G4Media.ro

MAE, după declarațiile lui Putin: Induc în mod fals ideea că România…

Sursa foto: Kremlin.ru

MAE, după declarațiile lui Putin: Induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina/ Președintele Rusiei: Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate (…) Rusia poate fi singurul garantor real al statalității și suveranității ucrainene

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

In acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional, se mai arată în comunicat.

Context

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, cu ocazia Zilei Unității Naționale, că Occidentul a denaturat în mod intenționat adevărul despre Al Doilea Război Mondial, dar și despre rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste. De asemenea, liderul de la Kremlin a acuzat România și Polonia că vor teritorii din Ucraina.

„Știm despre ideile politicienilor din Polonia de a face o țară „de la o mare, la altă mare”, înainte de Al Doilea Război Mondial se vorbea mult despre asta. Era o idee fixă. De la Marea Baltică la Marea Neagră. Vedem acum că oficialii polonezi și ucraineni se iau în brațe, dar această idee este vie. Iar ideea absorbirii Ucrainei tot acolo e. Tot așa cum se discută, cu siguranță, despre returnarea acelor teritorii care au fost luate Poloniei, trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial. Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate. Nu este nicio coincidență că am spus la Valdai că Rusia poate fi singurul garantor real al statalității și suveranității ucrainene”, a declarat Putin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. oferta facuta chinei este de nerefuzat . priviti doar harta

  2. Cred ca-l pufnea rasul pe cracanat cand vorbea de „singurul garantor real al statalitatii Ucrainei”.

    • Nu cred ! Pare dus cu capul cu adevărat !
      Cred ca nu mai face distincție între realitate și iluzie; iar lacheul lui preferat Medvedev este și ăla intr-o faza foarte avansată de nebunie.
      Problema este ca au pe mâna un arsenal nuclear uriaș.

    • ”Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia.[1]

      Conținutul tratatului
      Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat după cum urmează:[2]
      1. Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei. . . . ”
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta

    • În Ucraina nu au mai rămas mulți etnici români (inclusiv moldoveni), ucrainieni îi asimilează.
      Cernăuți și Bugeac probabil nu se vor mai uni vreodată cu România sau Republica Moldova, cum era în Moldova istorică – până la Cetatea Albă și Nistru.
      Să fim realiști, mai bine pace decât razboi.

  3. Se pare ca Putin are Alzhaimer si crede ca nu s-a terminat inca al doilea razboi mondial, ba dimpotriva a trecut intr-o etapa superioara in care Polonia si Romania ameninta sa invadeze Ucraina, care e parte a Federatiei Ruse ce trebuie sa-i garanteze securitatea.

  4. Românii nu vor teritorii ucrainene, ci vor doar ucrainence.

  5. Admin, magarule ce esti ! Asta ca sa nu uiti.

  6. Auzi la ei, „induc in mod fals ideea…..”. Tu-va rasa voastra de nenorociti si tradatori, cum dracu va mai tine pamantul.

    • Băi prostovane! Suntem în secolul 21. Tu în ce secol ai rămas blocat?

    • Deci de-aia gun0aiele haurolace susțin ideea transferurilor terotoriale altfel decat in cadrul UE!

  7. Cracanel „a uitat” sa mentioneze ca ei, rusii, ne-au luat teritoriile, nu ucrainenii!

    • Mai citește încă o data: „… trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial.”

  8. In atenția Ministrului Român al Afacerilor Externe și a tuturor angajaţilor săi părtași la trădare,

    Subsemnatul ********, cetățean român urmaș al românilor din teritoriile românești ocupate prin pactul Ribbentrop-Molotov, resping aserțiunile exprimate de actualul Minister al Afacerilor Externe al României prin care se afirmă susţinerea pentru „independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială” ale statului artificial Ucraina, stat ce conține între granițele sale actuale teritorii românești.

    Susținerea integrității teritoriale a Ucrainei implică abandonarea pamântului românesc din Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Hotin, Bugeac și Insula Șerpilor, teritorii pentru care moșii și strămoșii noștri și-au dat sângele și viața și-n același timp susținerea pactului semnat de către doi dictatori: Stalin si Hitler.
    Acest lucru înseamnă trădare a intereselor naționale ale României, o continuare a trădării fostului presedinte Emil Constantinescu si a lui Adrian Severin, Petre Roman și alte „autorități” sau personaje din umbra ca Silviu Brucan din 1997, fapte cu implicații penale și morale pentru care toți cei responsabili vor plăti câteva generații la rând, în viața aceasta sau cealaltă, fiind blestemați din neam în neam.

    Românii nu uită și nu iartă trădarea, iar voi nu reprezentați pe nimeni, nefiind decât sclavii străinilor și ale intereselor lor în România.

    „Dacă mor – este pentru Bucovina și Basarabia. De ar fi să reîncep, aș face la fel!” (l-ați uitat până și pe cel care a rostit aceste cuvinte….)

    • Ceva legat de declaratia lui Putin aveti a zice? Ca asta era subiectul articolului.

    • Rămâi și tu în continuare blocat în secolul 19 (nici măcar în sec. 20 nu ești). Ce dracu ai cu teritoriile? La ora actuală sunt alte configurații etnice. În plus, noi nu reușim să administrăm nici teritoriul actual al României, darămite să ni se mai adauge altele. Dar cu autonomia teritorială a ținutului secuiesc, ești de acord? Acolo sunt sub 10% etnici români? Sunt îndreptățiți să-și ceară independența și apoi să intre sub administrarea Ungariei?

  9. Bombardarea infrastructurii Ucrainei si gropile comune unde au aruncat cetateni ucrainieni „asigura statalitatea si suveranitatea” Ucrainei. La ce nivel de nebunie au ajuns in Rusia nimic nu te mira

  10. Vad ca mai sunt rătăciți prin istorie care „vor” Bucovina sau Basarabia. Mai, cetățeni, noi nu știm ce sa facem nici cu țărișoara asta, ce-am pute sa le oferim cetățenilor din Republica Moldova sau din Ucraina? Ce e rău în a trai în pace cu R. Moldova și Ucraina? De ce nu putem rămâne frați cu romanii de pretutindeni, de ce ne trebuie bucăți din diferite tari, ce sa facem cu ele, mai exact? Autostrăzi? :)) Dacă R. Moldova și Ucraina intra în UE, e ca și cum am trai intr-o singura țară și PUNCT.

    • Subscriu. Unii au rămas blocați în secolul 19. Sau poate că sunt postaci hAURolaci. Măcar să fie sinceri și să recunoască. În altă ordine de idei, eu am rude și la Cernăuți și la Ocnița (în RM). Și sincer vă spun (comunic cu ei aproape zilnic), nu au gânduri „mărețe” de unire cu România. Mai degrabă își doresc intrarea în UE și în felul acesta să iasă de sub influența R-orciei și implementarea cerințelor UE cu privire la respectarea drepturilor omului și a minorităților, reducerea corupției și îmbunătățirea legislației.

    • Sigur ca aveti dreptate, si din punct de vedere istoric si, mai ales, din punct de vedere al dreptului international si diplomatic! Dar te pui cu „urmasii”….mor cu „tarisoara” de gat, care-o fi diferenta intre „urmasii” romani si „urmasii” maghiari resuscitati si sustinuti de V. Orban?

    • numai prostii poti sa debitezi

  11. Nu imi amintesc ca jandarmii romani din KFOR sa fie invitati de guvernul sarb, dar imi amintesc ca toate tratatele romano-sarbesti prevad recunoasterea de Romania a unei Serbii integre teritorial.

  12. Nu ar putea Putin sa isi ia rusofoni din Romania si Moldova . Sa ii duca un Rusia . Slava domnului ,spatiu au .