G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marcel Ciolacu: Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că firmele româneşti „nu sunt interesate deloc de comasare”, ci de soluţiile pentru dezvoltare, iar din dialogul pe care l-a avut în aceste zile cu liderii mediului de afaceri din România au apărut idei „valoroase” care pot ajuta semnificativ economia românească, transmite Agerpres.

„Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare! Iar din dialogul de ieri şi de astăzi cu liderii mediului de afaceri din România, patronatele din Concordia şi reprezentanţii IMM-urilor, au apărut idei valoroase care pot ajuta semnificativ economia românească. Oamenii de afaceri au venit cu soluţii bine articulate pentru susţinerea producţiei interne, pentru a dezvolta învăţământul dual şi pentru a stimula companiile româneşti să exporte mai multă valoare adăugată. Bineînţeles, reprezentanţii mediului privat ne-au arătat, cu exemple, şi unde cred că lucrurile nu merg bine”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că la aceste întâlniri s-au stabilit punctual mecanisme de lucru pe domenii prioritare, care să producă rezultate concrete.

„Cred că acesta este cel mai necesar şi eficient tip de comasare de care are azi nevoie ţara: cel al energiei dintre stat şi mediul privat pentru a pune la un loc resursele şi proiectele de dezvoltare care să producă o creştere economică solidă pentru România”, a menţionat prim-ministrul.

Guvernul a informat, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că premierul a avut, marţi, o serie de discuţii aplicate cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Dialogul a vizat provocările pe care firmele le întâmpină în activitatea lor, în special din perspectiva interacţiunilor cu instituţiile statului, şi propuneri de îmbunătăţire a acestora”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că şeful Executivului a amintit noile măsuri fiscale aplicabile de la începutul anului şi a apreciat feed-back-ul primit din partea oamenilor de afaceri în legătură cu punerea lor în practică.

„Firmele mici şi mijlocii reprezintă o componentă vitală a economiei româneşti şi întâlnirile periodice cu mediul de afaceri ne ajută să ajustăm măsurile guvernamentale cu aşteptările întreprinzătorilor. Ne propunem să nu mai avem în economie activităţi nefiscalizate, dar nu vrem să complicăm sau să îngreunăm viaţa oamenilor de afaceri şi pe linia aceasta se înscriu şi eforturile noastre de digitalizare a autorităţilor statului”, a declarat Ciolacu, citat în comunicat.

Conform Guvernului, reprezentanţii CNIPMMR au apreciat constanţa întâlnirilor avute cu premierul şi cu reprezentanţii Executivului şi „faptul că au fost găsite împreună rezolvări la o mare parte din problemele întreprinzătorilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Firmele românești sunt interesate să nu se mai voteze PSD-PNL-UDMR-AUR. Toti privații români si cei care depind de cei ce muncesc in privat ar trebui să dea liber pentru vot și să voteze non PSD-PNL-UDMR-AUR!

  2. Dupa o luna de circ, Marcel are o revelatie! Aiurea, consultantii se uita in sondaje si vad cat de „placute” sunt ochii votantilor negocierile astea cu PNL pe functii viitoare. Asa ca Marcel a iesit la recitat textul primit in plic.

    Marcele, am vazut azi o analiza privind firmele romanesti: pretul pentru energie pentru firme (consumatori non-casnici) e crescut de aproape 3 ori in ultimii 2 ani, record absolut la nivel de UE. Poate, odata scapat de discutiile astea paguboase cu comasarea, ai timp sa vezi ce s-a intamplat. Ca sa te ajut: 80% din productia de energie electrica si 50% din cea de gaz e controlata direct de statul roman.