G4Media.ro

Marcel Ciolacu, despre creșterea alocațiilor și a pensiilor minime: Condiția impusă de…

Sursa foto: Pixabay

Marcel Ciolacu, despre creșterea alocațiilor și a pensiilor minime: Condiția impusă de PSD pentru a intra la guvernare, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis marți, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că pachetul social, ”condiția impusă de PSD pentru a intra la guvernare”, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Ciolacu a transmis că toate prețurile ”au explodat în ultimul an” astfel că decizia de majorare este ”un prim pas pentru a menține puterea de cumpărare a românilor”:

  • „Pachetul social, condiția impusă de PSD pentru a intra la guvernare, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022. Așa cum am promis, alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 lei. Așa cum am promis, persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație. Așa cum am promis, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor creșterea va fi de 10%. În același timp, în luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în ianuarie la suma de 2.200 lei (pensie + ajutor). În condițiile în care toate prețurile au explodat în cursul ultimului an, este un prim pas pentru a menține puterea de cumpărare a românilor. Am început cu cei mai vulnerabili, însă, pe măsură ce economia își va reveni, vom găsi soluții pentru a continua creșterea veniturilor tuturor românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, printr-un mesaj publicat marți, pe Facebook.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. PROPAGANDA…
    NU ESTE NIMIC, DAR NIMIC PENTRU populatia generala.

  2. ” însă, pe măsură ce economia își va reveni,” cum adica, suntem in recesiune?
    ciolomacu’ nu stie ca economia duduie…de ce baga mizeria cu ” economia isi va reveni” ?
    ori suntem in rahat si statistica este manarita cu cresterea economica ori asta are masca imbibata in spirt Mona si e beat.

  3. Barcagii, tractoristi, șefi de cap uri..!
    România educata? Sa mori tu?

  4. Gunoi, intrarea voastră la guvernare s-a făcut pentru a avea acces la borcanul cu miere, chiar nu îți este rușine japiță seculară și odioasă?! Numirea fratelui stănescului, ins fără nicio competență, tot pentru binele oamenilor ați făcut-o? Ți-aș trage o maică de înjurătură, doar că educația nu-mi permite așa ceva, deși ai merita-o cu prisosință, tomberon umblător!

  5. Domnule Ciolacu, cum strigați anul trecut la Domnul Catu? Majorați pensiile cu 40 la sută că așa e legea.Acum, că ați ajuns la guvernare, doar 10 la sută. Com se numește asta? Cumva iocrizie? Și cu mecanic agricol la ANRE în loc de specialist.

    • Ciolacule unde sunt pensiile babane promise de Vasileasca și de ?Dragnete.Au ai voștrii pensii babane, nu trebuie să aibă și fraierii.Fraierii sunt buni doar la vot și la plătit impozite. Totul doar pentru voi.

  6. Cu 2200 de lei un pensionar poate trece iarna si poate manca chiar o friptura de sarbatori.Alta strategie a opozitiei de abordare iminenta nu am gasit decat in domeniul green sau minoritati.

  7. Ca sa poți plăti alocatii și pensii trebuie sa ai salariați mulți sa poată susține pe aceștia. Faceți prima data locuri de munca bine plătite un salariu minim pe economie la nivel UE și după plătiți pensii și alocatii mari. Pensionarii scot banii din circulație și ii pun la saltea iar dacă ai salariați mulți ce câștiga bine vor pune economia pe roti .

    • Vrei tu să spui ceva, dar ești în eroare!
      Statul este obligat, cel puțin etic și moral, să conserve puterea de cumpărare a pensiei cu care a ieșit omul la pensie. Din acest punct de vedere, cine face un calcul de actualizare doar cu ratele inflației a valorii unei pensii din ultimii 20-25 de ani, va constata că acele pensii au fost erodate de inflație cu toate măririle făcute până acum, adică insuficiente.
      Pensionarul NU are timp să stea și nu trebuie să aștepte până se coiesc guvernele să dezvolte economia. Până una-alta nu sunt în stare nici măcar să oprească hemoragia pierderilor de taxe și impozite, pe care le platesc inclusiv pensionarii (vezi TVA – 7 mld EUR pierderi anuale), hemoragie pe care pensionarii nu o mai pot influența nefiind în activitate!
      În al doilea rand, eu nu înțeleg cum pensionarii, marea majoritate, adică cei sub 2500 lei pe lună, ar putea pune bani la saltea?!!!!!
      Poate-mi explici!
      Problema este, deci, mult mai complexă decât la prima vedere!

    • ,,Luis” nu îmi place polemica,dar mai bine tăceai.Pensiile cele mai amărâte le au cei ce au muncit 30-45 de ani și au mai și cotizat pentru pensii.Nu primesc nimic de la tine sau de lavoi.Au muncit pentru ele și alde ciolacu și dragnea i-au transformat in milogi,trebuia doar să respecte legile care existau deja.Toate guvernele au încălcat cu bună știință legile și avocatul poporului arfi trebuit să le trimită în judecată. Nu știu dacă ai priceput,cred că nu ai părinți sau ești putred de bogat catoți politrucii romăni

    • Mi-a placut cum au mermelit ajutorul ăla unic de 1200 de lei! Foarte tare! Bravo PSD, îți bați singur joc de legea 127/2019 la care ai lucrat 2 ani! Cum vă transformati toți politrucii după cum bate vântul!!!!!!

  8. Atâta s-au scremut ca să facă o căcăreaza!

  9. O cacareaza discriminatorie!