G4Media.ro

Mai mulți asistați social din Ploiești, revoltaţi că au fost chemați la…

sursa foto: News.ro

Mai mulți asistați social din Ploiești, revoltaţi că au fost chemați la curățenia generală din oraş. Noul primar le-a transmis că dacă refuză să muncească nu vor mai primi venitul minim garantat

Mai multe persoane din categoria asistaţilor social au ieşit în stradă, marţi, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Volosevici, de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri. Edilul le-a transmis nemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legii.

Mai mulţi beneficiari ai venitului minim garantat s-au adunat, marţi, în faţa sediului Primăriei Ploieşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că noul primar al oraşului, Andrei Volosevici, a decis să îi scoată la muncă, alături de muncitorii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi, pentru asigurarea curăţeniei generale în oraş.

Primarul Andrei Volosevici a ieşit şi a discutat cu cei care refuză să muncească.

Andrei Volosevici „a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, a transmis Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar. Programul Curăţenie generală a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia. La activităţile de curăţare a spaţiilor publice participă sute de angajaţi ai operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primăria Ploieşti, dar şi angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a Consiliului Local Ploieşti care asigură întreţinerea spaţiilor verzi. Activitatea asistaţilor social este coordonată de Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoţi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

37 comentarii

  1. Venitul minim garantat nu creste de ani de zile și e o mizerie. Cum poate fi, fara cel mai abject cinism, numita „ajutor” suma de 140 de lei pentru oameni care nu au niciun venit?

    • Potrivit MMPS in jud Prahova sunt 3742 asistati, comparativ cu Bucurestiul care are doar 239.Suma este de 250 lei.4 ore de munca pentru amenajarea spatiilor verzi…Cu ce e dator statul sa intretina putorile!!!!

    • Cauti de înnebunești un muncitor in construcții. Nu găsești nici cu 250 lei pe zi. De ce sa plătească cei care muncesc putorile. Bravo domn primar, sa nu se dea bani fara muncă. Si 1 leu este enorm daca este nemuncit.

    • Este o mizerie fiindca se acorda fara discernamant, subventioneaza lenea, o transforma intr-o filosofie de viata in unele localitati – si totul pentru ca unii politicieni, in special cei din PSD, sa profite electoral
      Felicitari primarului din Plotesti!

    • Anii au zile, boss. Sper sa va prindeti pana-n 2030.

    • 28 de euro pe luna. In occident asta inseamna 2 ore de munca.

    • Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat
      -Persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat vor efectua lunar, cel mult 72 de ore, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii.
      Daca nu pot dovedi cu acte medicale ca nu sunt apte de munca nu au voie sa refuze munca!

    • 250 lei la 4 ore de munca inseamna proportional 10875 lei pe luna (174 ore).
      Sau calculand de la 140 lei iese 6090 lei pe luna.
      Trai nenica! Si eu m-as baga la curatenie si as lucra in fiecare zi toata luna.

      Venitul minim nu trebuie sa fie garantat, sa munceasca daca vor o paine. De lucru este suficient si pentru necalificati, doar sa vrea. La banii astia se adauga subventii pentru caldura, ajutor pentru rechizite, etc., de ajung sa incaseze suficient pentru un trai minimal. Pentru cei ce vor mai mult exista ciordeala si datul in cap. Aici au calificare.

    • Daca cercetați mai bine o sa găsiți in Ploiesti si mii de asistati sociali cu Merțane la poarta!
      Unii au doua, trei auto , ca de, famelii grele!
      Bravo pentru Noul Primar!
      Sa-i scoată la munca si pe salariații din Primărie sau SGU.
      Plus armata de consilieri locali care încasează luna de luna care 6 sau 7000 Lei pentru nimic.
      Puterea exemplului!

    • Dar tie iti da cineva 140 lei pe luna, asa fara sa faci nimic?

    • La munca, putorile dracului! Majoritatea astora plimba creanga toata ziua dintr-o crasma-n alta si majoritatea dintre ei sunt fumatori!

    • Oameni buni, ajutorul este pe luna nu pe zi, nu pe ore, PE LUNA. 250 de lei pe luna!!! sunt apti de munca? la lucru cu voi

  2. uitati-va la ei. sunt indivizi in putere de munca dar stau cu mana-ntinsă.

  3. Tăiate toate ajutoarele sociale ! Oricum, nu se duc pe mâncare sau medicamente ci pe băutură și țigări. Iar noi nu suntem obligați să le cumpărăm țigări și băutură putorilor.

  4. Daca lucreaza nu mai pot fi asistati, ci trebuie sa primeasca statutut de angajati, salarii si toate drepturile cuvenite(de ex, echipamentul de protectie necesar ) . Pe de alta parte, politicieni care au avut probleme cu justitia si chiar condamnari in prima instanta au incasat ani la rand, de la data descoperirii faptelor(unele cu prejudicii de milioane sau zeci de milioane de euro) si pana la hotarari definitive, salarii uriase de parlamentari, din banii contribuabililor, desi nu ar mai trebui sa participe la initiative legislative sau sa voteze legi. fiindca nu exista nicio garantie ca mai pot fi obiectivi. Ideea ca asistatii trebuie sa munceasca la curatenie a fost promovata tocmai de politicieni, insa nu este corect ca politicienii sau primarii sa oblige pe cineva sa munceasca unde vor ei, regimul comunist proceda in felul acesta.

    • Ce legătură este intre cele doua lucruri? Banii aia nu vin din cer, ci de la ceilalți care isi rup spinarea. Ce mare echipament ai nevoie sa dai cu matura sau sa sapi spatii verzi? Daca tot primești bani, muncește. Bravo primarului care a făcut asta. Ar trebui si altii sa preia exemplul si sa procedeze similar.

    • Oamenii isi manifesta vehementa fata de asistati , insa prejudiciile uriase din bugetul realizat pe seama contribuabililor sunt cauzate de coruptie si multe raman nerecuperate. In categoria prejudiciilor intra: mita(chiar si cea electorala , numita metaforic :pomeni electorale ), parandaraturile intre 10-20%, privilegiile „speciale” pentru politicieni(sporuri de conditii dificile etc)si alti bugetari. La acestea se adauga sporurile pentru doctorate care nu sunt citite decat de autor si indrumator, salariile incompetenilor si pilelor din sistemul bugetar supradimensionat , subventiile in sectorul particular( culturi agricole care nu exista, stupi fara albine, vouchere si facilitati pt patronii care declara ca nu fac profit, subventii care merg la export odata cu produsele etc), investitii care nu fac profit sau cu deficiente si care necesita cheltuieli ulterioare uriase pt remediere, cheltuieli cu salarizarea politicienilor care fac legi arbitrare, cu disciplinele rupte de natura din educatie,cu justitia ineficienta, cheltuieli cu obiective care nu sunt prioritati(stadioane in loc de spitale), cu demagogia si propaganda( publicitate si tv).In democratia adevarata nu este de acceptat dublul standard , altfel asistatii tebuie sa isi uzeze la curatenie poate singurele haine si incaltamintea pe care o au, in timp ce incompetentii si coruptii din politica isi cumpara din banii contribuabililor ceasuri si limuzine scumpe si isi platesc chiar si avocatii care le sustin cauza pentru a lua „cu suspendare” sau a fi achitati.

    • @qwe – Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat
      -Persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat vor efectua lunar, cel mult 72 de ore, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii.
      Daca nu pot dovedi cu acte medicale ca nu sunt apte de munca nu au voie sa refuze munca!

    • QWE tu ești Bolșevic in anul 2020 ! Este lege care trebuie respectata ! Care sunt bolnavi sunt pensionari medical dar cu vechime și handicapați ! Putori Comuniste !

  5. Primarul ,are dreptate ,el aplica legea.Cei asistati ,daca sunt sanatosi pot renunta la banii de la Primarie si sa se incadreze in munca .Asistatii s au obisnuit ca pe vremea spagarilor sa primeasca bani ,fara sa munceasca .Pentru ei nu exista moralitate ,ci doar gura mare si trai fara munca.Comunitatea nu trebuie sa acorde bani asistatilor care sunt sanatosi.Primul punct verificarea starii de sanatate,valabilitatea documentelor de la dosarul de asistat,verificare averii asistatilor si modul de dobandire a averii.Iar pentru cei asistati munca in folosul comunitatii sa fie o rgula .Asistati sa fie doar acele persoane care se incadreaza in prevederile legale.Altfel incurajeaza lenea,oportunismul ,hotia!!Si asta nu este domocratie!!

  6. Unora li se refuza dreptul la moarte. 🙁 Decat sa muncesti pt. jigodiile astea atotfuracioase, mai bine mitralierat la primarie … Si asa, plebea saliveaza dupa … D’asta rupeti toti Netflix-ul … Aveti o viata de rahat si o compensati cu ‘thrill’.

  7. Daca ar fi handicapați fizic, i-as înțelege dar sa fii sănătos si sa tipi ca-i prea mica pomana muncita de alții este un act de batjocura la adresa cetățenilor contribuabili. Sunt indivizi care refuza sa muncească pur si simplu profitând de aceste ajutoare sociale înființate pentru a nu-i lasă sa moara de foame nu pentru a profita. Foarte bine procedează primarul si trebuie sa fie mereu FERM cu ei. Scurt!!! Pana nu educam aceste haimanale România va avea de suferit enorm.

    • La munca. La o razie drastică cu siguranță mulți asistați sociali lucrează la negru la tarabele de la Hale. Rad în fata noastră și au în parcare limuzine pe numele altora, fala și bani, și ne considera prosti.

  8. Unul dintre motivele frecvente pentru incapacitatea de munca este depresia; mai precis ideea de a munci provoaca depresie.
    Intr-un reportaj pro-tv am auzit una dintre persoanele asistate spunand cu inocenta: „Eu nu am muncit niciodata! NU POT! Cand muncesc am crize de depresie!”
    Sincer, am crezut ca e la misto dar a fost destul de insistenta, declaratia era mai lunga, ca sa nu poti sa crezi ca face bascalie de reporter…

  9. Cine nu munceste sa nu manince . Daca nu vor sa munceasca sa nu primeasca nici un ban din fonduri publice . Cui ii este foame trebuie sa mearga din poart ain poarta sa intrebe de munca . Nu sa primeasca bani publici si sa frece buha .

  10. Inteleapta decizia edilului, dar fara baza legala.

    • Este foarte, foarte legal.Legea 416/2001- beneficiarii de ajutor social trebuie să muncească 72 ore lunar in folosul primăriei.

  11. O buna decizie a edilului, dar fara suport legislativ si comunitar.

    • Mai spui de 100 de ori aceiasi tampenie? Legea 416/2001- beneficiarii de ajutor social trebuie să muncească 72 ore lunar in folosul primăriei. Este ilegal ce au facut si mai fac anumiti primari si anume sa nu ii cheme la munca. Proasto!

  12. O decizie buna a edilului, dar fara suport legislativ si comunitar.

  13. de apreciat decizia ilegala a edilului.

  14. Din ciclul ,,Să nu uiți, Darie!”:
    Felicitări, domnule Andrei Volosevici, țineți-o tot așa, mereu consecvent cu astfel de fapte/acțiuni, iar locuitorii onești din Ploiești se vor înmulți spre votarea d-stră și-n 2024 și întreg municipiul se va ridica pe o treaptă superioară de civilizație urbană!
    P.S. Sa nu fim mereu critici și nici să nu facem mereu caterinca. Să apreciem ceea ce este sănătos pentru întreaga societate.

  15. La munca putorilor! Nu la întins mâna. Mama voastră de lepre …

  16. Pana sa se mai taie din numarul de persoane care luau cantina de ajutor social si ajutor social, in Ploiesti, erau unele persoane asistate social cu lanturi de aur la gat si maini, groase cat degetul aratator de la mana, masini luxoase la poarta… Din 1274 persoane cate erau in urma cu aproape 6 ani, astazi la cantina sociala mai sunt aproximativ 2-300 persoane… Multi au renuntat la acest ajutor, deoarece nu voiau sa presteze munca… pe altii i-au gasit cu venituri nedeclarate si automat au sistat platile… Unii dintre ei au platit toata suma care au luat-o ilegal…Daca vrei sa faci treaba, se poate….

  17. „însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoţi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.”

    Fantastic cum isi aduc astia aminte ca-s bolnavi cand trebuie sa-si justifice banii primiti pe gratis. Cand primeati bani ca sa nu faceti nimic, nu erati bolnavi?
    Restul de prosti cum de pot sa munceasca ca sa va intretina pe voi?
    Ia, mars la munca, putorilor! Cu mana-ntinsa sunteti primii, la dat ceva inapoi va imbolnaviti!

  18. Perfect de acord cu desființarea acestor ajutoare sociale și trimiși la muncă dar mărit salariul minim pe economie care este o mizerie corelat cu eliminarea pensiile speciale și plătite pensii doar pe baza de contribuție și restructurarea aparatului de stat care sunt multi taietori de frunze la câini.

  19. „Sesiunea de depunere a proiectelor în programul Innotech Student, prin care se vor pune la bătaie fonduri europene totale de 20 de milioane de euro pentru susținerea antreprenoriatului în rândul studenților. Din bugetul total al programului, de 20 de milioane de euro, 14 milioane de euro va fi valoarea totală a schemei de ajutoare de minimis care se vor acorda studenților care vor intra în afaceri, iar restul de bani vor fi cheltuiți pentru salariile organizatorilor, cursuri, diverse activități, subvenții etc. Din bugetul schemei de minimis se vor acorda fonduri nerambursabile unor studenți, pe baza unor planuri de afaceri, în funcție de numărul de locuri de muncă create, astfel:
    – Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;

    In decembrie 2021 – noiembrie 2022, studenții ajunși deja patroni vor implementa planurile de afaceri cu banii europeni: vor angaja oameni, vor achiziționa echipamente și utilaje etc.”

    Sa zicem ca voi vinde castraveti gradinarilor si Oanei Lovin. Eu imi dau salariu de manager de 20 de mii, Oanei ii dau 10 mii, si de restul inchiriez sediu, platesc contabil etc. Douazeci de luni incasez de 40 de ori mai mult decat lesinatii astia. Dupa aia constat ca firma nu a produs mai nimic, si inchid taraba. Pastrez filmele cu Oana pentru colectie, trec in siviu ca am fost mare antreprenor, si asta a fost.

    Si nu sunt bani sa fac doar eu astfel de afaceri de 40 de ori mai banoase. Sunt bani pentru 350 de studenti antreprenori. In loc sa dea bani pe castravetii innotech, UE ar putea plati cacatul ala de „ajutor” la 14 mii de oameni. Un intreg Otopeni de „ajutati”!

    Calculul de mai sus ignora partea Oanei, si cele 6 milioane care se duc la diversi „profesori de cursuri”. Va explica Barna cum e cu cheltuielile de administrare ale fondurilor europene.