G4Media.ro

Managerul spitalului din Deva, suspendat din funcție după ce unitatea medicală a…

Managerul spitalului din Deva, suspendat din funcție după ce unitatea medicală a intrat în carantină / Cinci medici au fost confirmați cu coronavirus/ 69 de pacienți internați în spital vor fi izolați

Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, susține că l-a suspendat pe managerul spitalului județean din Deva după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu coronavirus, iar unitatea medicală a intrat în carantină. Este al treilea spital, după Gerota din București și spitalul județean din Suceava, care intră în carantină din cauza unor erori manageriale.

El a declarat, într-o intervenție la Digi24.ro, că managerul spitalului i-a închis pe medici într-o secție de oncologie și că managerul nu i-a răspuns la telefon. Prefectul a mai spus că nu se știe în acest moment câți medici și câți pacienți sunt infectați cu coronavirus și că acest lucru se poate stabili abia după finalizarea anchetei epidemiologice.

La nivelul Spitalul Județean de Urgență Deva au fost confirmați pozitiv cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secția de Onclogie, aceștia fiind transferați la Timișoara.

Prefectul spune că sunt 69 de pacienți care în perioada următoare vor fi izolați, li se vor face testele, pentru ca în următoarele 14 zile să poată fi pus în aplicare programul ministerului Sănătății.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara a anunțat că vor fi alocate 2 milioane de lei pentru dotările de la spitalul județean, e vorba de aparate pentru testarea virusului și mobilier pentru a avea posibilitatea să cazăm oameni care vor să fie separați de familie în momentele astea.

Daniela Roșca, managerul suspendat al spitalului din Deva, a spus că sunt 104 angajați în spital și 69 de pacțienți. ”Numărul de cazuri infectate sunt în număr de 13, 10 pe secția de boli infecțioase și 3 pe terapie intensivă. Numărul de cadre medicale nu îl știm”, a precizat managerul susendat al spitalului. Ea a mai spus că nu se știe cauza infectărilor.

Ulterior, Roșca a spus că în prezent sunt cinci medici confirmați cu coronavirus, dar a spus că sunt așteptate și rezultatele altor teste. Managerul suspendat susține că spitalul dispunea de echipamentul  necesar de protecție pentru coronavirus, dar că personalul medical nu purta echipamentul de protecție corespunzător și pentru care spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică.

Citește și

Senator USR, acuzații la adresa Spitalului Județean Deva: Un unchi prin alianță a fost testat pentru coronavirus la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu pneumonie/ Două persoane au fost confirmate abia după ce au decedat

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. HAOS generalizat!
    Niciun manager de ceva nu e în stare de nimic ( vedeți-l și p-ala de la TAROM).

  2. ” Managerul suspendat susține că spitalul dispunea de echipamentul necesar de protecție pentru coronavirus, dar că personalul medical nu purta echipamentul de protecție corespunzător ”

    Pai cine trebuie sa vegheze ca personalul sa poarte echipament corespunzator ? Eu ?

    E fffff putin doar suspendarea insului !

  3. Managerii sunt doar niste marionete ale celor care i=au numit. Nu au fost alesi sa conduca spitalele, ci sa serveasca mafia politico-administrativa care conduce azi in Romania. Cat despre revolta personalului medical si faptul ca nu-si poarta echipamentul corespunzator sau ca refuza sa trateze pacientii infectati, astea sunt consecintele angajarilor pe posturi prin concursuri trucate, pile si spaga, farar niciun criteriu obiectiv. Daca se analizeaza, o sa vedeti ca primii care s-au ascuns si au dat bir cu fugitii sunt exact aia care sunt responsabili de situatia sitemului sanitar, indiferent de unitatea in care lucreaza, cei care nu s-au prea omorat cu acordarea actului medical in conditii normale, au beneficiat de sprijin si protectie atat in obtinerea posturilor si a functiilor cat si in raspandirea coruptieie prin aderarea la clanurile care capuseaza spitalele. O sa vedeti ca acei medic care tipa acum mai tare, sunt campioni la iesiri in afara tarii la congrese si conferinte sponsorizate de firmele de medicamente si apartura medicala iar in ceea ce priveste interesul pt. activitatea din spitalul public lasa mult de dorit, scopul etse de a folosi resursele spitalului public pt. cabinetele si clinicile private. Iar despre asistente, se poate verifica modul in care Scolile Sanitare Postliceale au pregatit aceste persoane si felul in care au obtinut posturile in unitatile sanitare.