G4Media.ro

Ludovic Orban: Vom creşte pensiile cu cât este posibil, în funcţie de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban: Vom creşte pensiile cu cât este posibil, în funcţie de realităţile economice, pe bază de analize, de date, de prognoze serioase

Creșterea pensiilor este prevăzută de la 1 septembrie 2020, însă premierul Ludovic Orban afirmă că majorarea va putea fi susținută în funcție de realitățile economice de la momentul respectiv. Mai preciz, a spus Orban: pensiile vor crește „cu cât este posibil (…),pe bază de analize, de date, de prognoze serioase”, conform Agerpres.

„Primul lucru, să se facă analiza pe starea economică şi bugetară pe primele 6 luni, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. Doi, trebuie realizată o prognoză pe termen mediu şi lung privind evoluţia economiei româneşti care să fie corelată cu perspectivele de evoluţie ale economiei europene în ansamblul său, pentru că România este indisolubil legată de economia Europei, 80% din schimburile comerciale le avem cu state din Uniunea Europeană. (…) În funcţie de aceste date, vom şti foarte clar care va fi decizia. Vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice şi, mai ales, vom creşte pensiile, astfel încât să avem garanţia că pot fi plătite pensiile. Nupot fi plătite pensiile numai până la alegeri, aşa cum vrea PSD”, ci trebuie să existe garanţia că pot fi plătite şi în 2021, şi în 2022, şi în 2023, şi în 2024″, a precizat premierul.

„Fără să afectăm bugetele necesare pentru proiectele de investiţii, fără să afectăm resursele financiare necesare pentru dezvoltarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, de energie, de sănătate, de educaţie, pentru că România are nevoie ca de de aer de investiţii majore în toate aceste domenii de activitate şi fără acest front investiţional riscăm să afectăm perspectivele de dezvoltare ale României pe termen lung. Ca atare, vom creşte pensiile, cu cât vom creşte pensiile, vom anunţa când vom avea datele necesare”, a mai adăugat Orban.

 

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

  1. Ludovice, explica alegatorilor cum bei bere la terasa pentru ca ai un stil neclar de cum manuiesti halba de bere tinuta la subrat. Nu era clar daca sorbeai berea sau vomitai in halba! Despre pensii, daca nu esti in stare sa dai 40 la suta, du-te! Lasa pe altii sa faca ce spun ca pot sa faca. Romania iti multumeste oricum pentru masti!

    • Comentariu tipic pentru alegatorul sarac cu duhul al PSD! Pensiile s-ar putea mari cu 40 la suta, problema e sa le si poti plati. Asta nu intelege mintea voastra saraca in neuroni!

    • Treaba lui nu este sa ne spuna ca nu sunt bani, ci sa gaseasca solutii pentru a putea majora pensiile, asa cum spune legea, cu 40%.
      Daca nu este in stare, sa plece.
      Decizia a fost luata si pensiile trebuie sa fie majorate.
      Decizia politica pe care trebuie sa o ia guvernul este de unde sa taie, sau cum sa impoziteze, daca nu poate majora, asa cum a fost deja stabilit si votat.
      Sa majoreze de trei ori, de patru ori sau de cinci ori salariile parlamentarilor, ale primarilor si ale consilierilor au putut.
      Pentru ei s-a putut imediat, fara nicio analiza, fara nicio discutie, fara nicio amanare, fara nicio tergiversare.
      Pentru majorarea substantiala si aberanta a finantarii partidelor au gasit imediat bani.
      Cand au pus mana pe guvernare au promis ca vor majora pensiile cu 40%.
      Ministrul finantelor a spus ca a prevazut bani in bugetul aprobat, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
      Au mintit, au deturnat banii sau i-au furat ?
      Daca nu stie de unde sa faca rost de bani, il ajutam noi :
      – sa desfiinteze sau sa impoziteze pensiile speciale si nesimtite
      – sa reduca salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor
      – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
      – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri)
      – sa desfiinteze subventinarea de la buget a partidelor
      – sa desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
      – sa desfiinteze Institutul Tapului Levantin
      – sa reduca masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane si indestuleaza clientela
      – sa confiste averile marilor corupti si marilor infractori, cafre au devalizat tara

    • @votcuta draga, de unde trebuie bre SA DEA Orban 40%?!? Cam de unde dau politicienii ( inafara de cei care dau doar pe hartie, ca sursa aia de finantare au uitat sa o specifice, desi sunt obligati de lege sa spuna de unde bani); DAU cumva din buzunarul lor sau din buzunarul poporului!?
      DE UNDE, frate, SA DEA POPORUL ( da, el, ca politicienii nu dau din banii lor, ci din ai poporului) mai mult, in conditiiile in care se zbate pe uscat de cateva luni de zile?!? Nu imi vine sa cred ce generatie de seniori egosti pot fi aia care vor 40% in conditiiile astea, nu ii intereseaza de unde, desi copiii si nepotii lor nu mai au siguranta locului de munca, a salariului de luna viitoare!
      De unde bre sa dea poporul, de unde, inca 40 ( patruzeci)%?!? Pe ce lume traiti?!? Voi vedeti ce salarii si pensii iau privatii, aia care mai produc ceva in tara asta?!? De unde 40% cand voi votati incontinuu borfasii care nu vor taia niciodata pensiile nesimtite?!?Cum dracu luati voi, bugetari fiind, mii de euro salariu sau pensie, sau si una si alta, cand privatii cei mai bine platiti ( de prin IT) abia iau 1000-1500? Astia fiind cei mai bine platiti privati, dar majoritatea merg pe salariu minim-mediu ( 2000-3000)?!?
      Deja miile de euro vi se par bani de floricele, nesimtitilor!
      Du-te tu la o firma cu mii de angajati si spuneti ca vreti marire cu 40%! in fiecare an!
      V-au pacalit pesedistii ( aia care „aduc bani de acasa” sa imbogateasca populatia) si de data asta! Nu v-au marit pensiile cu 40% in primul an , in al doilea an, in al treilea an!! Au programat marirea asta fix cu o luna -doua inainte de alageri, fix la finalul mandatului pt care au fost alesi!!! 3 ani si ceva tot s-au prefacut ca recalculeaza! Oare de ce?!? Pt ca stiau ca nu pot, dar va pacalesc sa ii mai votati odata, iar daca nu ii votati cade in carca altora! Cum au venit prima data si-au marit lor intai salariile si pensiile, deh, nu pot lucra cu burtile goale de cavioar si sampanie. De cate ori v-au promis in ianuarie si apoi v-au amanat, iar voi cuminti i-ati „inteles”?!?
      Cum frate sa maresti cu 40% o pensie de 77.000 de lei si, la fel, tot cu 40% una de 700 lei?!? Ce echitate e asta? Nici macar intre cele nesimtite nu mai e echitate 🙂 . Ce nedreptatit va fi unul cu 25.000 lei care primeste 40% la fel ca unul care ia pensie 77.000 lei! Si desi au avut aceeasi functie, doar ca unul a fost mai smeker si si-a aranajat marirea salariului si a veniturile din ultimele luni, pe baza carora se stabilea pensia ( nu pe contributia de-a lungul anilor, ca la palmasi, ci pe ultimele luni)
      S-a cácáit votcuta trei ani cu tot felul de calcule, pe la toate latrinele, cu tot felul de recalculari pt a face echitate! Si tot a ajuns la sfarsitul mandatului fara sa faca ceva ( auzi, recalculari 3-4 ani), prapastia inechitatilor adancinduse si mai mult!!
      De ce nu se maresc pensiile f mici cu 40% si cele nesimtite cu 10%?!? Ca oricum 10% dintro pensie nesimtit de mare e mult mai mult decat 40% dintro pensie mica sau normala?!?
      Deci,
      1. Cum sa maresti tot cu 40% unuia care ia acum 77.000 lei la fel ca unuia care ia 700?!?
      2. De ce marea marire a pensiilor s-a programat fix inainte de alegeri si nu la inceputul manadatului?!? Pt ca sunteti prosti si puneti botul la pacaleli, ei stiu ca va vindeti si mama, si tata, si copil, si tara, si ii votati la nesfarsit pe promisiuni mincinoase, nu?!? Ca pot sa va duca cu zaharelul de fiecare data

    • @cuochiipevoi :
      > De unde trebuie bre SA DEA Orban 40%?!?
      Sa caute solutii, nu sa spuna ca nu sunt bani.
      Daca nu are nicio idee, ii sugeram cateva surse de finantare :
      – sa desfiinteze sau sa impoziteze pensiile speciale si nesimtite
      – sa reduca salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor
      – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
      – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri)
      – sa desfiinteze subventinarea de la buget a partidelor
      – sa desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
      – sa desfiinteze Institutul Tapului Levantin
      – sa reduca masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane si indestuleaza clientela
      – sa confiste averile marilor corupti si marilor infractori, cafre au devalizat tara

    • Cam dur: dacă după acoperirea intereselor liberale mai rămâne ceva, mărim şi pensiile.

  2. Ludovice, explica alegatorilor cum bei bere la terasa pentru ca ai un stil neclar de cum manuiesti halba de bere tinuta la subrat. Nu era clar daca sorbeai berea sau vomitai in halba! Despre pensii, daca nu esti in stare sa dai 40 la suta, du-te! Lasa pe altii sa faca ce spun ca pot sa faca. Romania iti multumeste oricum pentru masti!

    • mai bine fa pasi ca habar nu ai ce zici. daca nu e in stare…..de unde naiba sa dea 40% dupa ce luni de zile economia nu a produs nimic? oricum nu avea de unde. tu probabil traiesti cu impresia ca nu vrea sa dea ca il doare mana sa semneze mariri de 40%. ai impresia ca e o tiparnita de bani undeva?
      si cum adica sa dea 40% flat? adica ala cu 70.000 pensie, sa mai ia 28.000 nu? ca a si cotizat de atat. ba dar de unde veniti cu aberatiile astea?
      indiferent cat va fi marirea, daca da acelasi procent la orice suma e o bataie de joc in conditiile in care sunt diferente imense intre pensii.

    • @andrei :
      Vrem sa vedem ce face ca sa poata majora pensiile.
      Sa stea, sa nu faca nimic si sa explice ca nu sunt bani, este inadmisibil.
      Vrem sa vedem ce masuri a luat, ca sa poata majora pensiile, cu 40%, asa cum cere legea.

    • @andrei
      Ti-am explicat de 100 de ori ca pensiile mari nu sunt pensii publice, si nu intra sub incidenta Legii Pensiilor. Alea sunt pensii speciale ,calculate conform unor legi speciale,pentru oamenii speciali!

    • Daca pensiile mari nu sunt publice, arunci toti pensionarii sa primeasca si ei o pensie speciala de completare!

  3. Tataie orbane, esti varza diferenta dintre tine si viorica este de sex

  4. Hai cu cresterea la pensiile speciale ca merita acu ca proiectu usr de impozitare al lor a fost cazut in parlament

  5. Pnl pe urmele Pntcd

    • Mai dau o alertă și e ultima furaciune pe care o mai fac. Cu ce drept se rățoiește lucovid alcoolicul celor din Horeca care până una alta investesc, au salariați, sunt o industrie? Ba alcoolicilor, plecati ba peneleilor.

  6. specialii vor primii cateva de mii de euro in plus la pensii, la cele cateva pensii pe care le are fiecare.
    mai ales acum, dupa ce le-au fost impozitate la senatul tericeanului.

    • Pensiile speciale nu sunt reglementate de de Legea Pensiilor. Asa ca nu mai bate camppii, nu cresc si nu scad decat prin legi speciale, ca de-aia sunt date pt.niste oameni speciali!

    • Ai fi mirat sa afli ca multi au si pensie publica si nici aia mica!

  7. Guvernul Orban este „condamnat“ prin decizia CCR să mărească pensiile cu 40% de la 1 septembrie

    Am avut o situaţie similară în 2010. Regimul Băsescu-Boc a decis atunci, pentru că România nu mai era finanţabilă, să reducă salariile cu 25% şi pensiile cu 15%. CCR s-a opus reducerii pensiilor, prin decizia nr. 872, din 25 iunie 2010. Aceeaşi decizie este valabilă şi astăzi, mărirea pensiilor prin lege cu 40% este un drept câştigat, iar faptul că nu a intrat încă în plată nu este relevant pentru aplicarea legii de la 1 septembrie.

    Citeste mai mult: adev.ro/qbn6mb

  8. Sunt bani pentru:

    Guvernul pregăteşte un „bailout“ de 1 miliard de lei pentru trei asigurători de credit comercial

    Ministerul Finanţelor pregăteşte o schemă de ajutor de stat prin care vrea să garanteze 80% din despăgubirile pe care societăţile ce asigură credite comerciale le-ar datora clienţilor asiguraţi pentru neîncasarea facturilor la timp.
    ………………………………………………………………………………………………..

    Beneficiari direcţi principali ar fi, însă, doar trei asigurători de credit comercial– Coface, Euler Hermes şi Atradius – care au doar câteva mii de clienţi mari în România, şi reasigurătorii lor străini, în locul cărora contribuabilii români ar prelua obligaţiile de despăgubire.

    Citeste mai mult: adev.ro/qbn5gb

    • Asta e cea mai tare: majoritatea clientilor acestor asiguratori sunt companii straine multimillion :))) Practic guvernul se asigura ca acesti asiguratori nu vor achita niciun euro din ce si-au asumat din banii luati din primele mari platite de companiile straine acestora, urmand ca sa fie premiati cu banii romanilor care vor acoperi riscul acestor companii :))))) asta e una din cele mai abjecte scheme ale sclavilor vesticilor pentru stapanii lor!

  9. sunt bani pentru:

    Guvernul Orban taie fonduri europene de 500 de milioane de euro de la autostrăzi şi căi ferate şi le direcţionează către companii
    ………….
    Aşadar, mai pe şleau, fonduri europene redirecţionate de la infrastructura mare către ajutoarele de stat pe care Guvernul urmează să le acorde unor firme. De urmărit care vor fi condiţiile şi mai ales care vor fi companiile beneficiare. Cert este un lucru după această mutarea a jumătate de miliard de euro de la POIM către POC: s-a dus toată povestea premierului Ludovic Orban din ultimele săptămâni, care a afirmat în repetate rânduri că „primul pilon al reconstrucţiei economice este pilonul investiţiilor publice”.

    Citeste mai mult: adev.ro/qbkxtj

    Citeste mai mult: adev.ro/qbkxtj

    Guvernul Orban taie fonduri europene de 500 de milioane de euro de la autostrăzi şi căi ferate şi le direcţionează către companii
    ………….
    Aşadar, mai pe şleau, fonduri europene redirecţionate de la infrastructura mare către ajutoarele de stat pe care Guvernul urmează să le acorde unor firme. De urmărit care vor fi condiţiile şi mai ales care vor fi companiile beneficiare. Cert este un lucru după această mutarea a jumătate de miliard de euro de la POIM către POC: s-a dus toată povestea premierului Ludovic Orban din ultimele săptămâni, care a afirmat în repetate rânduri că „primul pilon al reconstrucţiei economice este pilonul investiţiilor publice”.

  10. sunt bani pentru:

    Casa Naţională de Pensii Publice a prezentat statistica pensiilor speciale pe luna mai a anului curent, date care arată că o singură categorie înregistrează creşteri spectaculoase de venituri, de 6 ori mai mari decât ar fi primit în baza contribuţiilor sociale.
    ………………………………………………………………………………
    In urmă cu exact 4 ani, luna mai 2016, pensiile foştilor magistraţi erau de 9.403 lei, fiind de 4 ori mai mari decât ar fi trebuit să primească în baza propriilor cotizaţii. Raportate la pensia medie din luna mai 2016, pensiile speciale ale magistraţilor au ajuns mai mult decât duble, înregistrând o creştere de 102,51%. Spre comparaţie, pensiile de rând erau în luna mai a anului 2016 de 931 de lei, cu 448 de lei mai mici decât în prezent, ceea ce înseamnă o creştere de 48,12%.

    • Cresterile prezentate sunt chiar interesante. Pana la urma desi totul parea imposibil dupa logica lingailor vesticilor, am avut parte de cresteri substantiale de venituri fata de anul 2016 mai ales prin legi de la guvern si nu prin negociere intre salariati si patroni cun ne invita gandirea portocalie care il caracterizeaza si pe Citu, nu a cazut nici rating-ul, inflatia nu a depasit 5% si nici cursul nu a fost junk…

  11. sunt bani pentru:

    Incă un pas spre un desant masiv al NATO în România. MApN reinventeză Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu peste 2 miliarde de euro

    Citeste mai mult: adev.ro/qazqyi

  12. sunt bani pentru:

    Prin aplicarea grilei notariale actualizate valoarea despăgubirilor care ar urma să fie plătite de ANRP crește semnificativ. Astfel, în Capitală, în doar două dosare de despăgubire în care este vizată o suprafeță de teren de 135 ha în intravilanul Municipiului București, sumele pe care trebuie să le plătească statul român foștilor proprietari cresc de la 300 de milioane de euro la peste 1 miliard de euro.

  13. In 1992 am dat voturile familiei [3 buc] in schimbul astupatii unei gropi cam de 3x3x3 m viitorul primar si-a notat in agenda si cam la o saptamina groapa a fost astupata si gunoierii puteau sa ia gunoiul si de la blocul meu. Cred ca la viitoarele 100 de alegeri va trebui sa tin cont tot de interersul meu .

  14. Romania Libera, 14 martie 2019: „Potrivit unui anunț de acum două săptămâni al ministrului Apărării, Gabriel Leș, peste 500 de militari din Forțele Terestre ale SUA, însoțiți de mașini de luptă, sosesc în România și vor rămâne pe teritoriul țării noastre timp de nouă luni. De-a lungul anului 2019, acești soldași vor fi staționați la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). În anii trecuți, asemenea anunțuri erau tonice pentru români, dar în viitorul apropiat, situația ar putea deveni mai complicată. Pentru că, acum o săptămână, președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că țările care vor să aibă militari americani pe teritoriul lor, militari care, implicit, le asigură protecția, vor trebui să achite Statelor Unite costul dislocării acestor soldați pe teritoriul lor, plus un procent de 50 la sută. Pe teritoriul României, cele mai numeroase contingente americane sunt staționate la Mihail Kogălniceanu, unde se află, în principal, trupe terestre, și la Deveselu, unde se află militari din cadrul Forțelor Navale (locația de la Deveselu având, din punctul de vedere al SUA, statutul unei baze navale, întrucât sistemul antirachetă american este operat de Forțele Navale). Efective americane mai mici sunt trimise, periodic, și în poligoanele de la Cincu (județul Brașov) sau Smârdan (județul Galați), precum și la aerodromul Câmpia Turzii, pentru diferite exerciții militare. În prezent, toți acești militari americani (mai puțini de o mie, în toate locațiile) sunt trimiși în România prin rotație. Dar încă de anul trecut, partea română a cerut Statelor Unite să staționeze permanent trupe pe teritoriul României, ca o formă de descurajare a politicii agresive a Rusiei în estul Europei.”

    Cine a spus ca nu e bani?

  15. Mai baietilor comentatori pe aici!
    Cautati si dati-mi exemplu o tara,una singura, care si-a permis o asemenea cretinitate. Sa mareasca pensiile cu 40%.
    Hai sa lasam restul lumii si sa luam numai G7,cele mai puternice economii ale lumii. Nici in conditii normale nu e posibil, sa nu vorbim de criza economica severa.
    Uitati-va la Bulgaria, erau in urma noastra si in trei ani au ajuns cu zece ani inaintea noastra. Salariile si pensiile sant mai mici decat in Romania.Si nimeni nu plange.
    Asta pentru ca au politicieni responsabili.
    Citem un comentariu ca trebuie taiat de peste tot numai sa se dea bani la pensii. Pai banii astia de pensii cam de unde vin? Nu din investitii, nu din crearea de noi locuri de munca?
    Dati jos guvernul sa vina cele 3 psd sa va mareasca pensiile si prin martie anul viitor o sa va dea pula in mana in loc de pensie.
    Cretinitate numele tau este romanul.