G4Media.ro

Ludovic Orban spune că nu are cu cine să coaguleze formaţiunile de…

Sursa Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Ludovic Orban spune că nu are cu cine să coaguleze formaţiunile de dreapta. Acuză „sectarismul partinic” şi „foamea de funcţii”

Preşedintele Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a acuzat, luni, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate şi foamea de funcţii, motive pentru care „nu a avut cu cine” să coaguleze formaţiunile politice de centru-dreapta, transmite Agerpres.

„Am tăcut o perioadă pentru că am încercat să pun umărul la coagularea formaţiunilor politice de centru-dreapta. Am căutat soluţii de unire a forţelor democratice pentru o strategie care să dea posibilitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de un candidat de dreapta şi formării unei coaliţii de guvernare de orientare liberală după alegeri. Am fost dispus la concesii importante doar pentru a putea realiza unirea forţelor. Nu am avut cu cine. Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune şi foamea de funcţii au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”, a scris Orban pe Facebook.

El anunţă că va continua lupta contra PSD, iar Forţa Dreptei va fi prezentă în alegerile din această toamnă.

„Chiar şi în aceste condiţii voi promova în continuare principiile, valorile şi soluţiile liberale. Convingerea mea este că România nu îşi poate atinge potenţialul de dezvoltare decât prin politici liberale. Voi lupta la fel de determinat ca şi până acum pentru a realiza în România o democraţie autentică care să garanteze drepturile şi libertăţile pentru fiecare cetăţean român şi care să permită fiecărui om să se realizeze în viaţă prin propriile merite. Voi continua lupta contra PSD şi contra sateliţilor acestuia. Voi face tot ce este posibil pentru a împiedica realizarea planului de dominaţie al PSD, care urmăreşte capturarea tuturor instituţiilor statului şi impunerea unui monopol politic. Forţa Dreptei va fi prezentă în aceste alegeri. Cu o viziune pentru România, cu programe realiste şi bine fundamentate, cu candidaţi oneşti şi bine pregătiţi”, a transmis Orban.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Bietul Șică, e pus în situația ingrată să se apuce de muncă cinstită, nu mai ies combinațiile, nu mai pupă Parlamentul.

  2. Oamenii răi de la USR sau PNL nu vor să îi dea și lui un post călduț. Fie-vă milă de săracul om, că nu a muncit o zi în viața lui, nu știe cum se face.

  3. Eu îl cred. Chiar nu pare a se fi agățat de funcții.

  4. Sunt două comportamente / acte politice care mi se par a fi legate intrinsec de activitatea lui Ludovic Orban și amândouă au lăsat urme adânci, cu efecte profund negative asupra raportului actual de forțe politice și asupra informării echilibrate a opiniei publice. Prima este faptul că în cadrul campaniei de alegeri din 2020 a considerat usr ca fiind o forță politică concurentă și nu o alianță potențială. Accentul și limbajul campaniei era îndreptat în primul rând împotriva usr și nu contra psd. Prin aceasta a făcut – chiar dacă involuntar – ca al doilea mariaj al pnl cu psd să fie acceptat mai ușor în imaginarul colectiv al liberalilor.

  5. Din pacate asta a fost si va fi o problema mare pentru Romania, coagularea dreptei. PSD sta linistit ca joaca aceasi schema de decenii (coruptie, spaga la greu, majoritatea pensionarilor, oameni care „nu pot muncii”, etc.) si stie ca lumea ii voteaza indiferent de ce fac. Insa astia din Dreapta nu stiu cum sa se injure mai repede. 🤦

  6. Vai dar ce noutate in politica romaneasca: foamea de functii…Pai o data la patru ani la noi nu au loc alegeri parlamentare pentru a decide strategie si viitorul tari, ci doar pentru a vedea cum se vor imparti functiile pentru urmatorii patru ani, functii care sunt din ce in ce mai bine platite…

  7. Există o mare confuzie în discursul actual, când este vorba de partide ”de dreapta” și ”de stânga”, mai ales în discursul acelor formațiuni care se declară ”de dreapta”. Cel mai indiscutabil statut îl are psd care este moștenitorul direct și necontestat al fesenismului român ( în bună concordanță chiar cu faptul că toate formațiunile de stânga radicală care au răsturnat un regim în lume au împrumutat totodată sintagma de ”frontul salvării” ). Din păcate psd în reflexe, discurs și politici seamănă mai degrabă cu vechiul partid socialist, decât unul socialdemocrat ( deși se numește așa ).

  8. USR și Reper sunt la bază partide liberale, cu accente, discursuri și unele politici ”progresiste” ( în sensul discursului politic american ). Pot fi numite ” de dreapta” numai în măsura în care găsim în discursurile lor elemente din liberalismul clasic și modul în care consideră rolul statului în viața publică și economică ( stat ”mic”, eficient, fără amestec, dar garant și arbitru al libertăților și drepturilor individuale).

  9. În fine,cred că putem conchide că orice doctrină care este marcant împotriva politicilor actuale bolșevicoide ( cu reșaparea noțiunii de ”nomenclatură”, accentuarea sistemului de privilegii fără nici o legătură cu performanță și merite, perpetuarea majorității politice prin clientelism, etc. etc. ) întruchipate fidel de actuala coaliție poate fi considerată, pe drept,”în dreapta” acestor politici. Exclud evident aur, un homuncul politic creat în laborator și fără un proiect de țară evaluabil.