G4Media.ro

UPDATE Sportiva Imane Khelif, knock-out controversat în meciul disputat cu italianca Angela…

sursa foto: captura video

UPDATE Sportiva Imane Khelif, knock-out controversat în meciul disputat cu italianca Angela Carini, la Jocurile Olimpice / Sportiva din Algeria are cromozomi sexuali XY iar anterior a fost descalificată pentru că n-a trecut testul nivelului de testosteron

UPDATE 

Presa a relatat inițial că sportiva din Algeria, Imane Khelif, ar fi un transsexual, care a învins-o cu doi pumni pe Angela Carini, în primele 46 de secunde ale meciului. Sportiva din Italia acuzat inechitate, dat fiind că sportiva din Algeria are trăsături  și forță masculină. Reprezentanții Comitetului Olimpic au transmis că Imane Khelif nu e transsexual, s-a născut femeie, dar cu cromozomi sexuali XY (femeile au de obicei cromozomi sexuali XX).

Imane Khalif a fost descalificată anterior de la Campionatele Mondiale ale Asociației Internaționale de Box pentru că nu a trecut un test al nivelului de testosteron, potrivit BBC. Însă Comitetul Olimpic Internațional a autorizat-o să concureze în boxul feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, dat fiind că în pașaportul ei aceasta figurează ca fiind femeie

Știrea inițială

La Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, boxul feminin a fost marcat de un moment controversat într-una dintre luptele programate să se desfășoare în competiția din Hexagon. Boxerul care a picat testul de orientare sexuală a câștigat duelul, după ce adversara sa s-a retras, din cauza imposibilității de a mai sta pe picioare, relatează eurosport.ro.

Boxerul transsexual din Algeria, Imane Khelif, concurează în proba feminină de box de la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, chiar dacă acesta  a fost descalificat la Campionatele Mondiale anul trecut, din cauza nivelului mult prea ridicat de testosteron identificat în corpul său. Un boxer care, precedent, a fost eliminat de pe tablourile principale ale marilor competiții mondiale ori naționale, deoarece nu a putut trece cu brio testele de orientare sexuală, a câștigat meciul său de debut de la întrecerile olimpice ale ediției cu numărul 33, după ce oponentul său a renunțat la luptă.

Imane Khelif a câștigat înfruntarea cu italianca Angela Carini în mai puțin de un minut, mai exact, aceasta a fost desemnată învingătoare în acest meci la capătul a 46 de secunde, într-un duel care a avut loc la categoria de 66 de kilograme. Cele două jucătoare și-au împărțit câteva lovituri înainte ca italianca să resimtă niște dureri puternice, care au fost urmate de apariția unor amețeli.

Italianca a abandonat, într-un mod foarte surprinzător, dacă luăm în calcul tradițiile de la Jocurile Olimpice și parcursul normal al unei astfel de întâlniri de box. Aparent, casca de protecție de la nivelul capului a Angelei Carini a fost mult prea deteriorată pentru ca aceasta să poată continua să concureze la un nivel optim, iar la a doua lovitură încasată în acea zonă, adversara algeriencei a cedat și a declarat „forfait”.

Interesant de menționat ar fi că, la finalul jocului, italianca a refuzat să dea mâna cu Imane Khelif, după ce decizia conform căreia reprezentantul din Algeria, de o orientare sexuală diferită, a mers mai departe la Jocurile Olimpice. Angela Carini a început să plângă în ring, înainte să plece din sala în care a avut loc lupta dintre cele două, iar antrenorul jucătoarei din Italia a transmis că eleva sa a resimțit disconfort în zona nazală și nu a mai dorit să joace, conform Sky Sports.

Imane Khelif a fost descalificată la Campionatele Mondiale de la New Delhi, din India, cu câteva ore înainte de bătălia sa pentru medalia de aur, din cauza incapacității acestei luptătoare de a bifa criteriile eligibile unui luptător pe care le furnizează „Asociația Internațională de Box”. În timp ce luptătoarea din Taipei, capitala Taiwanului, care evoluează pentru China, va disputa un meci contra uzbekei, Sitora Turdibekova, la categoria de 57 de kilograme într-un meci care va avea loc vineri, aceasta a fost, la rândul ei, descalificată la Campionatele Mondiale de pe teritoriu indian, înainte să pună mâna pe medalia de bronz, deoarece nu s-a aflat în parametrii dictați de organizatori.

Purtătorul de cuvânt al „Comitetului Olimpic Internațional”, Mark Adams, a punctat că decizia ca toate participantele de pe tabloul feminin să poată juca la Olimpiadă nu a fost una greșită: „O să spun doar că toată lumea care concurează la categoria feminin se plânge de regulile eligibile de participare. Sunt femei în pașaportul lor, iar dacă acest aspect este prezent, atunci cazul este încheiat. Ar fi nedrept și invidios să discutăm detalii despre atleți, la modul individual„.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Khelif is not transgender, but has a disorder of sex development (DSD), which causes some females to have XY chromosomes and blood testosterone levels typical of a male. In Algeria, the country that Kheliff represents, transgender identity is prohibited, changing gender or sex on identity documents is not permitted, nor are medical or hormonal treatments allowed to transition to another sex.

  2. Mi-am facut cont special ca sa spun asta:

    Cam mult tupeu din partea persoanei pe nume „Redactia” sa scrie „Boxerul care a picat testul de orientare sexuală”.
    Sunt un barbat straight si nu inteleg cum cineva, de orice orientare sexuala ar putea pica un test bazat pe asa ceva.
    Nu inteleg nici de ce ar exista vreodata un asemenea test.

    Draga departamentul de HR al G4Media.ro, cred ca-i cazul sa le dati un test angajatilor companiei pe subiectul nediscriminarii.
    In cazul in care nu aveti asa ceva, Uniunea Europeana are drepturile fundamentale pregatite pentru asemenea cazuri:
    https://fra.europa.eu/ro/eu-charter/article/21-nediscriminarea.

    Multumesc.

    • Daca n-aveam cont mi-as fi facut special unul ca sa-ti spun ca n-am mai vazut pe cineva sa bata campii in asa hal. Incerci cumva sa te razbuni pe amaratul ala al carui email ti l-ai pus pe post de nume?

  3. Nu e un sport pentru femei. Și nu sunt misogin, sexist… Femeile nu trebuie să aibă fețele tumefiate de la mii de lovituri.

  4. Lumea a înnebunit când e vorba de genul eului: bărbat sau femeie. Când te naști bărbat, bărbat rămâi veșnic. Unii din lipsa de bun simt si din lipsa de informare corecta spun lucruri trainice si neadevarurile. Lumea trebuie sa înceteze cu homosexualitatea si fiecare sa fie original așa cum este din naștere. S-a transformat într-o obsesie bolnava. Cei care ai asemenea apucături si fantezii, sunt rugați sa își facă un control psihiatric. Vina aparține si unor jurnaliști care promovează agresiv asemenea păcate de parca s-au plictisit de normalitate. UIte cum Sfintele Scripturi se împlinesc si se adeveresc, un mare haos si ceva anarhie. Pierdut normalitate, declar nul. Da, s-a pierdut grav controlul. Hăbăucii care accepta așa ceva: urgent un control psihiatric.