G4Media.ro

Lupta pe steaguri în Sfântu Gheorghe: Primarul acuză prefectura că nu are…

Sursa Foto: weradio.ro

Lupta pe steaguri în Sfântu Gheorghe: Primarul acuză prefectura că nu are autorizație pentru catargele drapelurilor din fața instituției / A reînceput demersurile pentru reautorizarea steagului orașului

Cele trei catarge cu steagurile României, Uniunii Europene şi NATO, amplasate în urmă cu peste un deceniu în faţa sediului Prefecturii Covasna, nu au avut niciodată autorizaţie, afirmă primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, informează Covasna Media.

Declarația are loc în contextul în care primarul a început strângerea de semnături pentru reluarea procesului de autorizare a steagului orașuklui Sfântu Gheorghe, interzis de o instituție de judecată.

Potrivit acestuia, catargele au fost înlăturate în urmă cu câţiva ani, în timpul reabilitării pieţei centrale din municipiu, dar pot fi reamplasate dacă Prefectura solicită acest lucru şi parcurge procedurile legale.

„Eu ştiu că acele catarge nu au fost niciodată autorizate (…) Când au fost amplasate nu s-a solicitat autorizarea lor, eu aşa ştiu (…) Există o legislaţie şi cred că şi Prefectura trebuie să o respecte, nu? Deci, este steag pe clădire, este steag pe frontispiciu, dar dacă se doreşte şi altundeva, există o procedură pe care trebuie să o respecte oricine, inclusiv Prefectura”, a declarat, luni, primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a solicitat, recent, conducerii Prefecturii Covasna să facă demersurile necesare pentru reamplasarea catargelor cu cele trei steaguri în faţa sediului instituţiei din Sfântu Gheorghe.

Conducerea Forumului consideră că aceste trei catarge, montate în anul 1990, au fost înlăturate „în bătaie de joc”, fiind înlocuite cu un suport pentru biciclete.

Prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, a declarat că nu el a înlăturat cele trei catarge, menţionând, totodată, că steagurile de pe faţada instituţiei sunt amplasate corect, conform legislaţiei în vigoare.

„Catargele nu au fost acolo atunci când am preluat funcţia de prefect pe 1 aprilie 2021. Este adevărat că în ultimii doi ani au fost efectuate multiple schimbări, s-a renovat clădirea atât din exterior, cât şi din interior, a fost schimbat întregul acoperiş, dar totul s-a reinstalat la loc, exact cum a fost. Vreau să precizez, de asemenea, că terenul din faţa Instituţiei Prefectului este domeniu public în administrarea Consiliului Local, ca urmare pentru orice fel de operaţii pe acest loc, montări, demontări se pot face în conformitate cu Legea nr. 50/1991, cu o autorizaţie de construire care este emisă de către Primăria municipiului Sfântu Gheorghe. Cât priveşte steagurile de pe faţada Instituţiei Prefectului – Judeţul Covasna, ele sunt amplasate corect, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat prefectul Ráduly István.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Te crucesti cu ce poate sa scoate din gura asta…..pai steagul Romaniei are nevoie de aprobare pentru a fi arborat pe institutiile statului Roman?Care dupa parerea mea sunt obligate sa il arboreze…

    • Nu erau pe clădire (acolo nu are nimic de obiectat). Asta zice primarul (ungur). Erau pe ceva stâlp (catarg, zice-se), în fața clădirii. Război (cu ghilimelele de rigoare) de uzură pe care, din păcate, noi nu îl jucăm aproape niciodată inteligent.