G4Media.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti atrage atenţia că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti atrage atenţia că temperaturile ridicate afectează foarte mult vârstnicii / Aceştia ajung la medic cu patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti, a atras atenţia că din cauza caniculei, vârstnicii pot avea simptome de meningite sau encefalite şi pot ajunge la spital în stare gravă. Aceste manifestări au loc deoarece creierul pierde capacitatea de termoreglare, potrivit News.ro.

”Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite. Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură. În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puţin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură. Practic se pierde capacitatea de termoreglare. Creierul îşi pierde capacitatea de a regla temperatura corpului şi dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase. De fapt nu este o boală infecţioasă, ci cazurile acestea sunt cazuri de hipertermie, asemănătoare unor insolaţii, dar care afectează pacienţii în vârstă”, a declarat Simin Aysel Florescu, miercuri, la Medika TV.

Tratamentul pentru aceste manifestări nu este antibioticul, atrage atenţia medicul.

”Modalitatea de tratament nu este un antibiotic, ci încercarea de a reduce temperatura, prin aplicarea unor măsuri de scăderea temperaturii: gheaţă, pături reci”, a spune Florescu.

Simin Aysel Florescu a transmis, în specal vârstnicilor, să evite deplasările în perioade cu temperaturi ridicate şi să se hidrateze.

”Să încerce să evite expunerea directă la temperatură foarte mare, să se hidrateze şi să încerce să reducă temperatura mediului în care locuiesc”, a completat Simin Aysel Florescu.

Valul de căldură care durează deja de câteva zile se extinde şi se intensifică de la zi la zi. Temperaturile nu scad sub 20 de grade nici pe timpul nopţii, iar ziua ajung la 40 de grade la umbră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează