Majoritatea celor depistați cu coronavirus în București sunt din Sectorul 2 / Streinu-Cercel: Vom folosi aceste date pentru eșantionul de testare din Capitală. Președinții asociațiilor de locatari devin placa turnantă / Testele rapide au acuratețe de 98%
Majoritatea persoanelor depistate cu coronavirus în București sunt din Sectorul 2, potrivit datelor prezentate de Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, la Primăria Capitalei. Streinu-Cercel a precizat că aceste date vor fi folosite pentru eșantionul de testare din Capitală, iar președinții asociațiilor de locatari devin „placa turnantă” a proiectului.
„La ora la care discutăm acum ştim că avem un număr de 188 de persoane pozitive, dintre care în sectorul 2 sunt 116, ştim locaţiile, ştim străzile, evident că va trebui să folosim aceste date în vederea următorilor paşi care vor urma zilele următoare. În sectorul 3 sunt 6, în sectorul 4 – 11, în sectorul 5 – 3 persoane, în sectorul 6 – 14, în sectorul 1 – 24 şi în Ilfov 14”, a spus Streinu-Cercel la întâlnirea de joi de la Primăria Capitalei în care a anunțat că peste 10.000 de bucureșteni vor fi testați.
- Citește integral: Streinu-Cercel anunță într-o discuție cu Firea că va fi testat un eșantion de peste 10.000 de oameni din București și că are acceptul noului ministru al Sănătății
„Acesta este algoritmul de selectare a eşantionului de studiu şi vedeţi că luăm în calcul evidenţa imobilelor de locuinţe din Bucureşti, ne ducem mai departe şi selectăm modul pentru testare şi aici preşedinţii de asociaţii ale locatarilor au un rol deosebit de important pentru a ne pune la dispoziţie date cu privire la cine mai stă în apartamentele respective, pentru că mulţi au plecat din Bucureşti şi atunci nu are rost să consumăm resurse în mod inutil, deci preşedinţii asociaţiilor de locatari devin plăcile turnante ale acestui proiect. Evidenţa apartamentelor şi locatarii din imobil, selectarea persoanelor pentru testare, iar testarea se va face pe aceste categorii de vârstă”, a precizat Streinu-Cercel.
Managerul Institutului „Matei Balș” a susținut, totodată, că testele rapide au o acuratețe de 98%, contrar tuturor declarațiilor de până acum ale autorităților, care au susținut că nu folosesc teste rapide pentru că au o rata mare de rezultate false.
„Referitor la precizia acestor teste, orice test poate să dea eroare, dar acurateţea acestor teste depăşeşte 98%. Deci rămâne un grad undeva de 2% care poate să fie o rată de fals negativitate, dar este infimă şi evident ca în orice studiu ea este asumată.”, a susținut Streinu-Cercel.
Sursa Foto: Salvati Delta
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
32 comentarii