G4Media.ro

MApN, după verificări la Spitalul Militar Focşani: 145 de doze de vaccin,…

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

MApN, după verificări la Spitalul Militar Focşani: 145 de doze de vaccin, administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date că aveau dreptul la vaccinare în centrul special/ A fost schimbat comandantul spitalului

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, luni seară, concluziile verificărilor procesului de vaccinare la Spitalul Militar Focşani, precizând că 145 de doze de vaccin au fost administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia naţională. Comandantul spitalului a fost înlocuit, relatează News.ro

MApN a anunţat, luni seară, că a fost finalizat raportul Comisiei numite pentru verificarea activităţii de vaccinare desfăşurată în centrul de vaccinare organizat de Spitalul Militar de Urgenţă (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani.

În sediul Cercului Militar Focşani au fost organizate două centre de vaccinare:

  • Un centru de vaccinare coordonat de SMU Focşani, unde au fost vaccinate persoane din cadrul spitalului şi unităţilor militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I şi II;
  • Un centru de vaccinare coordonat de DSP Vrancea, cu patru fluxuri de vaccinare, două pentru persoane civile din judeţ şi două pentru militari şi aparţinători, de asemenea, eligibili pentru etapele I şi II.

”Din totalul de 2.645 doze de vaccin efectuate în total, au fost înregistrate 145 de doze de vaccin (doza I şi rapel) administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a transmis MApN.

În urma verificărilor, a fost dispusă încetarea împuternicirii actualului comandant al Spitalului Militar de Urgenţă (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani.

De asemenea, s-au dispus şi alte măsuri:

  • Reorganizarea activităţilor în cadrul centrelor de vaccinare pentru asigurarea evidenţei corecte a persoanelor vaccinate, cu verificarea strictă a condiţiilor de eligibilitate şi respectarea procedurilor prevăzute de Strategia naţională de vaccinare;
  • Continuarea acţiunilor de verificare şi control în celelalte centre de vaccinare organizate de MApN pentru asigurarea respectării cu stricteţe a procedurilor prevăzute de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România;
  • Asigurarea transparenţei privind desfăşurarea procesului de vaccinare, prin informări periodice către mass-media şi publicul larg începând de astăzi, 15 martie, pe site-ul central al MApN.

Recorder a anunţat miercuri că a obţinut, din surse oficiale, statisticile complete despre dozele de vaccin administrate în România până pe data de 5 martie.

Datele arată că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia naţională de vaccinare, iar peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populaţia generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al bătrânilor de peste 65 de ani şi chiar înaintea unor cadre medicale.

”Cele mai flagrante situaţii sunt la centrele de vaccinare de la Institutul „Matei Balş“ şi la Centrul Militar Casa Armatei din Focşani. La „Balş“ s-au vaccinat 131 de persoane din etapa a III-a încă din data de 4 ianuarie, când campania de vaccinare începuse abia de câteva zile şi în România mai erau zeci de mii de cadre medicale care aşteptau vaccinul.

La Casa Armatei din Focşani, s-au vaccinat peste 100 de persoane din etapa a III-a, iar directorul Spitalului Militar de care aparţine centrul de vaccinare admite că e vorba de rude ale cadrelor militare”, relatează Recorder.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Resetarea statului
    Eu înțeleg că resetarea statului înseamnă că nu trebuie să mai existe un guvern format din bugetari pentru bugetariri și legi făcute de bugetari pentru bugetari…..
    Exemplu: Ministerul Sănătății apără personalul medical, dar pe pacienții cine îi apără; de aceea câți secretari de stat sunt pentru cadre madicale tot atâția trebuie să fie și pentru pacienți. Ministerul Învățământului apără învătătorii și profesorii (titularizarea??); de aceea câți secretari de stat sunt pentru învățători și profesori, tot atâția trebuie să fie și pentru elevi și părinții elevilor.
    Ministerul de interne apără politia și jandarmeria; de aceea câți secretari de stat sunt pentru polițiști, tot atâția (poate dublu?) trebuie să fie și pentru CETĂȚINI.
    Ministerul Justiție; NU există justiție fără răspunderea magistraților și confiscarea extinsă indifferent de sumă.
    Știe cineva cum se chiamă ministerul și ministrul care apără sectorul privat de agresiunea guvernului format din bugetari?????
    ONG-rile și asociațiile profesionale NU au putere de decizie.

  2. Comandantul spitalului va lua pensie speciala? Va lua! Asa ca sanctiunea data azi e fix pielea p.lii!

  3. „chiama”? Serios?

  4. Deci centrul din Focsani era „special”? Cum asa? Era singurul din oras! Acum nu mai e nici asta. Mai sunt la Suraia si la Odobesti. Nu mai existau cladiri in Focsani?
    Si pana la urma de ce s- a desfiintat in plina campanie de vaccinare? Lasati prostiile cu acei 100 bla bla. Se aude ca vor veni doze foarte multe de vaccin in tara. Unde se vor face vaccinarile?
    Cred ca cineva e puscariabil.

    • Clădiri mai existau, dar nu se înțeleg șefa PNL-istă de la DSP cu primarul PSD-ist. Primarul a propus mai multe variante, inclusiv săli de sport din oraș – dar șefa DSP a refuzat pe motiv că „nu se pot intersecta fluxurile cu elevii”, așa că a cugetat adânc și din puțul gîndirii a luat decizia de a înființa unicul centrul de vaccinare pentru Focșani cu Pfizer/Moderna tocmai în comuna Suraia (desigur, pur „întâmplător” comuna sa natală), exact în sala de sport (unde se vede că nu o mai deranjau fluxurile)… Așa că focșănenii trebuie să facă transhumanță cu microbuzul dacă vor să se vaccineze cu altceva decât AstraZeneca (nu mai există un alt centru de vaccinare Pfizer/Moderna în Focșani), noroc ca ei sunt obișnuiți ca urmași ai păstorilor mioritici…

  5. In toate centrele de vaccinare se practica aceeasi metoda. Coordonatorii centrelor fac totul…

  6. Mda… au dat afara acarul Paun.
    Crede cineva ca ala, chiar director de spital ce era, lua el hotarari de capul lui?

    Asta a fost dat afara ca sa fie un exemplu ca „uite, se respecta legea”. Daca-l cautati peste doua luni, o sa-l gasiti in post de director de spital in alta parte, ca multumire ca si-a tinut gura cand a trebuit.

  7. Eu aștept ancheta cu cei 13 care s-au vaccinat peste rând la centrul pentru SRI.

  8. Si cu cei din spitalele „civile” unde s-au vaccinat mult mai multi in fata cum ramane? (vezi articolul din Recorder) Șo pe militari!