G4Media.ro

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova: Profesorul se impune prin cunoștințe, printr-un comportament…

Foto: captura presedinte.md

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova: Profesorul se impune prin cunoștințe, printr-un comportament profesionist, printr-o atitudine echilibrată și deschisă față de copii, îi încurajează să învețe și să nu le fie frică de încercări și experimente

Președinta Republicii Moldova le-a vorbit profesorilor din țara sa despre schimbările pe care urmează să le aibă în sistemul de învățământ, despre cum ei vor fi cei care le vor preda copiilor despre aderarea la Uniunea Europeană a țării și despre respectul pe care profesorii trebuie să îl aibă în comunitatea școlară, potrivit Edupedu.ro. Maia Sandu a deschis Forumul Național al Cadrelor Didactice și i-a invitat pe profesori să discute calea pe care Moldova să o urmeze pentru a-și dezvolta învățământul. A făcut apel la studii riguroase și cercetări reprezentative înainte de orice măsură.

„Avem nevoie de acest mare efort colectiv, de efortul întregii societăți, ca să scoatem Moldova din sărăcie și subdezvoltare și să ne dăm șansa unui viitor mai bun aici, acasă”, a spus președinta Moldovei, care a subliniat faptul că țara sa are un potențial economic semnificativ, dar se confruntă cu o serie de probleme.

Redăm mesajul Maiei Sandu:

„Stimați profesori,

Vă mulțumesc că ați dat curs invitației de a participa la Forumul de azi și de a discuta lucruri esențiale pentru prezentul și viitorul învățământului din Republica Moldova. Am observat un interes mare pentru acest Forum din partea cadrelor didactice și managerilor școlari – o dovadă în plus că avem profesori interesați de profesia lor și dornici să contribuie la îmbunătățirea stării de lucruri în educație.

Vreau să știți că apreciem implicarea voastră și mizăm pe ea. Rolul vostru este foarte important – voi educați generațiile tinere, care vor construi viitorul țării noastre. Împreună putem crește prestigiul acestei profesii responsabile și grele.

Îmbunătățirea calității educației este o sarcină prioritară pentru noi. Avem datoria să pregătim tinerii noștri pentru o lume în continuă transformare. Așa încât ei să înțeleagă și să poată rezolva probleme complexe, să se poată adapta rapid condițiilor noi și incerte.

Vreau să lucrăm împreună pentru misiunea noastră comună de a crește copii împliniți, capabili să-și construiască un viitor fericit acasă.

Educația pe care o oferim copiilor azi va influența direct calitatea vieții generațiilor viitoare, dar și capacitatea statului de a ne asigura condiții bune de viață nouă, tuturor, în deceniile care urmează”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Liceele mai bune, privatizate prin metoda Mebo. Apoi, să aibă autonomie ca a universităților. Exact ce n-a permis România liceelor denumite colegii.