G4Media.ro

Maia Sandu, după întâlnirea cu Bogdan Aurescu: Avem ocazia să construim un…

Sursa foto: mae.ro

Maia Sandu, după întâlnirea cu Bogdan Aurescu: Avem ocazia să construim un parteneriat puternic şi reciproc avantajos, bazat pe dialog sincer între Republica Moldova şi România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, vineri, după o întâlnire la Chișinău cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, că Republica Moldova și România au ocazia să construiască un parteneriat „puternic” și „reciproc avantajos”, pe baza unui dialog „sincer”, care va deschide oportunități pentru dezvoltare și va oferi soluții la problemele cetățenilor.

„Am avut o discuţie bună despre rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi despre acţiunile planificate pe agenda bilaterală dintre Chişinău şi Bucureşti. I-am mulţumit şi cu această ocazie domnului ministru pentru sprijinul semnificativ pe care l-a primit Republica Moldova de-a lungul timpului din partea României şi, în special, pentru ajutoarele pe care le-am primit în această perioadă complicată, generată de criza pandemică.

Am primit echipamente de protecţie, am primit ajutor pentru sistemul medical şi, mai ales, am primit donaţii semnificative de vaccin, donaţii care ne-au ajutat să salvăm sănătatea şi chiar vieţile cetăţenilor Republicii Moldova. Mulţumesc frumos şi domnului preşedinte Klaus Iohannis pentru această asistenţă extrem de preţioasă pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Astăzi în Moldova va mai ajunge un lot de 100.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech şi cu această donaţie trecem de cifra de peste jumătate de milion de vaccinuri care vin din România. România este cel mai mare donator de vaccin pentru Republica Moldova”, a afirmat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a precizat că discuțiile cu Bogdan Aurescu au vizat actualizarea programelor cu România, dezvoltarea economică și îmbunătățirea infrastructurii din domeniul sănătății.

„Am discutat şi despre relansarea dialogului la nivelul guvernamental în momentul în care vom avea următorul Guvern votat de către Parlament.

Am reluat discuţiile asupra programelor pe care le-am iniţiat anterior şi, evident, am discutat despre actualizarea acestor programe, pornind de la contextul pe care îl avem astăzi în Republica Moldova şi de la programul ambiţios de transformare a societăţii în Republica Moldova, programe care ţin de dezvoltare economică, programe care ţin de dezvoltarea infrastructurii, de rezolvarea problemelor de trafic, probleme sociale, probleme în domeniul sănătăţii şi multe alte domenii în care ne-am bucurat de a lungul timpului de sprijin din partea României şi unde vom continua această colaborare”, a afirmat Maia Sandu.

Conform acesteia, parteneriatul dintre Republica Moldova şi România va apropia mai mult cele două țări și va oferi soluții la problemele cetățenilor.

„Sunt bucuroasă să spun că astăzi avem o colaborare foarte bună între Republica Moldova şi România şi apreciez foarte mult deschiderea autorităţilor de la Bucureşti, deschiderea domnului preşedinte Klaus Iohannis sau a domnului prim-ministru Cîţu, a dumneavoastră şi a altor reprezentanţi ai Guvernului de la Bucureşti pentru a aprofunda şi a consolida această relaţie.

Avem ocazia să construim un parteneriat puternic şi reciproc avantajos, bazat pe dialog sincer între Republica Moldova şi România, un parteneriat care va oferi soluţii pentru problemele cetăţenilor noştri, un parteneriat care va deschide oportunităţi pentru dezvoltare şi un parteneriat care ne va apropia şi mai mult”, a mai spus Sandu.

Sursa foto: mae.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Oare ce poate fi mai sincer de faptul că te vreau acasă Moldovioara mea.
    Restul e tacere.
    Si nici macar nu sunt unionist pentru că eu te-am considerat toată viața jumătate mea. Si sub Stalin,si sub Brejnev,si sub Dodon. Vino acasă jumătatea mea! Numai așa îți va fi si tie bine. Fara Romania si fara români vei fi un pai in calea suvoaielor.
    Vino acasă!!!!

  2. Pentru întoarcerea acasă nu există scurtătură. Drumul este lung , întortocheat și accidentat.

  3. Nimic nu este imposibil atunci cind se vrea cu adevărat!
    Doamna ajuta-i pe romani sa fim iar cum am fost !

  4. In aceste momente Republica Moldova este ca Romania la incepul anului 1990, totul parea perfect.
    Atentie la oamenii care vor popula institutiile democratice, atentie daca au bani multi pe mana si mai ales nu retrocedati nimic in forma fizica!
    Banii vor circula pe unde nu trebuie cu usurinta, puneti de la inceput conditii serioase pentru a se accede in institutiile statului, fara condamnati, fara analfabeti, fara rubedenii si nu largiti
    numarul alesilor fara motive realiste, doar politicianiste.Legislatia si aplicarea ei trebuie tratata foarte serios, daca sunt oameni de conditie. Puneti scoala pe primul loc, nu pierdeti timpul cu proceduri.
    Nu repetati erorile statelor foste comuniste, sa vad cu ochiul liber.
    .

  5. Cât de mult mi-aș dori ca între cele două țări românești să existe o relație corectă, dreaptă, părerea mea este că acest lucru este foarte greu. Un drum sinuos, cu multe compromisuri.
    Experiența ultimilor ani, cu multe vulpe de o parte și de alta mă face să cred asta.
    Eu, naționalist convins (a se înțelege prin asta că „Moldovenii sunt Olteni cu grai mai dulce”), nu cred că mai pot avea încredere în clasa politică de dincolo de Prut.
    Spre regretul meu, am înțeles că lucrurile stau prost, foarte prost.
    Și am mai înțeles, din experiențe personale, că pretențiile fraților noștri din Moldova furată, sunt… un pic exagerate.
    Ei trebuie să facă schimbarea.. Ei trebuie să să tragă, să forțeze lucrurile…
    Că de stat la un pahar de ghin sau de răchie, cu plășinti… să tot stai.
    Atitudine ci nu duplicitate.

  6. Daca din 1991 ar fi existat un Sfat al tarii asa cum a fost cel care a unit Basarabia cu Romania,atunci am fi fost uniti imediat dupa Podul de flori!Dar asa tot ce s a perindat la conducerea Basarabiei au fost rusofoni,inclusiv dna Sandu are aceiasi educatie,nu spune curajos nimic despre unire,despre un referendum in sensul unirii,unirea trebuie sa vina in primul rand din partea basarabenilor,asa cum RDG adorit unificarea cu R F G,la piata rusilor basarabenii vorbesc tot ruseste cu toate ca sunt printre romani!