Management militar pentru o perioadă de câteva săptămâni la Spitalul Județean din Deva, a anunțat ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, la Deva, după o discuție la Prefectura Hunedoara, că spitalul județean de aici va fi condus de medici militari pentru o perioadă de 3-4 săptămâni.
Ministrul a precizat că tot personalul spitalului va fi testat pentru coronavirus, iar cei care vor lucra în continuare în unitatea medicală vor fi cazați la hotel, nu vor mai putea să meargă acasă de la serviciu.
Nelu Tătaru a mai spus că nu erau respectate procedurile în cadrul spitalului.
„Am instalat manager militar la spitalul din Deva. Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical”, a spus Tătaru, apreciind că situaţia de la Deva este dificilă, dar nu la fel ca la Suceava.
El a precizat că nici anchetele epidemiologice nu au fost făcute.
Întrebat dacă direcția de sănătate publică nu și-a făcut treaba, ministrul a replicat: „Nu pot să spun că cineva și-a făcut treaba. Altfel, nu eram eu aici”.
În acest moment, în spital sunt 111 pacienți, din care 89 confirmați cu coronavirus, a precizat ministrul.
Nelu Tătaru a explicat că spitalul de la Deva rămâne la spital Covid, dar la UPU vor fi primiți toți pacienții și direcționați în funcție de patologie.
La ora publicării acestui articol, ministrul a ajuns la Spitalul județean din Deva, unde au ajuns deja și cadrele militare care vor prelua conducerea unității medicale.
După discuția de la Spitalul județean cu cadrele medicale, ministrul Sănătății se va deplasa la Cluj Napoca și mai apoi la Sibiu, a anunțat și Ministerul Sănătății.
Surse oficiale au declarat, marți, pentru G4Media.ro că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge de urgență la Deva, iar dacă nu se găsesc soluții pentru managementul civil al spitalului județean, ar putea fi adusă o echipă militară, pe modelul de la Suceava.
Spitalul județean din Deva este într-o situație critică, după ce a fost pus în carantină la sfârșitul lunii martie, pentru că mai mulți medici și pacienți au fost depistați cu coronavirus. Sindicatul personalului medical a reclamat abuzuri și „muncă până la epuizare”, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, iar managerul interimar, numit în urmă cu o săptămână, a demisionat. Detalii aici
Spitalul Județean din Deva este al doilea care a trecut sub conducere militară, după cel din Suceava.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii