G4Media.ro

Mai mulți urși au fost semnalați în localități din Buzău/ Autoritățile, în…

Sursa foto: Pixabay

Mai mulți urși au fost semnalați în localități din Buzău/ Autoritățile, în alertă, din cauza atacurilor din ultimele săptămâni/ Cea mai recentă victimă se află în stare critică la spital

Autorităţile din judeţul Buzău sunt în alertă după ce, vineri seară, mai multe apeluri la 112 au anunţat prezenţa unor urşi în localităţile Odăile şi Lopătari. În acest judeţ, în ultimele săptămâni au avut loc trei atacuri ale urşilor asupra oamenilor, ultima victimă fiind în stare critică, internată la un spital din Braşov.

Conform reprezentanţilor Prefecturii Buzău, un apel la 112 anunţa, în jurul orei 20.00, prezenţa unui urs în satul Vârteju, comuna Lopătari. Populaţia a fost informată prin mesaj RO-Alert, iar în zonă a fost trimis un echipaj de jandarmi, fiind avertizate şi autorităţile locale.

În jurul orei 20.30, alte apeluri la 112 au anunţat prezenţa unui urs în comuna Odăile. Conform localnicilor, animalul sălbatic ar fi intrat prin curţile şi grădinile oamenilor, provocând stricăciuni. Şi în acest caz, oamenii au fost anunţaţi prin mesaj RO-Alert, iar în zonă se deplasează un echipaj de jandarmi.

”În legătură cu prezenţa urşilor la Odăile, fac precizarea că întrucât Primăria Odăile nu a încheiat contract cu gestionarul fondului de vânătoare, în speţă cu AJVPS, este imposibilă acţiunea de împuşcare a ursului. Singura acţiune la care se poate recurge, din punct de vedere legal, este alungarea animalului. De asemenea, menţionez că, în acest an, Instituţia Prefectului Judeţul Buzău a transmis de două ori adrese către primării, prin care, pe de-o parte, s–a atras atenţia asupra pericolului creat de urşii din zonă, pe de altă parte, s-a punctat necesitatea ca UAT-urile să încheie contracte cu gestionarii fondurilor de vânătoare. Fără aceste contracte nu se poate acţiona prin împuşcare, pe OUG 81”, a transmis prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. I auzi, romania secolului 21, ursii omoara oameni, dar nu pot fi impuscati ca primaria nu are contract cu fondul de vanatoare… Eu i as prinde pe toti ursii si i as trimite pe toti in bucuresti, sa vedem ce fac cu ursii, au contract la bucuresti cu fondul de vanatoare? Sa manance ecologisti si vegani, aia cu: dar noi le am luat padurile si nu au ce manca. Subt de vreo 5 ori mai multi ursi in romania decat erau in 1989. Din 2002 e moratoriu la vanatoare. Ajunge!

    • Mare noroc că nu decizi tu!

    • Sunt si o gramada de ‘gospodarii’ construite in padure. Unele sunt construite unde nu a fost puz vreodata. Mai sunt si arii protejate a caror suprafata a fost cand mai mare, cand mai mica, dupa nevoia unora de a construi la marginea padurii. Ursul nu cunoaste cine are drum forestier pana la stana, casa, cabana. Si sa lasi vaca sloboda noaptea, in padure, e ca si cum ai invita ursul la masa. Ar trebui sa li se recomande oamenilor sa stranga animalele macar cand se lasa seara.

    • Alonzo vine cu un comentariu pertinent si la obiect. Dar se putea sa nu apara si doi retarzi care sa ne explice de ce ursii trebuie sa aiba mai multe drepturi decat oamenii?

  2. Habarniștilor iubitori de urși : aveți mă citiților idee cum este să-ți fie teamă să-ți lași copilul la joacă în sat din cauza balelor spurcate de urși? În sat mă, nu în pădure. În sat pentru că ursul este animal teritorial și are nevoie de teritoriu vast . Nu defrisarile le afectează habitatul pentru că tăierea pădurilor nu tine sub control numărul dihăniilor ba din contra, suprafețele despadurite le creează locuri bune de hrănit din flora spontană care se ridică în luminișuri. Fiind un animal din fruntea lanțului trofic nu are dușmani naturali și în curând vor fi mai mulți decât noi!Numărul lor e problema pentru că ursii capitali nu primesc în teritoriul lor alti spurcați din aceeași specie ,cei din urmă fiind nevoiți să se hrănească unde le este mai ușor adică în comunitățile umane . Aici papă ce produce omul și nu de puține ori îl papă pe om . De ce sunt atât de virulent ,veți întreba?! Pentru că știu cu ce se mănâncă acest kpitol , știu cât rău fac animalele sălbatice scăpate de sub control și văd că omul este pus întotdeauna pe plan secund în ecuație. Rușine celor ce ne conduc și rușine celor care „vorbesc ” fără să aibă un minim de cunoștințe!!!

    • Si ce propui?
      Să defrișăm în continuare și să ucidem tot ce ne stă în cale?

    • E plin de gunoaie, peste tot, animalele prospera cu gunoiul nostru. Militeaza impotriva gunoiului, cere legi care sa permita alungarea animalelor. Acum un an cineva spunea ca nu au voie sa foloseasca gloante din cauciuc ca sa-I sperie. Parca Nu se face nimic pentru ca singura solutie sa fie uciderea animalelor, pe toti nu putea sa-i omoram. Si daca raman 10 ursi tot la gunoi vin, e effort minim. Daca sunt alungati in padure, se regleaza ei intre ei, masculii ucid puii si ursii tineri ce le calca teritoriul. Dar incepeti sa nu mai aruncati gunoaie, sa nu mai faceti gratar in padure…

  3. Un om a fost mâncat efectiv de ursi tot în Buzău. Despre asta nu se scrie. I a mâncat un picior, a rămas doar femurul. De asemenea, ursul I a mâncat și toată pielea de pe fata.
    Ursii au fost doar relocati…