G4Media.ro

Managerul spitalului din Cernavodă, reținut de DNA după un flagrant în care…

sursa foto: Unsplash

Managerul spitalului din Cernavodă, reținut de DNA după un flagrant în care ar fi luat șpagă 15.000 de euro / Procurori: Mita era cerută în cadrul unui contract de renovare și modernizare a secției ATI

Managerul Spitalului Orășenesc din Cernavodă, Marius Sponoche, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce ar fi luat șpagă 15.000 de euro, se arată într-un comunicat al instituției.

Sponoche ar fi cerut prin intermediul Laurei Cocor, șefa serviciului administrativ din spital, suma de 30.000 de euro de la administratorul unei firme, sumă din care ar fi primit 15.000 de euro.

Sponoche ar fi cerut banii ca să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu într-un contract de peste 1 milion de lei pentru renovarea și modernizarea blocului operator și secției ATI.

Procurorii susțin că Laura Cocor a recunoscut că a primit cei 15.000 de euro și s-a arătat disponibilă să colaboreze cu procurorii DNA. Ulterior, aceștia i-au făcut flagrantul managerului spitalului orășenesc din Cernavoda și susțin că au găsit asupra lui suma de bani primită de la managerul firmei prin șefa serviciului administrativ din spital.

știre în curs de actualizare

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 februarie 2025, față de inculpatul Sponoche Marius Ion, manager al Spitalului Orășenesc Cernavodă, jud. Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunii ianuarie 2025, în baza unei înțelegeri prealabile, inculpatul Sponoche Marius Ion, în calitate de director al Spitalului Orășenesc Cernavodă, instituție finanțată din bugetul U.A.T. Cernavodă, ar fi pretins prin intermediul suspectei Cocor Laura Iuliana suma de 30.000 de euro, de la suspectul M.E. (administrator al unei societăți comerciale), din care ar fi primit, în data de 11 februarie 2025 suma de 15.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, privitoare la derularea unui contract de lucrări de renovare și modernizare bloc operator și compartiment ATI.
În concret, la data de 29 iulie 2024, între Spitalul Orășenesc Cernavodă, reprezentat de inculpatul Sponoche Marius Ion, în calitate de manager și societatea comercială administrată de suspectul M.E. a fost încheiat un contract reprezentând lucrări de renovare și modernizare bloc operator și compartiment ATI, în valoare de 1.099.026 lei.
În data de 15 ianuarie 2025, suspecta Cocor Laura Iuliana, în calitate de Șef Serviciu Administrativ în cadrul Spitalului Orășenesc Cernavodă ar fi pretins, pentru sine și pentru inculpatul Sponoche Marius Ion suma de 30.000 de euro din care ar fi primit la data de 10 februarie 2025 suma de 15.000 de euro.
Cu ocazia audierii sale, suspecta Cocor Laura Iuliana ar fi recunoscut, în esență, faptul că a primit suma respectivă în contextul menționat anterior, totodată arătându-și disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă pentru probarea suplimentară a faptelor cercetate în cauză.
Astfel, în data de 11 februarie 2025, suspecta Cocor Laura Iuliana i-a remis inculpatului Sponoche Marius Ion suma de 15.000 de euro ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma menționată anterior.

Inculpatului Sponoche Marius Ion i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 309 Cod de procedură penală.
Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 307 Cod de procedură penală.
Inculpatul Sponoche Marius Ion va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Constanța.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.