G4Media.ro

Ludovic Orban se contrazice cu privire la motivele menținerii after school-urilor deschise…

Ludovic Orban la scoala / Foto: Gov.ro

Ludovic Orban se contrazice cu privire la motivele menținerii after school-urilor deschise și închiderii școlilor: În after school-uri nu a existat un număr semnificativ de infectări și after school-urile sunt în afara procesului educațional / Nu prezența la școală pune probleme de infectare

Ludovic Orban se contrazice cu privire la motivele menținerii after school-urilor deschise, dar închiderii tuturor școlilor și grădinițelor din România. “After school-urile sunt în afara procesului, nu fac parte din activitatea, să spun, educațională, din zona de reglementare a învățământului. În plus, în after school-uri, din datele pe care le avem, nu a existat un număr semnificativ de infectări, pe baza anchetelor epidemiologice”, a declarat Orban, la câteva minute după ce a anunțat că nici școlile nu prezintă probleme din punct de vedere al numărului de infectări.

Întrebat de ce a închis toate școlile din țară, Ludovic Orban a răspuns: “Pe primul loc este sănătatea copiilor noștri și a familiilor copiilor noștri. Nu prezența la școală, aici nu e vorba de prezența la școală… La școală, evident că riscul de răspândire e mult mai mic. E vorba de celelalte activități în care copiii, adolescenții nu sunt sub supravegherea școlilor, a părinților și riscul de trasmitere crește. Și e vorba și de transportul local și intrajudețean pe așa-zisele navete, pentru că acolo Consiliile județene nu au impus firmelor de transport să asigure” respectarea normelor de siguranță.

Întrebat apoi de ce a lăsat deschise after school-urile, premierul a dat următorul răspuns: “La școală ești obligat să te duci, pe când la after school-uri nu e obligat nimeni să se ducă. În plus, after school-urile sunt în afara procesului…, nu fac parte din activitatea, să spun, educațională, din zona de reglementare a învățământului. În plus, în after school-uri, din datele pe care le avem, nu a existat un număr semnificativ de infectări pe baza anchetelor epidemiologice“.

 

Foto: Gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Oh, God! Here we go again! :))))

  2. Pune în perioadă de criză să conducă țara un șomer bețiv . Asa prietenaș dă i tare așa ține o numai in gafe și fă ca PNL să nu mai prindă parlamentul. Din cauza acestor dobitoci PSD a revenit mereu la guvernare.

  3. Nimic nou sub soare. Când deciziile luate de acești inapți în frunte cu morgan au fost explicate de argumente logice? Și în cazul de față, suspendarea întregului act educațional a fost o măsură luată pe genunchi, fără efectuarea unui studiu de impact, fără a se ține cont că sute de mii de elevi din zone defavorizate, proveniți din familii fără posibilități materiale, sunt sortite eșecului, perspectivele lor de a se ridica din sărăcie și subdezvoltare vor fi compromise aproape în totalitate. Cum vor mai putea fi recuperați acești copii? Doar organ ne-ar putea spune, deși nici el nu știe, dar nici nu-l interesează. Singura șansă a unui astfel de copil pentru a se ridica din sărăcie și neajunsuri este școala, acuma nu mai are nici școală, nu cumva este o cauză pierdută? Sau ne facem că nu ne interesează soarta acestor copii. Cu certitudine numărul lor nu este mic deloc, iar acești copii vor ajunge să voteze, iar pe urmă le atribuim apelative, blesteme și o ploaie de înjurături pentru alegerile făcute. Ce alegeri pot face niște copii cărora le-a fost retezat dreptul la o educație adecvată? Cum pot da ei dovadă de rațiune când vor trebui să ia decizii pentru ei și pentru societate. Poate școala românească o fi întratât de dezvoltată, încât ne permitem să o suspendăm pur și simplu perioade lungi de timp și să ignorăm astfel dreptul la educație al unor copii fără posibilități. Din păcate, așa cum se tot întâmplă, deciziile adoptate sunt motivate într-un fel sau altul în funcție de context, interes sau de cum ne avantajează pe noi. O decizie luată ieri, fără argumente logice, poate fi explicată astăzi după cum ne pică bine, iar mâine poate fi revocată, iar argumentația să fie în antiteză cu cea de azi. Nu avem noi celebra zicală: ce-i valabil astăzi, mâine nu mai stă în picioare! Așa stau lucrurile și în cazul de față, ba e școală, ba nu e școală. De pe urma acestei tărășenii, fără undă de îndoială, singurii care au cu adevărat de pierdut sunt copiii, cei al căror viitor uman și profesional este zdruncinat din plin și pus în foarte mare pericol. Mă întreb, toate țările vestice care au luat măsuri dure, oare de ce au ales să păstreze școala deschisă? oare doar pentru a se găsi în treabă? Sau argumentul merge mult mai departe și are o profunzime pe care nu o pricep niște semianalfabeți de la noi ajunși în funcții decizionale de maximă importanță, înțelegând că educația este vitală, șubrezirea actului educațional riscând să conducă la deteriorarea semnificativă a viitorului propriei națiuni și la periclitarea gravă a sănătății mintale a propriei populații. Ne mai mirăm că ăia sunt unde sunt, iar noi încă orbecăim la poarta civilizației, nu ar mai trebui să o facem, cauzele sunt la noi și sunt multiple. Să încetăm să mai arătăm cu degetul către nu știu ce conspirații ale agenturilor străine, suntem rezultatul propriei noastre conspirații.

  4. Constat cu tristete ca LO s-a cherchelit de tot. Nu stie sa spuna de ce nu închide celelalte activitati, unde copiii nu sunt supravegheati.
    Si daca parintele e la munca, iar copilul (sa zicem clasa 0) nu e la scoala, ci la bunici (daca are noroc) care-i câstigul? Daca parintele nu duce copilul la gradinita sau la scoala (care de regula e în acelasi cartier) dar ia autobuzul sa-l duca la bunici, e distantarea mai mare pe transportul public?