G4Media.ro

Ludovic Orban: ”Pe lângă negocierile instituționale, avem echipă de negocieri individuale în…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban: ”Pe lângă negocierile instituționale, avem echipă de negocieri individuale în Camere”

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la B1 TV, că se poartă negocieri și individual cu parlamentarii în vederea susținerii guvernului PNL, pe lângă negocierile care se duc cu conducerile partidului. Orban a spus că pe acest lucru se bazează atunci când a afirmat că va obține mai multe voturi decât a avut moțiunea de cenzură.

”Pe lângă negocierile instituționale,  avem echipă de negociere și la Cameră și la Senat. Cu parlamentari independenți, cu parlamentari de la ALDE care nu au votat moțiunea, dar vor să se întoarcă în partid și să susțină guvernul”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL s-a arătat încrezător și în obținerea sprijinului din partea Pro România. ”Dacă ne aducem aminte și în privința moțiunii de cenzură Pro România a amânat o decizie hotărâtă de a se alătura moțiunii (…) Le cunosc punctele de vedere și mie mi s-a părut clar că sunt foarte determinați să nu permită guvernului Dăncilă să stea la butoane”, a comentat Orban.

Pe de altă parte, el a spus că sunt șanse mici ca în cabinetul său să intre și miniștri de la alte partide în afară de PNL. ”Nu am văzut mare dorință de a participa cu miniștri din partea partenerilor”, a spus liderul liberalilor.

Deși a evitat să pronunțe numele unor viitori miniștri, președintele PNL a dat indicii legate de structura Guvernului. Astfel, toate posturile ministeriale care până acum au avut competențe pe plan extern vor fi comasate la Ministerul de Externe. Astfel, vor dispărea posturile de vicepremier pentru  parteneriatele strategice, ministru pentru Afaceri Europene și cel de ministru pentru Românii de Pretutindeni.

”Ministerul pentru diaspora nu a fost altceva decât o agenție de voiaj și un mod de a aloca bani publici. În Moldova au fost finanțate posturi și publicații care-l preamăreau pe dictatorul Plahotniuc și înjurau forțele pro-românești”, a argumentat Orban.

De asemenea, vor fi comasate ministerele Economiei și Energiei precum și Transporturile cu Comunicațiile. ”Avem o discuție  pe Tineret și Sport. Este an preolimpic, există o anumită  sensibilitate pe sport…”, a precizat Ludovic Orban.

Foto: Ludovic Orban (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Poza articolului e parca desprinsa dintr-un film cu James Bond dar cu buget redus rau de tot. Sica mandolina zici ca e Pierce Brosman batran si in mizerie iar coana gorghiu o copie palida a lui Marilyn Monroe.

    • Titlu alternativ: „Ludovic Orban se lauda cu cei 15000 de specialisti la dispozitia sa.”

  2. Ludovique,
    Doamna din spatele tău e abilitată pentru a negocia personal la cameră? Întreb pentru un prieten căruia i-a căzut cu tronc doamna respectivă…
    PS. Nu mai văd bine la cei 666 de ani împliniți: e doamna despre care se spune că ar fi experimentat șpagatul în fața lui Klaus de mai multe ori până a intrat pe fir doamna Carmen…?

  3. Cat timp se va face politica bazata pe ura, raportata la tapi ispasitori /vinovati sau nu/, nu va exista pace.

    Toate partidele politice sunt inca in neolitic.

    Incepeti cu „Sapiens” de Harari, toata planeta, si pe urma recititi-o pana intelegeti de ce lumea pluteste pe un ocean de sange, metaforic, evident.

  4. Dupa marirea accentuata a decalajelor dintre bogati si saraci determinate de cresterile inegale de salarii si pensii introduse de pesedisti, daca urmeaza impozitarea veniturilor minime si fiscalitate excesiva , inseamna ca noii detinatori ai puterii fie continua in stilul cu care PSD si , mai inainte , PDL ne-au obisnuit, fie vor sa le confirme multora ca este mai bine sa isi caute un trai mai bun in afara. Nimic despre sprijin pentru defavorizati, despre asigurarea impartialitatii justitiei ori despre statul de drept, despre salariile uriase ale multora din politica si administratie, ori pensii speciale , despre privilegii excesive pt politicieni, nimic despre masuri adevarate impotriva coruptiei , reducerea birocratiei ori de masuri pt informatizare si standardizare, doar palide referiri la niste reduceri de posturi pe ici, pe colo .