G4Media.ro

Ludovic Orban, la Ministerul Educației: Un profesor care nu face lecții online…

Ludovic Orban / Foto: Captura Digi 24

Ludovic Orban, la Ministerul Educației: Un profesor care nu face lecții online nu trebuie plătit. Dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit

“Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să-și exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online acolo unde este necesară organizarea acestor lecții online… dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit. Este simplu”, a anunțat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ministerul Educației alături de ministrul Monica Anisie și de secretarul de stat Luminița Barcari care a pierdut recent alegerile pentru șefia CJ Ialomița, campanie pentru care a plecat în concediu de la Minister chiar în săptămâna în care a debutat anul școlar.

“Dacă refuză să predea online, din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta în educație. Pentru că un profesor are obligația să se adapteze la orice situație. Jobul lui este să transmită informațiile, cunoștințele de la materia respectivă și în mod evident și multe altele, valori, principii, să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de a transmite aceste cunoștințe. Să fim cinstiți: online-ul e un lucru care există deja în viața noastră. Avem, cei mai mulți, conturi de Facebook, știm ce înseamnă LIVE-uri, cum să nu poți să te adaptezi să predai online?”, a continuat Ludovic Orban.

Întrebat ce se întâmplă cu profesorii care invocă regulile de protecție a datelor personale pentru a nu preda online, șeful executivului a răspuns: “Ce GDPR? Asta mi se pare o bazaconie”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Mi se pare corect.Sunt profesori care nu vor sa faca ore online,exemplu invatatoarea copilului meu.Relicvele afara,sa ramana profesorii tineri in invatamant,care au o conceptie noua de predat orele,de ceausisti ne-am saturat,inclusiv la minister au ramas multe relicve,sau angajati pe pile fara nici un pic de habar de invatamant ca ei sunt padurari.

  2. ha ha ha… asta vrea sa creasca psd-ul de la 30% la 40% pana in martie. Oricum a reusit performanta sa-l creasca de la 20% la 30%. Nici nu au avut loc alegerile parlamentare si deja trece la amenintari la adresa profesorilor. Vad ca PNL/PDL nu renunta la opinia ca profesorii sunt carpele de sters praful sau mopul de spalat podele.

    • D-le prim ministru de acord cu dvs. Trebuie sa intelegem cu totii ca actalul sistem de invatamant este depasit. In scurt timp scoala ca si cladire va disparea-maxim 5 ani. Invatamantul va fi integral online, cu alegerea profesorilor de catre elevi si nu prin impunerea unor profesori de catre ISJ. La fel inspectoratele scolare judetene vor fi istorie in cativa ani.
      Pe de alta parte, mergand pe principul dvs, si parlamentarii si guvernantii ar trebui platiti proportional cu promisiunile indeplinite. de exemplu: km autostrada efectuati/km de autostrada promisi; sau spitale regionale construite/spitale regionale promise; cred ca ar fi echitabil , ce ziceti???

  3. Personalul din educație are o stare salarială foarte buna in ziua de azi: salarii mari, sporuri, tichete de vacanta.
    Doar că ei nu livrează în schimb și profesionalism și educație coerenta.
    Multi sunt angajați în baza relațiilor de la inspectoratul școlar.

    Cea mai mare corupție există în aparatul bugetar.

  4. Hei sică mandolină bețivul țării de acum sa te aștepți să te voteze profesorii , salariile nu le mărăști iar acum le tai din leafă. Tine o tot asa si PNL nu mai intră în parlament.

    • Da, să le taie din leafa orele pe care nu le efectuează, la fel cum se întâmplă și la alte categorii: nu muncești, nu ești plătit! Nu le ajunge că au luat salariile întregi din martie până acum, deși majoritatea nu au predat online, că să nu mai vorbim de educatorii de la grădinițe…. Și acum mai vor și măriri de salarii!

  5. Profesorii în mare parte niste profitori de la bugetul de stat.
    Sa nu uitam de banii câștigați din meditații.
    Johannis are 6 case.Un succes.

  6. Cele 500 de noi cadre promise pe unde au ajuns?

    • Mda. Si cu parlamentarii si senatorii care chiulesc, cum sa facem? Le oferim privilegiul de a alege intre taierea din salariu sau a uneia dintre cele doua sfere moi? Ce iuti sunteti la manie cand e vorba de pulime si ce sensibili si empatici deveniti cand e vorba de cuurul vostru.

  7. dle premier, daca nu sti , i-ti spun eu : acestor ne-cetateni le-ai platit lefuri, sporuri, tichete, vaucere de vacanta pt o ne-munca si stat acasa 7 luni ! din bani publici, nu ai familiei tale si nici ai PNL ! pentru un part de rezultate la locale? vi acum si ameninti inainte de parlamentare ? cine te mai crede ? nici familia ta, sunt sigur !

  8. O sa trec prin cadru si le voi arata cocarul pruncilor!
    Ce pusca mea a ajuns casa, birou pt plozii altuia?
    Nu mai am putina intimitate?

  9. in lunga traditie a prim-ministrilor cu o educatie relativa, copy-paste, industriala sau cu lacune grave in cultura, dl Orban o comite inutil cu nistre declaratii debile. ce obtine? pierderea voturilor profesorilor. greseala nefortata de adversar. inconstienta. online versus off.line. nene, recent au aparut studii de cercetare de calitate. invatarea online nu e efectiva si nici calitativa la copiii sub 11 ani. copilasii din clasele primare nu se pot concentra mai mult de 90 de minute cu pauze la o lectie online…in vest au renuntat la aceasta pentru clasele primare..efort material enorm pentru un castig minim.

  10. ok. vreti sa dati afara ..pe un singur criteriu. asta e heirupismul si opacitatea dintotdeauna a guvernantilor din Romania. nu se gandesc de 2 ori. un impuls de moment si gata amenintarea. nene, uiti de dascalii batrani dar care stiu scoala, pedagogie..totul nene, in afara de niste abilitati online, si nu din cauza lor neaparat. aplicatii cu anomalii, bug-uri multiple, transmisie prea complucata pentru unii, material tehnic de proasta calitate! va ganditi cand amenintati ca s-ar putea ca unii din cei poate foarte valorosi sa renunte sa se mai bata cu sistemul asta handicapat pentru niste salarii de lizerie in UE. avem preturi de UE la toate utilitatile dar pe educatori vrem sa-i facem cersetori cu plata la oraaa. incredibil. si se mai mira „dreapta” romana ca psd castiga tot timpul.

  11. Or s ajungă toți să poarte dioptrii cât pepsiglasul doamnei ministru

  12. ..iegzact domnilor. doriti „afara cu invatatorii vechi, sa vina tinerii” . sistemul educational nu e o intreprindere. e de preferat profesori motivati, pasionati de ceea ce fac, dar realitatea este sumbra. din ce mai multi tineri mediocri intra si au intrat prea usor in sistem. salariile mici din anii ‘ 90 pana in 2010 si mai incolo au indepartat o anumita categorie de elita. desi super pregatiti pedagogic si tehnic unii au preferat alte job-uri si cunosc tineri profesori inpre-universitar care dupa 3, 4, chiar 5 ani au renuntat. piata privata a muncii le oferea salarii duble, triple pentru cei foarte buni. au ajuns, prin ricoseu, destul neaveniti si mediocri ..sa se ocupe de copii. Orban va adanci criza de cadre de top daca se uita la bani, la ora cu plata. niste prosti nene Iancule!

  13. Dl. Orban ori nu are informatia completa ori e rau intentionat. Multi profesori nu au idee cum sa faca orele online. In multe scoli li s-a spus doarsa faca orele online si atat, in altele li s-a mai zis si ce aplicatie sa foloseasca. Trebuia ca cineva sa le si faca un instructaj ce aplicatie sa foloseasca si cum se foloseste. E normal ca sunt depasiti. Nu sunt tehnicieni, sunt specializati in materia lor. Cum prezinti o tabla la un webcam? Au profesorii tabla in casa? Toate treburile astea trebuiau pregatite si standardizate de catre minister.
    Si le dau dreptate si profesorilor care nu doresc sa filmeze in casa lor proprie. Dreptul la intimitate este garantat de lege.
    Sunt o gramada de probleme la care statul trebuie sa furnizeze solutia inainte de a arata cu degetul.

  14. pentru Anisie, Orban sau vreun secretar istet. cum impozitam meditatiile? exista multe solutii. cea mai simpla e sub nasul lor, a europarlamentarilor la Bruxelles si Strasbourg. sub nasul lor..dar dancila era ocupata sa mai cumpere vreo brosa, un ceas scump ceva, base’ ajuns pe calo soarbe uischianu’ la comisia de aparare. si sunt si multi tineri trimisi de poporul asta necajit in parlamentul europei. nimic, nicio idee simpla online? unii au gasit-o . pe site-ul fiscului profesorul declara venitul din meditatii nefortat ci incurajat. simplu? impozitul platit ii merge spre contributia la pensie in proportie de 90%. restul, o suma modica e a statului . in plus platitorului de meditatii i se scade intre 60 %si 75 % din suma platita pe meditatii la impozite. ati auzit? win-win. nu vreau sa le propun totusi uselistilor asa ceva. ar deturna ideea printr-o lege schioapa si directionata cumva in neant. platforma software pentru Anaf ar costa zeci sau chiar sute de milioane de euro, si vor gasi o chichita sa faca declaratia super complexa, de neacceptat pentru meditatori.

  15. Live. on. Lectia in viziunea open a unui prim si ministru vremelnic, este doar o filmare, monolog cu face-ul catre ascultatori si book-ul . unde ne este cartea, tabla, creta sau pen-ul maestre?,
    dl Sic.. pardon Orban, mandolinist de ocazie, hmm a exersat el cu telefonul si mandolina in acealasi timp si spatiu virtual? mmmmira-m-as in firea mea. nu e simplu. trebuie concetrare pe obiectiv. poti sa uiti de copii intr-un delir live fara cap si coada. manelism. you si tube. mai baga unu’ si sugestii de machine learning sau chiar mai adanc. copiii? unii simpli spectatori, unul mai curajos ar ridica mana, gaseste butonasul manutza il apasa tactil si cu sarecu’ si nimic. profu’ a adormit live. o profesoara isterica a trezit tot blocul de pensionari pentru corigentul clasei care reusise sa puna pe tableta sa imagini deocheate, gasite simplu cu un search xxx.

  16. Live. OFF. Lectia a -2-a in viziunea close to me a unui prim si ministru oarecare, este doar o un click intr-un app pe smartfon. monolog si dialog . ascultatori copiii inep sa noteze . tot virtual. nu mai stie nimeni sa scrie califrafic. unde ne este creionul, stiloul si creta dom’ Profesor? suntem intr-un film SF, seria B din anii ´70. unii au tehnologie de la MIT(a). altii se chinuie in casutza lor de margine de sat. nu au curent electric, dar copilul ar invata . e trist. unii sunt insetati de cunostinte, vor sa invete. copii saraci, necajiti. copiii multor bogatasi trag liniutze la licee de fitze. au si cate 2 aifoane, mac book air de 3000 de euro pentru party live-uri .
    dle Orban, prim ministru al anilor douazeci- douazeci,ce faceti practic pentru copii si educatia lor? nu va ingrijorati ca poate o sa va mustre constiinta ca ati pierdut un Petru Poni, un Spiru Haret ..nascut la tara, intr-un satuc uitat de lume si offline?

  17. draga dna A. misia dumneavoastra pare terminata. ce sens „face” , ca profesoara de gimnaziu cu rezultate bune de altfel, sa acceptati fara sa cracniti cearta sefului care da educatia reala de pamant? va convine sa va pregatiti cu ardoare , sa asteptati cu drag copiii pentru a le transmite nu numai cunostinte ci si o traire, o clipa, o poveste neamaiauzita. totul devine tehnic. online 4 some. injustice 4 all. de altfel nici in societatilecmukt mai dezvoltaté lectiile online nu numai ca nu au succes dar ating ridicolul limitelor tehnice. exemplu dintr-un gimnaziu francez in timp de izolare,lockdown. platforma derivata din jitsi. reusesc sa se conecteze jumatate din copii, 12 mai exact. ceilalti nu pot, nu reusesc, platforma ii scoate afara. dupa 30 de minute sunt in sfarsit 20 de copii. insa nu pot sa-l urmareasca pe profesor. sunt sincope continue. audio si video. un cosmar. inutil. ora s-a dus. un chin pentru toti. directiunea propune zoom. unii parinti, cadre superioare, sugereaza teams de la microsoft.e un haos. nimic nu functioneaza bine. timp pierdut, profesorul a renuntat. a fost internat pentru probleme psihice.

  18. Majoritatea profesorilor usr si pnl,eminenta cenusie a intelectualilor nu reuseste sa faca un program de educatie????Sau nu vrea , pentru ca nu doresc completarea fisei postului cu aceasta activitate!!!!Pentru meditatii,cunosc cateva cazuri unde,merge online-ul!!!!!