G4Media.ro

Ludovic Orban: Obiectivul meu, până la finalul zilei de mâine, să stabilim…

Ludovic Orban: Obiectivul meu, până la finalul zilei de mâine, să stabilim forma definitivă a OUG privind rectificarea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul său este ca, până la finalul zilei de marţi, să fie stabilită forma definitivă a ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară, relatează Agerpres.

„Obiectivul meu este ca, până la finalul zilei de mâine, să stabilim forma definitivă a Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară. În rectificarea bugetară sunt câteva obiective pe care le urmărim. Cel mai important obiectiv este să asigurăm resursele financiare pentru toate instituţiile publice şi pentru toate autorităţile locale, resurse financiare care sunt indispensabile pentru buna funcţionare, pentru plata salariilor, pentru plata diferitelor drepturi sociale, pentru plata unor cheltuieli de funcţionare cum sunt iluminatul public, încălzirea şcolilor şi alte categorii de cheltuieli. Al doilea obiectiv este acela de a elimina practica guvernelor anterioare de a pune pe spinarea mediului de afaceri cheltuielile nesăbuite care au fost provocate. De exemplu, avem ca obiectiv în această rectificare să ajungem la zi cu rambursarea TVA către companii, pentru că este inadmisibil să menţii în mod artificial un deficit şi să lipseşti companiile de dreptul lor legal şi anume de banii la care au dreptul prin rambursarea TVA”, a afirmat Orban, după ce a participat la un eveniment organizat de Academia Română.

El a adăugat că vor fi alocaţi bani pentru a asigura decontarea tuturor plăţilor care trebuie făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Sunt concedii medicale nedecontate şi de 11 luni. (…) Nu în ultimul rând, urmărim să ajungem cât de cât la zi cu plata situaţiilor de lucrări pe toate proiectele de investiţii, indiferent dacă este vorba de investiţii la nivel guvernamental sau de investiţii în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, căutăm să eliminăm toate cheltuielile nenecesare şi mai ales să eliminăm din structura bugetului cheltuieli care nu pot fi efectuate şi care au fost trecute acolo fără ca să existe efectiv posibilitatea de a putea fi efectuate până la finele anului 2019”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a afirmat că vor trebui majorate sumele de bani care reprezintă transferul de la bugetul de stat către fondul de pensii pentru a asigura plata acestor drepturi, „pentru că vechiul guvern nu a avut grijă să aloce suficienţi bani în bugetul statului ca transferuri către bugetul de pensii”. „Şi, ca atare, şi acolo va trebui să suplimentăm suma de la bugetul de stat către bugetul fondului de pensii”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă Guvernul va micşora alocările de fonduri la Educaţie sau Transporturi, premierul a dezminţit aceste zvonuri, „fitile băgate de oameni rău intenţionaţi, cel mai probabil din zona PSD şi care n-au nicio legătură cu realitatea”.

„Vom aloca resursele financiare pentru cofinanţarea oricărui program care va aduce beneficii pentru români. (…) Forma proiectului de Ordonanţă de Urgenţă va fi făcută publică şi o vom adopta până la finalul acestei săptămâni”, a mai spus Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Este foarte bine , de mxima importanta si actualitate cele spuse de premierul Orban, dar sa nu uitam de restul lucrurilor ce se pot face la nivel de ordonante de urgenta si de decizie guvernamentala si anume :punerea in discutie ,eventual printr-o lista (la fel ca la motiunea de cenzura )cu o intrebare -VOTATI sau nu alegeri anticipate – ,adresata tuturor parlamentarilor . Macar sa vedem cine nu doreste si poate tara va cere in urma unui eventual refuz , aceasta dorinta de ANTICIPATE in strada . . Presedintele si PNL trebuie ca in cel mai scurt timp sa realizeze citeva cereri populare :alegerea primarilor in doua tururi de scrutin (ordonanta de urgenta sau vot in parlament ), eliminarea efectelor ordonantei de urgenta nr 14 (pe cit le permite legea ,doar partial), eliminarea legii Recursului Compensatoriu , micsorarea sumelor atribuite partidelor politice ,supunerea la vot a unei noi legi a pensiilor (se afla deja in parlament ) si gasirea unei metode de reducere a pensiilor speciale . Dupa alegerile fie ele anticipate fie la termen , este obligatorie punerea in aplicare a referendumului cu cei 300 de parlamentari , o crestere a numarului de parlamentari pentru diaspora , discutii si creerea unei structuri in vederea conceptul de noua Constitutie , o noua organizare administrativa a tarii (reducerea nr de primarii prin comasare de sate si comune )s.a.m.d

  2. Asa este! felicitari domnule P.M.

  3. Ar trebui (ca masura de buna credinta si de transparenta la nivelul guvernului )ca premierul sa prezinte natiei , absolut toate demersurile imediat viitoare, intr-un interval de citeva luni ,doua sau trei luni si care este cerinta guvernamentala in ceea ce priveste sprijinul popular necesar . Natia are dreptul sa stie asta ,mai ales acum dupa ce o majoritate confortabila au votat favorabil candidatul PNL , candidat,de acum presedinte al ROMANIEI, ce impreuna cu partidul si cu Alianta USR-PLUS si PMP au anuntat participarea la un deziderat comun . .ASTEPTAM SA VEDEM ASTA.

  4. F. bine. A, ce vrei/mintzi ma?

  5. Afară cu sekurikii din viața publică!

  6. Caz concret : o colega se angajeaza, lucreaza 1luna jumate, anunta ca este insarcinata si, cu ajutorul medicilor, concedii peste concedii ( sarcina toxica), nu mai vine la serviciu pana la momentul nasterii. Acum este insarcinata a 3-a oara, din concediu in concediu, firma fiind obligata sa plateasca. Da, stiu recupereaza dupa insa din August platile sunt oprite. Si cat de corect este ca statul sa suporte astfel de cheltuieli?