G4Media.ro

Marcel Boloș susține că 22.000 de studenți au urmat cursuri de antreprenoriat…

Sursa foto: Pixabay

Marcel Boloș susține că 22.000 de studenți au urmat cursuri de antreprenoriat prin Programul Operaţional Capital Uman

Peste 22.000 de studenţi au participat la cursuri de antreprenoriat, mai mult de 1.300 de companii s-au înfiinţat şi peste 3.300 de locuri de muncă sunt propuse ca urmare a încheierii a 66 de contracte de finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), a afirmat luni ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, citat de Agerpres.ro.

„Peste 1.300 de întreprinderi, firme, companii au fost lansate ca urmare a încheierii unui număr de 66 de contracte de finanţare”, a menţionat Marcel Boloş, la Gala Innotech Start-Up, care a reunit start-up-uri finanţate prin POCU.

Potrivit acestuia, pentru Guvernul României a reprezentat o investiţie de 130 de milioane de euro în tinerii întreprinzători.

„Deci, dacă facem un calcul simplu de eficienţă, la 130 milioane de euro investiţi, peste 22.000 de studenţi au participat la cursuri de antreprenoriat, peste 1.300 de companii s-au înfiinţat şi peste 3.300 de locuri de muncă sunt astăzi propuse ca rezultat pentru implementarea celor 66 de contracte de finanţare. Şi cred că cifrele dovedesc utilitatea şi eficienţa banilor pe care i-am folosit pentru valorificarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor. Discutăm nu numai de valorificarea aptitudinilor antreprenoriale, ci şi de crearea de locuri de muncă şi de atragerea de investiţii. Chiar dacă sunt de mici dimensiuni, acestea pot creşte în timp”, a menţionat Marcel Boloş.

Totodată, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a menţionat că aşteaptă ca până la sfârşitul anului Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare să fie aprobat.

„Uitându-ne la perspectiva care ne aşteaptă – şi cred că aici sunteţi interesaţi de ceea ce urmează la nivel de iniţiative pe care Guvernul României le are – trebuie să vă spun că în perioada de programare 2021 – 2027 aşteptăm ca până la sfârşitul anului Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare să fie aprobat şi dumneavoastră să continuaţi şi noi, de altfel, să continuăm prin acest Program Naţional Innotech Student să investim în antreprenoriatul studenţesc şi în antreprenoriatul tinerilor, pentru că bugetul pe care l-am alocat pentru acest tip de apel de proiect este de 230 de milioane de euro”, a subliniat ministrul.

În opinia sa, antreprenoriatul este inima economiei româneşti.

„Firmele dau faliment, intră în reorganizare, dar trebuie să fim atenţi ca în piaţă să intre alte firme nou înfiinţate pentru că, în caz contrar, pe termen lung, avem o problemă în ceea ce priveşte creşterea economică. Prin acest Program Naţional Innotech Student urmărim înfiinţarea acestor companii, urmărim valorificarea aptitudinilor antreprenoriale, urmărim acei studenţi care au idei de afaceri şi pe care le pot pune în aplicare. Eu cred că acesta este cu adevărat potenţialul pe care încercăm să-l valorificăm prin astfel de programe naţionale”, a subliniat ministrul.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pare se ca un nou halucinogen performant a invadat Romanika.
    Ciucii si burdujii si bolosii sunt foarte vocali in ultimul timp cu cercetarea si inovarea, dar realitatea cercetarii romanesti e sumbra.
    Ce-ar fi sa ne spuneti ce se intampla cu studentii romani din strainatate? Ca sunt zeci de mii de-acuma. Cati vi se intorc, mai bolosilor?

    Chiar as vrea sa vad cum s-au cheltuit de fapt cei 130 milioane de euro. Dar nu cifre seci, ci povesti adevarate.