G4Media.ro

Ludovic Orban: Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va intra la…

Sursa foto: Facebook

Ludovic Orban: Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va intra la vot final mâine. Avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților rămâne valabil

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți că proiectul de lege privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților va intra la votu final la plenul de mâine în forma în care a fost adoptat de Comisia juridică, adică cu prevederea referitoare la necesitatea avizului CSM pentru trimiterea în judecată a judecătorilor și procurorilor.

”Proiectul referitor la desființarea Secției speciale intră la vot final la plenul de mâine. Este un angajament pe care ni l-am luat în fața cetățenilor și este o cerință a Comisiei Europene”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre imunitatea sporită pentru magistrați nou introdusă în lege, Orban a precizat că CSM, cel care urmează să dea aviz pentru trimiterea în judecată a judecătorilor și procurorilor, este, potrivit Constituției, garantul independenșei justiției.

”Credem că CSM este o. instituție care are abilitatea și competențele constituționale să ia decizii în acest sens. Vrem să adoptăm proiectul în forma în care a ieșit din comisia juridică”, a subliniat Ludovic Orban.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat joi un raport de admitere la proiectul de lege al Guvernului care prevede desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Raportul a fost adoptat cu 17 voturi ”pentru” și 11 voturi ”împotrivă”.

A fost adoptat inclusiv amendamentul care prevede introducerea imunității sporite pentru magistrați, potrivit căruia judecătorii și procurorii nu vor putea fi trimiși în judecată fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Amendamentul a fost adoptat cu 17 voturi ”pentru”, 9 voturi ”împotrivă” și 2 abțineri.

Inițiatorul amendamentului a fost un deputat al grupului minorităților naționale.

Citește integral: Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților a fost aprobată de deputații juriști / A fost inclusă și condiția UDMR ca judecătorii și procurorii să nu poată fi trimiși în judecată fără avizul CSM / Magistrații acuzați de corupție vor fi anchetați de DNA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Penalii din politică (toți fiind șefi) în conivență cu penalii din magistratură (toți fiind șefi).
    Magistratii onești, cei mai mulți dintre ei, nu au nevoie de imunitate.

  2. Orbane, ești pe tobogan, tată! Cel mai tare ți-o trage Florin Roman!

  3. Nu-i asa ca ni se rade sardonic direct in fata? Ticalosi politicieni in tandem cu alti si mai ticalosi impartitori de dreptate fac harakiri orice norma de conduita a unei societati civilizate. Vine ea scadenta…

  4. asta iar ne ia de prosti,pai daca 1000 de magistrati spun ca nu e necesar,de ce trebuie sa le dai tu imunitate somerache?

  5. Propun, în acest caz, ca fiecare dintre noi, orice hram am purta. să nu putem fi trimiși în judecată fără avizul breslei din care facem parte: curelarilor, aurarilor (AURiților, în cazul politicii mioritice), fierarilor, scutarilor (sau scutelnicilor, că au revenit la modă), berarilor (că nu-i displace domnului politician). Este ridicol acest compromis, Secția Specială trebuia desființată și cu asta basta. Dar combinagii noștri nici măcar atunci când promit solemn, când cerșesc voturile și odată cu acestea puterea nu se pot ține de cuvânt. Emulează tradiția pesedistă de politizare a televiziunilor, a instituțiilor (CNSAS), a apelor și a tot ce viețuiește în ape și în genere în ducatul care le este rezervat la împărțirea pe bază de algoritm. Poate totuși cineva începe în acel partid să sesizeze că nu se poate merge pe această cale mai departe.

  6. iar isi dau cu presupusu

  7. Toti suntem egali in fata legii- vorbe in vant.De ce si pentru functionarii publici nu ar stabili colegii lor daca pot raspunde material, civil si penal, pentru constructori, pentru profesori,etc.Magistratii de ce sunt o categorie profesionala privilegiata?

  8. Am mers și am votat. Nimic nu s-a schimbat. Doar procentul galbenilor a urcat iar cel roșu a coborât, nu mult. Ce-i de făcut fraților? Ăștia nu înțeleg, după 30 ani, că ei sunt în serviciul nostru. Nu invers. O lovitură puternică le-am da-o cu BOICOTAREA ALEGERILOR. Nici USRPLUS nu se comportă deloc civilizat.

    • Ba pardon, cu așa-zisa „boicotare a alegerilor” ne-am dat singuri cu tesla in oo, pentru incă vreo 4 ani…Soluția? Oameni noi, dar nu „aurari”, că aceștia sunt „noi” doar pe hârtie, in realitate sunt „cadre vechi și de nădejde”…

  9. numai in tigva unuia de teapa ta, buey hOrbanoglule, poate fi VALABIL.

  10. ….numai in tigva unuia de teapa ta, buey hOrbanoglule, poate fi VALABIL.

  11. Domnul Orban vrea sa spuna ca a promis „alegatorilor” doar desfiintarea sectiei nu si a imunitatii magistratilor.