G4Media.ro

Magistrații vorbesc: trei judecători și un procuror explică de ce Ordonanța lui…

Sursa: info-sud-est.ro

Magistrații vorbesc: trei judecători și un procuror explică de ce Ordonanța lui Toader a aruncat în aer Justiția din România

Info Sud-Est a stat de vorbă cu patru magistrați care au răspuns la întrebări referitoare la OUG adoptată în 19 februarie și la valul de nemulțumire care a cuprins corpul procurorilor și judecătorilor din întreaga țară. Am încercat, de asemenea, să înțelegem cum arată Justiția astăzi și încotro ne îndreptăm cu toții? Veronica Sîrbu (judecător, Judecătoria Sectorului 4 București), Ariana Corsei Vultureanu (procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București), Georgeta Ciungan (judecător, Judecătoria Focșani) și Ciprian Coadă (judecător, Curtea de Apel Constanța) sunt magistrații care au răspuns întrebărilor ISE.

Veronica Sârbu, Judecătoria Sectorului 4: ”Te duci la culcare noaptea judecător, dimineață nu știi cum te trezești”

  • Sper că ne îndreptăm către un viitor în care să nu tresărim când vedem în presă ”a fost adoptată o nouă ordonanță”.
  • Secția de investigare a magistraților este scoasă în afara Ministerului Public, ceea ce crește riscul de afectare a independenței magistraților.
  • Evoluțiile din justiție par să se îndrepte spre a limita tot mai mult vocea și părerea corpului de magistrați. (Citește interviul integral pe info-sud-est.ro)

Arina Vultureanu, procuror la Parchetul Tribunalului București: “Se naşte o vânătoare de vrăjitoare cu serioase probleme vizavi de independenţa magistraţilor/ Magistrații protestează pentru că au datoria să apere Constituția”

  • Numirea conducerii secţiei speciale de o entitate politică reprezintă, în fapt, o imixtiune a politicului în sistemul de justiţie.
  • Un parchet trebuie condus de un procuror, la fel cum o instanţă trebuie condusă de un judecător.
  • Referitor la faptul că magistraţii vor putea fi eliberați din funcție la constatarea pierderii bunei reputații se naşte o vânătoare de vrăjitoare cu serioase probleme vizavi de independenţa magistraţilor.
  • Este a treia oară în ultimii 2 ani când simt că e necesar să particip la un protest pentru a trage un semnal de alarmă. (Citește interviul integral pe info-sud-est.ro)

Judecătorul Ciprian Coadă: „Condiția de ”bună reputație” este periculoasă pentru că se poate raporta la modul de îndeplinire a unor sarcini de serviciu”

  • Nicăieri în lume procesul şi produsul legislativ nu poate fi subordonat unor interese particulare sau de grup
  • Este de neînţeles de ce într-o funcţie de conducere din Ministerul Public ar putea fi numiţi chiar şi judecători
  • Cu cât abuzul de putere este mai mare şi cu cât dorinţa de amputare a justiţiei este mai acerbă, cu atât riscul dezordinii sociale se accentuează (Citește interviul integral pe info-sud-est.ro)

Judecătoarea Georgeta Ciungan: ”Ne îndreptăm spre dezastru. Am ajuns aici prin pasivitate și nepăsare”

  • Dragi cetățeni, independenta pe care o avem este o garanție ca voi, maine, veți avea dreptul la un proces echitabil, indiferent de ce natura.
  • Teama mea nu face doi bani pe lângă interesul general pe care trebuie sa il protejez
  • Era necesara o asemenea lecție ca sa înțelegem importanta democrației (Citește integral pe info-sud-est.ro)

Context: Ordonanța de Urgență adoptată în 19 februarie a nemulțumit aproape întreg corpul de magistrați din România. A doua zi, în 20 februarie, secția de procurori a CSM a convocat adunările generale ale procurorilor pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la modificările prevăzute prin ordonanță.

În același timp, procurorii de pe lângă Judecătoria și Tribunalul Brașov au protestat, spunând că prevederile ordonanței vor transforma Secția de Investigare a magistraților într-o structură de anchetare paralelă, neconstituțională.

Protestele magistraților s-au înmulțit și, în 21 februarie, și-au exprimat nemulțumirea magistrații din Oradea, chiar în timp ce Lia Savonea, șefa CSM, participa la bilanțul Curții de Apel. Tot atunci au mai protestat și magistrații din Covasna și, din nou, cei din Brașov.

În 22 februarie, protestele magistraților au izbucnit în toată țara. În Constanța s-au alăturat protestelor și procurorii DNA, inclusiv șeful interimar al structurii teritoriale. Totodată, mai multe parchete și instanțe din țară au anunțat că își suspendă activitatea săptămâna viitoare (începând cu 25 februarie), într-o inițiativă fără precedent în Justiția românească.

Citește și

LIVE Val de proteste în instanțele și parchetele din țară, magistrații își suspendă activitatea din cauza OUG pe justiție

Apel fără precedent lansat de Asociația Forumul Judecătorilor din România: Convocarea urgentă a adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor de la toate instanțele și parchetele din România. Cele 11 revendicări propuse

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. ”Ne îndreptăm spre dezastru. Am ajuns aici prin pasivitate și nepăsare”

    Bine v-ati trezit!

    • Nu e vorba de trezire aici…si nu e treaba magistratilor sa protesteze iar si iar vis a vis de modificarile legislative naucitoare operate de „politic”. Dar, cand aproape toata tara doarme, disperarea ii determina sa incerce si asta…

    • Bai, frate, ce de minciuni mananca astia pe pita !

      Auzi la astia:

      1. „Numirea conducerii secţiei speciale de o entitate politică reprezintă, în fapt, o imixtiune a politicului în sistemul de justiţie.”

      CSM-ul numeste CONDUCEREA SECTIEI SPECIALE !!!!

      Membrii CSM (cu exceptia reprezentantilor societatii civile) sunt alesi de procurori si judecatori !

      Deci unde naiba este politicul implicat ???

      2. „Este de neînţeles de ce într-o funcţie de conducere din Ministerul Public ar putea fi numiţi chiar şi judecători.”

      Pentru ca functia de conducere este o functie de MANAGER. Asa cum spitalele sunt conduse de manageri care nu sunt medici / doctori.

    • Bai, frate, ce de minciuni mananca astia pe pita !

      Auzi la astia:

      1. „Numirea conducerii secţiei speciale de o entitate politică reprezintă, în fapt, o imixtiune a politicului în sistemul de justiţie.”

      CSM-ul numeste CONDUCEREA SECTIEI SPECIALE !!!!

      Membrii CSM (cu exceptia reprezentantilor societatii civile) sunt alesi de procurori si judecatori !

      Deci unde naiba este politicul implicat ???

      2. „Este de neînţeles de ce într-o funcţie de conducere din Ministerul Public ar putea fi numiţi chiar şi judecători.”

      Pentru ca functia de conducere este o functie de MANAGER. Asa cum spitalele sunt conduse de manageri care nu sunt medici / doctori.

    • Nici că se putea sa nu-si arate mimica feței libarca X-link. Auzi la trol:
      1. Politicul nu e implicat. Care va să zică, oug-ul dat de marele specialist apolitic tudorel fie nu există și n-a schimbat nimic, fie a schimbat ce era stabilit tot de el prin legile justiției: și din moment ce acum politicul e neimplicat, spune trolul, înseamnă că înainte era implicat. Deci X-link, in imbecilitatea sa de trol, recunoaște că legile justiției au instituit implicarea politicului in justiție și încă de ceva vreme.
      Dacă n-am ști cu toții că e retardat, am presupune că trolul X-link face pe prostul când spune că csm-ul numește șeful secției speciale. Confuzia e, probabil, din cauză că are dificultăți să citească, cum a dovedit și în alte ocazii.
      2. Analogia cu sistemul medical pe care o face trolul arată ce minte puțină are. După el, șef la catedra de limba engleză poate să fie și cineva care nu cunoaște limba, pentru că e o funcție de manager. De altfel, insuși „ievaluatorul sef” Tudorel, cât de limitat profesional e si el, si tot a introdus conditia de ” purtător de robă dr procuror” cum zice el, pentru cei care vor să obțină funcții de conducere în parchete. Problema lor e ca au prea putine cozi de topor in sistem așa că a fost nevoit să dea oug ca să permită infiltrarea cârtițelor pentru a-i servi pe infractori.
      Dar ce să știe trolul X-link, e slab, extrem de slab.

    • Corect, ani de zile au inchis ochii la mizeriile facute de colegii care acum sunt racolati in „sectia speciala de invinuire”.
      Daca ar fi avut mai multa moralitate nu ar fi permis acestor ompostori sa aduca justitia in acest punct.
      Incepand de la toti falsii juristi din Parlament pana la acesti doctori de drept precum TT care se sterg la fund cu legea si spiritul dreptatii care il propune legea.

  2. Dacă nu întindeați atit de termenele unor dosare acum infractorii erau la locurile lor, nu dădeau oug-uri.

    • Punct pe „i”!

    • Cam asa e, cum ar fi fost ca Dragnea sa ia din prima cu executare (dosarul referendum ului)?

    • Corect! Și toooaaaaaateeee termenele, nu doar pe pe penal! Poate doar la un divorț neamiabil, fara partaj și fără copii stai „doar” 7-8 luni! In rest, ani de zile!

    • Legile sunt facute de hoti, normal ca procesele sunt ineficiente.

    • Să știi Dobre că e și așa, dar de foarte multe ori e la latitudinea judecătorului un termen, hai sa nu ii vedem ca pe niște sfinți!

  3. Aștept cu interes și un articol despre mafia de la Curtea de Apel Constanța, unde se stie dintotdeauna cum funcționează totul pe baza etniei machedonesti…

  4. Referitor la ce a spus Doamna Veronica Sarbu, Judecatoria Sector 4:
    Te duci noaptea la culcare Brad Pitt si te traiesti Tudorel Toader.

  5. Problema-i că dacă-i dai afar’ pe-ai din comploturili de 5, le iau locu’ scărari’…

  6. Pe langa aberatiile sustinute, mai exista cateva dovezi clare ca protestele magistratilor din aceste zile sunt ipocrite.

    Ma refer la linistea complice cu care asistat la toate dezvaluirile despre abuzurile facute de colegii lor cu cercetari abuzive, plicurile galbene cu indicatii pentru judecatori, la indiferenta cu care au aflat ca peste 60% dintre ei au avut dosare la DNA, cum s-au facut ca ploua in legatura cu grozaviile protocoalelor secrete prin care erau in capastrul serviciilor. Si lista poate continua.

    • Postacul scarbos profun dovedeste ca latrinele tv si psd-draknea nasc ”pui vii”, dupa cum zicea o stire dasteapta a maistrului cristoiu, de-acu ceva vreme! Cara-ti dracului hoitu’ de pe G4 Media!

  7. De ce nu vorbesc si despre abuzurile pe care colegii lor le fac si despre acceptarea de catre unii magistrati a unor „SFATURI„ date de penalii sau cercetati penali din conducerea clasei politice aflate la putere?

  8. Felicitari magistartilor curajosi si fermi care au iesit in apararea statului de drept.. Protestele lor sustinute si de ale noastre sunt indreptate mpotriva oricarei abateri dela Constitutie si dela legile care trebuie sa asigure statul de drept. Noi stim doar ca Tara-privata de dreptul de a beneficia de legi corecte , in favoarea sustinerii statului de drept,de un sistem medical corect, de un sistem de invatamant corect, dea o administratie locala si centrala competent, corecta si
    corect dimensionate , de o clasa politica corecta si competenta care lucreaza in benficiul poporului si a votantilor ei, fara a beneficia de sume mari de bani necuvenite, de o legislatie
    corecta, care sa respecte aplicare intelegerilor din tratatul de aderare la UE etc.. , Respect magistratilor si mult succes sis sustinere. Nu luati insema strigatul furibund al unei foste procuroare comuniste . Ea striga de teama ca-si va pierde scaunul din UE si automat banii indestulatori primiti fara asumarae unei raspunderi in fata votantilor..

  9. S-a aflat pe surse că șoferii, amatori și profesioniști, vor protesta împotriva Codului Rutier, împotriva implicării politicului în treburile șoferilor fără o largă consultare a specialiștilor și a asociațiilor profesionale de profil. De asemenea s-a aflat, tot pe surse, că asociațiile profesionale ale infractorilor vor intra în grevă pentru câteva minute ca protest împotriva implicării politicului în elaborarea politicii penale fără o largă consultare a asociațiilor profesionale ale infractorilor ! Urmează alte proteste ale asociațiilor profesionale.

  10. Daca cei care au dat acest interviu ocupa functii de magistrati , atunci
    cum sa ai vreo speranta ca exista vreo posibilitate ca sa ai parte de un proces corect , in
    cazul in care ajungi la mana unor asemenea homunculi .