G4Media.ro

Marcel Ciolacu îi cere premierului Cîțu să explice efectele noilor reguli globale…

Sursa foto: Pixabay

Marcel Ciolacu îi cere premierului Cîțu să explice efectele noilor reguli globale de impozitare a marilor companii multinaționale

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îi cere premierului Florin Cîțu să explice efectele economice ale acordului semnat de 130 de țări, printre care și România, privind taxarea companiilor multinaționale.

Acordul prevede că țările semnatare vor impune un nivel minim al taxării profitului multinaționalelor de 15% (România are o cotă de 16%), precum și faptul că impozitele trebuie plătite în țara unde sunt obținute veniturile. Acest punct este de mare interes pentru România, dat fiind că giganți digitali precum Google și Facebook nu plătesc taxele pe impozit în România, acolo unde generează veniturile, ci în țări cu taxe mult mai mici.

”Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor, guvernul Cîțu tace mâlc! România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional! Executivul condus de „primul economist al țării” – FlorinCîțu- este… în tăcere! Domnule premier, ieșiti la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?! Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial! Toate s-au aliniat #OECD și #România este printre ele. Reforma vizează ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea. Românii – și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia- doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Decizia OECD, respinsă de Irlanda și Ungaria – țări UE cu taxarea foarte scăzută – a venit în urma frustrării marilor economii, în principal SUA, Franța și Germania, față de evitarea de către multinaționale a taxării în țările unde generează veniturile.

În România au existat permanent discuții despre o posibilă modificare a regimului aplicat unor companii precum Google și Facebook, dar ele nu s-au soldat cu nici o decizie. (Sursa foto: Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Am auzit ca partidul lui Ponta,
    Pro România a cheltuit între 300.000-350.000 de euro pentru trei autoturisme, printre care o mașină electrică model Tesla X .
    Despre folosirea discretionara subventiilor acordate de stat partidelor politice #nimic? Trezorierul lor si-a luat pentru el o casa.

    Despre CSR o fi auzit Ciolacu sau repeta in engleza ca maimu ța, doar oau

  2. Ciolacule, intreaba-i pe Valcov, Olguta. Cu un pix si un servetel ei au nevoie de 10 minute sa faca rectificare bugetara. Aaaa..ieri a intrat si trezorerierul vostru la racoare. El va invata ce sa faceti cu banii.

  3. Pai multinationalele ne furau tara acum 5 ani, acum ne sustin economia. De fapt care e pozitia psd, avem si noi o consecventa sau ne orientam ca hopa mitica sa picam tot timpul in picioare?

    • Pai multinationalalele ne jecmanessc si acum doar ca e greu de inteles pentru unii, pe langa asta mai si santajeaza statul, asta nu se intampla doar in Romania sa fim seriosi

  4. Când e vorba de bani ăștia întra în fibrilatii.

  5. Romanii nu sunt apti pentru economia de piata, au aplecare la coruptie si hotie motiv pentru care nu sunt facuti sa dezvolte intreprinderi mari si rentabile in privat.