G4Media.ro

Mai multe spitale din Statele Unite și Canada pariază pe terapia italiană…

Mai multe spitale din Statele Unite și Canada pariază pe terapia italiană de tratare a pacienților cu Covid-19

Terapia italiană anti-coronavirus a fost rezervată de unele spitale din America de Nord și Canada, iar diferiți pacienți sunt pregătiți să o încerce. Este pe bază de trei medicamente existente și a fost dezvoltată în Italia, în laboratoarele Universității din Camerino, de către echipa de cercetare coordonată de profesorul Giacomo Rossi, 52 de ani, medic veterinar livornez la Școala de Bioștiințe și Medicină Veterinară din Camerino.

Profesorul Rossi, medic veterinar, de fapt, a pornit de la coronavirusul la pisică, FeCoV, o patologie gravă și fără un vaccin de protecție: de multe ori are un rezultat letal. De acolo a recurs, în etape succesive, la un protocol de tratament pentru oameni, care a fost achiziționat de antreprenorul Francesco Bellini, la rândul său om de știință, co-fondator al companiei canadiene Biochem Pharmache și fost președinte echipei de fotbal Ascoli FC.

După ce a studiat modul prin care coronavirușii se leagă de celulele gazdei, veterinarul din Livorno a observat o particularitate a COVID-19: virusul prezintă un număr mai mare de legături cu situsul ACE2, receptorul celular pe care COVID-19 îl folosește pentru a intra în celulele plămânului, sistemului digestiv și tractului urinar al omului. Rossi însuși a explicat: „Aceste situsuri, numite glicozilare, sunt zone în care moleculele simple de zahăr se leagă de o proteină ancorată pe membrana celulară. Am observat că toate aceste situsuri sunt legate constant de ultimul aminoacid al proteinei de membrană, asparagina. De aici, ideea folosirii unui medicament vechi, cunoscut oncologilor care îl folosesc în terapia leucemiei acute la copii, Asparaginaza. Este o enzimă care, prin eliminarea aminoacidului asparagină, reduce efectiv legătura dintre virus și receptorul său celular specific. „Medicamentul blochează infecția și, după ce asparagina este eliminată, Covid nu mai are niciun punct de atac”. Medicul veterinar continuă: „Acest medicament, combinat cu clorochina deja cunoscută, care funcționează prin blocarea intrării virusului în celulă printr-un alt mecanism, și heparina, care previne daunele vasculare acute induse de furtuna inflamației, acoperă infecția în manieră completă și efectele infecției asupra omului”.

Profesorul Rossi a dezvăluit că a studiat lucrările medicilor chinezi, primii care au analizat coronavirusul 2019 și că a fost favorizat de legătura puternică dintre Universitatea din Camerino și lumea de afaceri din Marche. Studiul Universității din Camerino, grație legăturii create de un medic local, a fost, de fapt, analizat de antreprenorul Bellini, membru în consiliul de administrație al Fundației Monreal Heart Institute și al Science Technology & Innovation Council din Canada. Astfel, a luat naștere brevetul care, în trei zile, a fost depozitat în Washington DC, iar unele spitale americane și canadiene îl evaluează.

„Continuăm cu precauție”, a spus Rossi, „în termen de o lună ar trebui să avem primele rezultate”. În Statele Unite cercetările sunt mai rapide decât în Europa. Rectorul Universității din Camerino, Claudio Pettinari, a declarat: „Am scos la iveală abilitățile cercetătorilor noștri în domeniu pentru a găsi soluții care să fie în beneficiul sănătății publice mondiale”.

Sursa: La Repubblica / Traducerea: Oana Avram (Rador)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Exprimare de cancan: „pariaza”…
    Niste cote, ceva? 1,85 sau 2?
    Se pare ca medicina e un fel de casa de pariuri in viziunea g4media.

    • ce treba are g4media aici? acum ai descoperit si tu ca pamantul e rotund? asa functioneaza medicina de foarte mult timp. si nu numai medicina. ai un „hint” ca un tratament ar putea sa mearga, il testezi pe culturi celulare si daca ai rezultate promitatoare, publici si incerci sa atragi finantare. cel care iti ofera finantare face un pariu, nu e o certitudine ca va obtine profit, e doar o speranta. urmeaza teste pe animale, oameni, etc si … in final .. e foarte posibil ca acel tratament ce parea logic dpdv teoretic si a mers pe culturi celulare sa nu meraga pe oameni. deci tocmai ai iesit din pestera ta, bine ai venit in lume!

    • @bug
      Nu discutam aici despre cim functioneaza medicina ci despre modul de transmitere a unor stiri. De ce trbuie sa asemuiesti medicina cu pariurile, mai ales in timpul „starii de urgenta”? Si mai ales ca in textul articolului nu este vorba de un pariu ci de o evaluare. Pariul e un singur eveniment, se implineste sau nu. Evaluarea presupune ajustarea comportamentului in functie de rezultate. In plus pariurole sunt asociate cu riscul. Asa cum e prezentata stirea are o aroma de „fake news”.
      G4media greseste cand foloseste termeni bombastici.
      Dar astea sunt subtilitati ale limbii romane.

    • @anonim, e un pariu. atat pentru cel care implementeaza tratamentul dar mai ales pentru pacientul care primeste tratamentul. „evaluare” e un mod diplomat de a ascunde riscurile. deci, te rog sa te duci la un investitor si sa-i zici: poti sa-mi dai X bani sa „evaluez” daca acest tratament merge sau nu? si sa presupunem ca esti tu pacientul si vine cineva si iti spune – vrem sa evaluam daca acest medicament te va vindeca sau nu. ce parere ai, cum vei reactiona? corect este sa te duci si sa-i spui pacientului ca ai un potential tratament si sunt sanse considerabile sa mearga dar mai sunt si efecte secundare si vindecarea nu e totusi garantata. deci, atunci cand vorbesti de sanse, vorbesti de pariuri, nu de evaluari. asa ca hai sa nu ne mai ascundem dupa semantica, asta e adevarul, incercarea unui tratament pentru care nu exista inca studii solide, rct-uri, etc, este un pariu si atat.