G4Media.ro

Măndița Baias, profesor de fizică, despre alternarea predării la școală-acasă: Putem lua…

Mandita Baias / Foto: Facebook

Măndița Baias, profesor de fizică, despre alternarea predării la școală-acasă: Putem lua în calcul prezența unui profesor asistent, care să asigure învățarea online – rezolvarea temelor, consolidarea noțiunilor predate în clasă

Opinie semnată de Măndița Baias, profesor de fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare:

E momentul să ne gândim la anul școlar viitor. Cum va fi? Pentru elevi, acesta începe în 14 septembrie 2020. Vor trebui luate în calcul toate scenariile posibile. Unul dintre aceste scenarii este acela că elevii vor urma cursuri atât în clasă, cât și online.

Numărul elevilor prezenți în clasă va trebui să nu depășească 15 elevi (jumătate dintr-o clasă obișnuită). Prezența la școală ar putea fi câte o săptămână, alternativ. Toți elevii unei clase vor lucra după același orar atunci când sunt la școală.

În săptămâna în care elevii sunt prezenți fizic în clasă, vor fi lecții de predare și exerciții (probleme) explicative pentru noțiunile predate. Volumul conținutului predat va fi mai mare decât într-o situație normală. Profesorul va preda de două ori lecția, va face exerciții de consolidare în două săptămâni consecutive care ar fi bine să fie diferite pentru ca elevii care sunt acasă să poată avea la dispoziție și alte exerciții. Toate materialele prezentate în clasă vor fi încărcate în clasa virtuală. Acolo unde sunt condiții lecția poate fi transmisă live.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. LA tele-meditatii citi elevi e voie concomitent?

  2. Si pisica lui Schrödinger ce face ? E bine, sanatoasa ?

  3. Si acasa cine are grija de copil ? parintii sunt la servici de dimineata pana seara.
    Varianta scolii online este varianta greu de luat in considerare pentru foarte multi parinti. Unul dintre parinti ar trebui sa renunte la locul de munca si sa se ocupe de copil/copii . Plus daca ai 2 copii care se nimeresc sa aiba in acelasi timp scoala online acasa, 4-5 ore/zi presupune sa ai 2 camere separate, 2 laptopuri separate, legatura internet foarte buna, eventual fibra optica. Aceste facilitati sunt pentru multi excluse din start. Copilul trebuie supraevegheat permanent de un adult altfel el nu mai este atent la lectia online. Dna profesoara are oare 1 sau 2 copii de scoala gimnaziala acasa de care sa aiba grija? Eventual in plus un bebelus de 2 ani de care trebuie sa ai grija in paralel cu coala online a celorlati copii , toate desfasurate in aceeasi casa/apartament?

    • Te rog, George, câteva obiecții:
      1. De ce muncesc părinții de dimineața până seara? Amândoi?
      2. Copiii se pot descurca f bine pe telefoane, Android, Google classroom merge bine, abonamente Digi, 2 euro, 50 Gb net….
      3. Copiii trebuie supravegheați permanent?

    • Emil:
      1. Daca jobul ambilor presupune sa plece de acasa la ora 8 si sa revii la ora 18 cum poti rezolva problema? Pana in pandemie, unul dintre parinti ducea copii la scoala iar bona prelua copii de la scoala la ora 12:00 si statea cu ei pana la revenirea parintilor. In pandemie, unul dintre parinti a tot luat Zile pentru supraveghere copil, dar angajatorul nu mai este de acord cu prelungirea luni de zile a acestui tip de concediu.
      2. Copii la clasele primare (pregatitoare- pana la clasa a 4-a) se descurca pe telefoane la nivel primar (jocuri , fotografii , apeluri telefonice) dar ca sa-i asezi in fata calculatorului, fiindca nu poate asista la orele online pe telefon, si sa ai pretentia ca ei se descurca sa se conecteze, sa foloseasca user si parola, sa activeze camera web daca nu functioneaza, sa activeze sau sa dezactiveze microfonul, sa listeze zeci de pagini trimise de invatatori, sa scaneze/fotografieze si sa incarce in google classroom sau Zooom ce au lucrat, este imposibil fara assitenta unui adult.
      Abonamentele Digi de 2 eur cu 50 GB nu fac fata la un volum de date de transfer zilnic cate 4 ore /zi. Chiar si pe lagatura cu fibra optica au fost probleme de conectare in perioada pendemiei.
      3 .Da copii trebuiesc supravegheati. Probabil nu ai copii altfel nu se explica intrebarea. Orice copil pus in fata unui monitor ore in sir, pierde atentia dupa maxim 30 de minute fara pauza. Chiar si un adult. Din acel moment el incepe sa se uite pe pe pereti, deseneaza pe caietul din fata lui mazgaleli fara sa mai fie atent la lectia online sau la ce intreaba invatarorul sau pur si simplu pleaca din fata calculatorului daca este lasat singur in camera. Chiar si la sala de clasa sunt copii care in timpul orei nu sunt atenti la ce spune invatatorul, se uita pe geam, etc.

  4. deci mai angajam profesori -asistenti ca dumnealor au obosit de cand stau degeaba

    • De ce ești un Michel? Nu-ți plac profesorii? Ei au rezultate. Voi privații români, ce rezultate aveți? Bune, că suntem pe ultimele locuri in Europa la aproape orice și asta din cauza voastră că nu faceți față concurenței. Noi? Noi trimitem studenți la cele mai prestigioase universități din lume. Voi? Și puturoși, și cu nasul pe sus, deși sunteți sclavi la patronii voștri, și cu rezultate slabe. Că niște mârțoage care abia trag de car…

  5. Singura solutie practica pentru toata lumea (elev-parinte-profesor) ar fi injumatatirea colectivelor de elevi si a duratei orei de curs .
    De exemplu : un elev de clasa a doua va avea 4 cursuri/zi a cate 30 min fiecare + pauze si invatoarea 8 cursuri/zi a cate 30 min fiecare (aceleasi 4 cursuri cu fiecare grupa).

  6. Chiar credeti ca un copil de pregătitoare, ori de clasa l poate sta singur acasă, se loghează și rezolvă sarcinile de lucru mai ceva decât Făt-frumos ? Normal că are nevoie de un adult….

  7. Se pare ca virusul este periculos doar la scoala. In parcuri unde copiii stau in grupuri mari, fumeaza( dar fumatul nu face rau, nu? ), vorbesc batjocoritor de profesori si scoala se pare ca virusul e inactiv. Si asa eram o tara plina de copiii si tineri semi-analfabeti, acum o sa fie pandemie de incultura. Cum alte state au putut incepe scoala cu prezenta fizica a elevilor,ar trebui sa fim si noi capabili. Si ca idee…credeti ca dupa terminarea orelor on-line copiiii vor inchide in mod disciplinat calculatorul si se vor apuca de teme? Sau vor iesi afara in gasti unde, bineinteles, virusul nu se va lua, ca deh….se poarta masca?