G4Media.ro

Mai multe asociaţii de elevi solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar…

Mai multe asociaţii de elevi solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţa sub 6 la mie

Mai multe asociaţii de elevi solicită autorităţilor deschiderea şcolilor în format fizic, doar în localităţile cu incidenţa sub 6 la mie, precizând că într-o şcoală cu o mie de elevi, dintre care niciunul vaccinat, persistă riscul îmbolnăvirii chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor Maramureş (AEM), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) au transmis, joi seara, printr-un comunicat de presă, că solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie.

“Astăzi, 4 noiembrie, preşedintele României, Klaus-Werner Iohannis a declarat faptul că şcolile vor începe în funcţie de rata de vaccinare a profesorilor. Apreciem această măsură ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educaţional. Astfel, într-o şcoală cu 1000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii şi transmiterii virusului, chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi. Mai mult, precizăm faptul că, pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacţionează doar cu persoanele din şcoală, ci şi cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidenţă nu poate fi neglijată în contextul deschiderii şcolilor”, se arată în comunicat.

Asociaţiile de elevi consideră iraţională decizia Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise.

“Considerăm iraţională dorinţa Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise, indiferent de pericolele pe care acest fapt le poate expune, dorinţă în mod cert cauzată de ambiţia instituţiei de a nu recunoaşte că a greşit. Astfel, dacă şcoala începe online, Ministrul demis este nevoit să afirme faptul că această vacanţă a fost o inepţie, aşa că preferă să rişte vieţile elevilor în loc să îşi rişte imaginea. Menţionăm că învăţământul online profund criticat de ministru este ineficient strict din cauza impotenţei acestuia, Sorin Cîmpeanu nefăcând niciun demers pentru a forma profesorii, a crea platforme de predare online, şi alte măsuri care ne-ar fi putut salva de la acest context. Solicităm ca şcolile să înceapă în funcţie de rata de incidenţă a localităţilor, pentru ca elevii să fie în siguranţă!”, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, a declarat că Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din conducerea Ministerului Educaţiei şi că siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic.

“Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară din fruntea Ministerului Educaţiei. Siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic. Ineficienţa şcolii online este cauzată strict de individul care se plânge de ea, şi anume ministrul demis. Dacă Sorin Cîmpeanu va deschide şcolile în format fizic fără a ţine cont de rata de incidenţă, acesta va deveni un criminal. Dacă un elev va deceda din cauza virusului, îmbolnăvindu-se la şcoală, cine îşi va asuma decesul acestuia? Responsabilii pentru eşecul şcolii online sunt cei care trebuie să plătească cu vârf şi îndesat, nu elevii, cu vieţile lor”, a afirmat preşedintele AEC.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde acest lucru va fi posibil. Şeful statului anunţă, însă, că va fi introdus un nou criteriu – rata de vaccinare în unitate.

sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Deci mai nou elevii intra in politica de la varste fragede, nu mai sunt ei doar cu scoala…? Acum ca au prins gust de online, in care majoritatea stau si se joaca pe telefon, cer apoi sa nu mai aiba evaluari si uite asa au scapat de scoala cu complicitatea tuturor, parinti, elevi, profesori, trec ca gasca prin apa prin scoala cu consecinte iremediabile pe termen lung. Au gasit ei vinovatul, ministrul ca nu a format cadrele didactice pentru online, in care te separa un ecran de elevi si nu ai cum sa ii controlezi ce fac! Fantasmagoric! Din aceeasi categorie cu nu stiu ce federatie de parinti care se pretinde reprezentativa desi nu a auzit niciun parinte de ea! Fereasca sfantul ce a ajuns educatia!

    • gugu… 🙂
      asa pseudonim asa comenariu…
      Sunt argumente perfect logice. Din pacate politicienilor le lipseste asta.
      Masura asta cu rata de vaccinare a peronalului este ca nuca’n perete. Sau poate ai tu o explicatie logica pentru ea.
      Nu am vazut nici un ziarist care sa incerce sa intrebe care este logica acestei masuri si sa o explice mai departe. Presa… ca si gugu!

  2. Nu stiu ce fac.

  3. Aveți dreptate, copii!

  4. In aceasta peroada noi vom lua deciziile la plesneala. Va rugam nu ne mai deranjati cu argumente logice. Nu asa functioneaza guvernarea mea

    • Mda…. corect

  5. Deciziile guvernanților se iau în funcție de dorința acestora de a nu pierde accesul la ,,ciolan,,. TOTUL este pur politic și din punctul meu de vedere nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea momentului. Pentru că mulți părinți consideră școala și grădinița ca un înlocuitor al bonei, insistă , indiferent de consecințe, ca școala să se facă în format fizic…. În alte state , școala se face fizic, dar s-au luat masuri din timp, adaptate momentului. ,,CEI MARI, fug de răspundere ca drxxxl de tămâie și bagă directorii la înaintare. RUȘINE LOR ! Un om bolnav, poate învăța?

  6. Rusine sa le fie!
    Se joacă cu viețile copiilor noștri
    La ce ne este de folos ca profesorii sint vaccinati in procent de 60% daca copii stau apropiați unii de alții. fara distanțare.fara testare .in continuare nimic nu s a facut pentru începerea scolii.in continuare sîntem nevoiți să ducem copii in focare pe care sa le preluăm noi părinții in casele noastre.
    Câmpeanu trebuie sa dispară de la conducerea ministerului.