MAE nu recunoaște alegerile prezidențiale de duminică, din Transnistria / A candidat actualul președinte, Vadim Krasnoselski și Serghei Pânzari, un locuitor al satului Hârtop, raionul Grigoriopol
Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi reiterează că România susţine „o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a conflictului transnistrean”, anunță Agerpres.
Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de MAE, această reglementare trebuie să fie „în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european”.
La alegerile prezidențiale organizate duminică în Transnistria a candidat de facto un singur candidat – actualul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. ”Acesta îl are drept concurent pe Serghei Pânzari, un locuitori al satului Hârtop din raionul Grigoriopol, o persoană absolut necunoscută publicului larg și care nu a avut o campanie electorală în care să-și prezinte platforma electorală”, după cum informează Radio Europa Liberă Moldova.
Autoritatea electorală de la Tiraspol a anunțat că pe 12 decembrie în regiunea separatistă vor fi deschise 255 de secții de votare.
La precedentele alegeri, care au avut loc anul trecut și unde s-au ales membrii legislativului local, prezența la urne a fost de 27 la sută.
Niciun reprezentant al opoziției nu a intrat în Legislativul „ales” la sfârșitul anului trecut. Astfel încât holdingul Sheriff, care controlează toate fluxurile de afaceri din regiune, deține în prezent și toată puterea politică.
”Experții care urmăresc evoluțiile din regiunea transnistreană notează că la actualul așa-zis scrutin prezența ar putea fi și mai mică, dat fiind faptul că locuitorii regiunii practic nu au de făcut o alegere reală și rezultatul este clar din start”, scrie Radio Europa Liberă Moldova.
Sursa foto: Site-ul pretinsei Administrații prezidențiale de la Tiraspol
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Prima data cand Romania nu-si recunoaste efectele SIIJ si MCV aprobate activ de ignorantele Maia Sandu si Natalia Gavrilita.
Ioane este mai ignorant decat flatulenta de dimineata a piticului cracanici
Aurescu arunca fumigene la granita cu Ucraina in timp ce tradatorii PSD-UDMR-PNL au declansat dezmembrarea Romaniei.
https://www.g4media.ro/bogdan-aurescu-participa-la-intalnirea-ministrilor-de-externe-ai-ue-pentru-a-discuta-despre-criza-ucraineana-si-situatia-din-belarus.html
Vrei sa spui ca activitatea MAE este reglementata de MCV si se afla sub sub verificare SIIJ?
Vrei sa spui ca Republica Moldova se afla sub jurisdictie europeana , i se aplica vreun MCV si e monitorizata de SIIJ, care nu le va condamna la oarece pe reprezentantele de frunte ale statului, pentru ca au fost de acord, au ,,aprobat activ” efectele …SIIJ si MCV ?
Mare e gradina lui Dumnezeu!
Alta era soarta Moldovei daca Romania era in Schengen, adera la zona euro, intrara in SUA fara vize, etc. Un stat mafiot si corupt este un stat ESUAT.
@Ion
Concluziile serioase, dure pe situatii contrafactuale iti pot crea frustrari, te sabotezi singur si lovesti in altii, nevinovati.
Constiinta ta, alegerea ta.
Țările virtuale au alegeri?
Ce naiba e „Transnistria”?
Cum naiba o fi sa traiesti undeva unde judetele se numesc inca „raioane” ca pe vremea lui Stalin?
Vaxx, du-te să vezi cum e acolo și, apoi, spune-ne și nouă.
Bolșevicia Mare a c@c@t bolșevicia mică.
judetele lor se numesc raioane!!1
@ ion -iar nu ti-ai luat pastilele !
Daca Romania ar avea drone, s-ar rezolva problema ocuparii ilegale militare rusesti si amenintatoare la adresa securitatii Romaniei si Rep. Moldova din Transnistria :), iar mafia de acolo, obisnuita sa ne penetreze granitele si sa comita acte ilegale, ar fi pusa jos foarte facil