciclu normal şi firesc. Toate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat – fie de Unifarm, fie prin ONAC – sunt materiale conforme, sunt materiale certificate, sunt de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziţiile la firme de casă – în tot felul de spitale – de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia unităţilor spitaliceşti şi avem, cum se spune, marfă de calitate, care într-adevăr garantează protecţia. Aici ministerul va trebui să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a transmis premierul.
Ludovic Orban a mai cerut Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei acordarea sprijinului necesar pentru producătorii de măşti, astfel încât să fie generată o ofertă la nivelul cererii şi să nu devină posibilă specularea unui „decalaj între cerere şi ofertă”.
„Obligativitatea de a purta măşti după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piaţă. Noi trebuie să generăm o ofertă la nivelul cererii, astfel încât să nu existe posibilitatea de a se specula un decalaj între cerere şi ofertă. Ştiu că v-aţi preocupat de la început de chestiunea dezvoltării capacităţilor de producţie în România pentru astfel de materiale, echipamente, substanţe şi chiar vă solicit să utilizăm la maxim capacitatea de producţie – adică liniile de producţie achiziţionate să fie puse în stare de funcţiune, acolo unde putem interveni direct. De asemenea, să găsim toate formele de sprijin pentru producători, astfel încât să aibă materia primă necesară, să aibă capitalul de lucru, astfel încât să producă la maximă capacitate”, a mai spus șeful guvernului
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.