G4Media.ro

Ludovic Orban: Vom purta discuții pentru formarea unei majorități. Parlamentarii PNL vor…

Ludovic Orban face declaratii de presa la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL, marti, 10 septembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Ludovic Orban: Vom purta discuții pentru formarea unei majorități. Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru țară, vor acționa în cadrul constituțional

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că liberalii vor purta discuții cu celelalte grupuri parlamentare, mai puțin PSD, pentru formarea unei majorități. Ludovic Orban a mai spus că parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru țară, vor acționa în cadrul constituțional.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

  • Vom discuta cu formațiunile politicie, grupurile parlamentare, pentru a încerca să formăm o majoritate.
  • Florin Cîțu va participa la negocieri.
  • Vom purta discuții pentru formarea unei majorități.
  • Singura nerespectare a unui acord politic a fost asumarea răspunderii pe legea alegerii primarilor în două tururi. Așa interpretează UDMR
  • Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru țară, vor acționa în cadrul constituțional și alături de noi sunt implicați în formarea majorității.
  • Fiecare formațiune politică își va lua decizia în funcție de ce consideră că este normal pentru ei
  • Dl Cîțu e premier desemnat susținut de PNL.
  • Propunerea este de a avea un calendar cât mai rapid – audieri marți și miercuri și votul fie joi, fie cel târziu luni
  • Termenul de 60 de zile de când curge? Aș prefera să nu vă răspund la această întrebare acum, din motive binevucântate
  • Suntem în situația în care din cauza chiulului PSD nu s-a reușit finalizarea procedurii în termenul din regulament, eu mi-am depus mandatul, dl Cîțu a fost desemnat. Solicităm derularea procedurilor, astfel încât să se înfăptuiască procedurile constituționale.
  • Boicotul îi face de râs pe cei care boicotează.
  • De ce nu au fost discuții cu celelalte partide înainte de a definitiva lista și programul de guvernare? Președintele a consultat toate partidele parlamentare, a desemnat premierul, care a format lista și programul de guvernare, după care discutăm cu toate partidele, mai puțin PSD.
  • Respingerea OUG 1 aruncă în aer economia și bugetul României. Ar fi o crimă. În cazul în care PSD și cu ciracii pe care îi adună în jurul lor resping ordonanța, aruncă în aer România. Cu siguranță că dacă este respinsă vom ataca la CCR. Ar fi un gest de iresponsabilitate maximă pentru parlamentarii PSD.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Lasă majoritatea, nea Ludovice!
    Dacă ai majoritate, nu ai anticipate.
    Facem zircus?

  2. Orice-ar declara Orban si oricat de corect argumentate ar fi esecurile PNL de la preluarea guvernarii, realitatea nu e deloc incurajatoare.
    Ca de vina e PSD, ca de vina e UDMR, ca de vina e CCR, ca de vina e corona….da, e foarte adevarat, dar situatia e asa cum e (deocamdata):

    Alegeri locale in doua tururi – NU
    Alegeri parlamentare anticipate – NU
    Desfiintarea sectie Florea SS – NU
    Anularea pensiilor speciale – NU

    Sigur, mai exista inca timp (la limita) pt a pune pune in practica aceste promisiuni, dar…..tot mai greu si mai improbabil, pe zi ce trece.

    • Ceea ce intelegi ,dar te exprimi din alte motive asa cum o faci , nu poate fi atribuit ca esec al PNL(a facut pina acum tot ce era posibil si va face si in continuare ).Exista un sistem care se opune aproape in intregime . Tot ceea ce consideri esec poate fi atribuit PNL daca dupa alegeri si cistigarea lor aceste deziderate nu sunt transpuse in fapt. Abia atunci iti voi da dreptate , pina atunci ceea ce zici reprezinta un are fake- scris poate cu buna stiinta ,daca nu ….?

    • @de la valeleu…

      Nu conteaza cum intelegi matale situatia.
      Realitatea e asa cum e.
      Cand a picat guvernul foanfei Dancila, Orban avea de partea lui si majoritatea magistratilor si Comisia Europeana si Curtea de la Venetia si Comisia GRECO care absolut toate, la unison, cereau desfiintarea sectiei SS.
      Pana si naparca Savonea isi pierduse sefia la CSM.
      Cine s-a opus?
      Insusi Predoiu.
      A bulversat pe toasta lumea cand, in loc sa execute urgent sectia SS el a refuzat categoric, pe motiv ca e greu, ca vor fi implicatii, ca e lae ca-i balaie.,
      Ministru al justitiei, sicofantul Tudorel, a infiintat peste noapte sectia SS, iar Predoiu s-a dat dupa cires cand de fapt putea sa o desfiintete absolut fara nicio problema si ar fi primit aplauze la scena pt acest lucru.
      ———————————————
      Referitor la alegerile locale in doua tururi, toata lumea astepta acel OUG care n-a mai venit.
      Ar fi fost respins de CCR?
      Tot ce se poate. Dar ar fi fost in noiembrie anul trecut!
      Dupa motivare s-ar fi incercat o noua OUG care sa corespunda conditiilor impuse de CCR. Iar daca CCR s-ar fi pronuntat categoric ca nu se poate, subiectul era scos din discutie si gata povestea.
      Nu s-a intamplat nimic in afara de vaicareli si declaratii semidocte.
      Dupa ce s-a umflat in gusa ca un pelican cu OUG, acelasi Orban s-a fasait si a declarat ca nu mai da OUG de groaza ca va fi atacata la CCR de catre avocatul poporului.
      Mai spune ceva!
      ————————————————————–
      In ce priveste anticipatele, in loc sa isi tina gura si sa incerce sa lase macar impresia ca vrea sa formeze un guvern, Orban declara infantil, 24 din 24, ca el va forma un guvern care sa fie obligatoriu picat si ca insusi PNL nu va vota acel guvern.
      CCR l-a plesnit peste moaca de nici acum nu si-a revenit. Si pe buna dreptate!
      —————————————-
      Pensiile speciale?
      Sa fim seriosi.
      In loc sa le ia pe rand, au bagat totul la gramada, stiind dinainte ca CCR va spulbera amestecul pensiilor speciale, magistrati, militari, politisti, politicieni, etc. Majoritatea analistilor (nu de la PSD) au sesizat din start prostia intentionata a guvernului Orban.
      ——————
      La caderea paviancei Dancila, USR-PLUS au fost cu cozile pe sus, ca ei nu intra la guvernare nici in ruptul capului, ca sa nu se „uzeze”.
      Zis si facut.
      Acum, PNL se razbuna.
      USR si PMP ar fi dispusi astazi sa intre la guvernare, dar Cîtu e pe cale sa formeze un guvern fara picior de USR-ist sau PMP-ist, nici macar asa, de ochii lumii, 2-3 ministere.
      —————————
      Totusi, despre ce vorbim?
      Orice guvern al lui Orban, Cîtu sau care-o mai fi ulterior va fi , de departe, mai bun decat ceata borfasilor PSD-isti.
      Asta e cat se poate de clar.
      Dar, deocamdata, au pierdut mult din ascendent.
      PNL isi da singur picioare-n fund cu guverne propuse pt a fi respinse, USR si PLUS sunt la cutite din cauza lui Nicusor Dan, PMP e pe nicaieri, iar Orban le trage o copita gratuita UDMR-istilor declarand public ca premierul Cîtu va da OUG pt locale in doua tururi.
      Acest anunt putea fi facut dupa ce Orban-Cîtu s-ar fi vazut cu sacii in caruta, nu cu cateva zile inainte de votarea noului guvern, mai ales ca UDMR a declarat ca nu va vota niciodata un guvern care va incerca sa impuna alegeri locale in doua tururi.
      Acum, Johannis si PNL mai risca inca o zmeata de la CCR.
      ————————–
      Astea fiind zise, doar asa ca o mica paranteza, nu prea vad ce importanta au avut borfasii PSD-isti in impleticeala, bajbaiala, frica si inconsecventa PNL-istilor si USR-istilor (restul partidelor nici macar nu intra la socoteala)
      Ca sa nu mai spun de vedeta Rares Bogdan care declara acum doua zile , cu surle si trambite, ca noul Parlament trebuie sa aiba 300 de membri.
      Cu asta, i-a bagat in fibrilatie pe toti parlamentarii, nu doar pe cei de la PSD sau UDMR. Sau crezi ca parlamentarii PNL, USR, PMP nu tin la scaunele lor la fel de mult?
      ————————-
      „Dacă nema putirința, geaba chichirez gâlceava”
      Gata ca m-am plictisit.

    • Lana fa bine si voteaza PNL si lasa analizele pe seama altora .

    • PNL face tot ceea ce poate intr-un context politic si noi nu vedem decit pojghita subtire inghetata pe luciul lacului .Data alegerilor se apropie si singura solutie pentru tara este cea spusa adineaori de VASILE TRANDAFIR

    • Lana, este inca devreme sa ne pronuntam ,sondaje au fost ,vor mai fi ,dar credibilitatea lor este indoielnica .Lumea nu se misca in functie de citeva cuvinte spuse la TV si nici dupa citeva decizii ale CCR. Lumea se misca functie de perceptia fiecaruia dintre noi . Neavind acces la adevarul absolut ,ne formam o iluzie ce ne hraneste angoasele . In cazul de fata (o conjunctura internationala complicata ) o pozitionare ,in tara , a doua tabere ce isi disputa accesul la putere , de care functie de interese se lipesc unii sau altii mai mici ca forta ,detrmina tot ceea ce vezi . Cu toate acestea , functie de interse imediate, totul se intrepatrunde se aduna sau se desparte cu repeziciune . Sa avem rabdare si sa asteptam pina in ultima clipa ,moment in care putem intelege multe ,foarte multe adevaruri . Este insa si interesant sa ne exprimam pro sau contra ,pentru cine are capacitatea a a vedea si alte culuare de discutie sau de intelegere .

  3. 1000 de comentarii degeaba.
    Sau câte vor fi.
    Desființarea partidului CCR e solutia corecta.
    Acolo vor fi 8 sau 9 sobolani rosii care blocheaza.
    Restul sunt poezii.

  4. Lana orcit de plictisita ai fi , ceea ce tu sustii cu atita ardoare ca adevar este usor demontabil dintr-un simplu motiv , speculezi pe situatii posibile ce ar fi dus sau ce ar fi trebuit facute la un moment dat . Politica este un joc al negocierii , nu un joc al sentimentelor si al propriei noastre intelegeri farra suport juridic si fara cunoasterea a ceea ce se afla in spatele unor cuvinte . Curind o sa intelegi .Cred totusi ca ar trebui sa constati de una singura ca PNL nu este singurul partid parlamentar , ba mai mult nu are nici macar majoritate ,decit conjuncturala , asa cum ai vazut la caderea guvernului DANCILa (de asta nu iti mai aduci aminte ):Poate imi voi sacrifica citeva zeci de minute sa iti dezintegrez spusele , poate nu . Oricum poti constata si singura ca iti formezi textele pe supozitii de forma :Stiind dinainte ca CCR va spulbera sau Referitor la alegerile locale in doua tururi, toata lumea astepta acel OUG care n-a mai venit.

    • @de la valeu..
      Imi doresc sa ai dreptate.

      Deocamdata, de la 47% PNL a scazut la 40% – in doua luni
      in timp ce PSD, de la 19-20 a crescut la 27% – tot in doua luni
      Sigur, putem sa speculam putin cu marja de eroare.
      Cand PNL avea 47, erau de fapt 45, iar acum cand sunt anuntate 40, poate ca sunt 42%. Deci, uzura nu e nici pe departe atat de spectaculoasa.
      La PSD la fel. N-au crescut de la 20 la 27 dar pe la 24-25 tot sunt.
      Nu asta e problema.
      Dar daca PNL o sa se mai balbaie in acelasi ritm inca 4 luni pana la locale….
      asta in timp ce CCR baga lemne in soba PSD-ului, o sa avem iar o varza romaneasca, cu stanga /dreapta cate 35%, iar UDMR si celelalte minoritati vor face din nou jocurile, impreuna cu cine stie ce pioni otraviti de-ai lui Ponta si Tariceanu.
      USR cu 10% si PLUS cu 3-4% sunt pe trend descendent, pe zi ce trece.
      Daca mai luam in calcul si traseismul primarilor si parlamentarilor….
      Iar daca Johannis face o nefacuta si o sa-l accepte pe incompetentul Licu in postul de adjunct al Procurorului General…
      Ce sa mai zic?
      ————————-
      Cand esti votat intr-o pozitie, indiferent ca e vb de Presedinte de stat, Premier, Ministru sau Procuror General, electoratul asteapta rezultatele promise, nicidecum scuze lamentabile de genul:
      N-am putut din cauza ca PSD…
      N-am putut din cauza ca CCR…
      N-am putut din cauza ca Avocat al PoporuluiAvocatul Poporului…
      N-am putut din cauza ca…….

      Romanii vor solutii, nu scuze.
      Ca de-aia merg la vot si voteaza cum voteaza.

    • LANA ce zici esti de acord ? Intreaga poveste se joaca in intervalul de 60 de zile incepind cu prima solicitare , a asa numitul guvern picat deja Orban 2 ,cu continuarea, numita solicitare, a premierului desemnat CITU . Daca solicitarea premierului desemnat CITU este respinsa se ajunge la anticipate in urma CONSTATARII de catre presedinte a inexistentei unui guvern ,desigur dupa ce au loc consultari cu presedintii camerelor si cu sefii de grupuri parlamentare .Daca guvernul propus de premierul desemnat CITU ,obtine investitura atunci anticipatele ies din discutia politica si raman doar alegerile locale in doua tururi ,dar care nu difera mult de cele intr-un singur tur tiniind cont ca deja (ca exemplu )la Bucuresti raman in cursa doar doi candidati ,unul al PSD si unul al coalitiei de dreapta. Abia dupa expirarea termenului de 60 de zile atunci vom sti adevarul .Ceea ce nu stim este pozitia viitoare a presedintelui fata de toate aceste jocuri si felul in care acesta va maximiza prezenta la vot ce este inca refuzata de o majoritate parlamentara ce nu isi doreste votul oriunde te-ai afla . Oricum sunt discutii aprinse pe aceasta particica din noua lege electorala .

    • @de la valeu…
      Esti in eroare.

      Guvernul Orban II nu a fost respins de Parlament pt ca CCR a anulat propunerea lui Johannis.
      Abia de-acum incepe numaratoarea.
      Daca premierul Cîtu va fi respins de parlament, urmeaza o noua numire din partea Presedintelui si abia apoi se pot declansa anticipate.

  5. Soluţiile oferite de jurisprudenţa Curţii Constituţionale au fost avute în vedere la Revizuirea Constituţiei din 2003 şi în noul text constituţional s-a prevăzut că: “Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”. Prin această proclamare expresă a caracterului general obligatoriu al deciziilor Curţii s-a pus capăt oricărei controverse cu privire la efectele deciziilor instanţei de contencios constituţional de admitere a excepţiilor de neconstituţionalitate.