G4Media.ro

Marcel Ciolacu, replică pentru PNL referitor la convocarea unei sesiuni extraordinare: Să…

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu, replică pentru PNL referitor la convocarea unei sesiuni extraordinare: Să punem pe ordinea de zi și reducerea TVA. Proiectul PNL de abrogare a pensiilor speciale este neconstituțional, vom vota inițiativa PSD de supraimpozitare a acestora

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu, i-a transmis liderului deputaților PNL, Florin Roman, în privința convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare spunându-i că pe ordinea de zi ar trebui incluse și proiectele de reducere a TVA și precizând că proiectul de abrogare a pensiilor speciale are vicii de constituționalitate, propunând în schimb inițiativa PSD de supraimpozitare a acestora, cu excepția celor ale militarilor.

”PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL și-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocațiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare. Deși a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluții”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El a precizat că PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională.

”Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operațiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, a mai subliniat el.

Precizările lui Marcel Ciolacu vin după ce liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, susținând că urgența adoptării actului normativ este dată de necesitatea finanțării legii prin care au fost dublate alocațiile pentru copii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. sa ne intelegem: in viziunea psd-ului atribuirea de supraprivilegii unora fata de altii este constitutionala, revenirea la privilegii egale este neconstitutionala.

    Ca fapt divers articolele din constitutie referitoare la egalitate in privilegii si raspundere in fata legii sunt doar la misto pentru psd atunci cand vine vorba de atribuirea de titulaturi de speciali pentru cei care ii intereseaza sa nu se ia de coruptii lor, sau alte situatii cand ii intereseaza sa cumpere voturi … Asta este „socialiosmul” in Ro, smecherii au privilegii fara numai, saracii sunt tinuti la limita supravieturii pentru ai folosii la vot, etc etc

  2. Declaratie sarlataneasca! Hardaie de latraturi! Ciolacu asta se bataie de parca ar vrea sa mearga la closet. Iata imaginea fidela a nerodului tras de sfori. Ciolacu asta ti-aduce aminte de cocota vesteda. Ar vrea sa para ca are dinti naturali ca sa mai fie exaltata.

  3. Ciolacu crede ca e smecher și reușește sa ne prosteasca!
    Are dreptate când spune ca abrogarea e neconstituțională, dar ce nu vrea sa spună el este ca și supraimpozitarea doar a pensiilor speciale este tot neconstituțională.
    Supraimozitarea poate fi constituțională doar dacă se aplica la modul general, adică asupra tuturor veniturilor din pensii și salarii a tuturor cetățenilor.
    O varianta buna poate fi și modificarea prin lege a modului de calcul a pensiilor speciale astfel încât sa nu se mai ajungă la sume de-a dreptul nesimțite, dar acest proces necesita timp și voințe politice.

    • @ Rădulescu Marcel: Voință politică, spuneți? La PSD exclusă voința. Dar ce facem cu liberalii? Par lipsiți de sânge, de cracter şi de bun simț față de poporul strivit în menghina unor politicieni lipsiți de scrupul şi omenie.
      Mă tem enorm încotro poate aluneca România din decembrie. Va fi adevărata metastază a acestui exagerat de slab popor.

  4. jegule, nu mă interesează (și cred că pe niciun om de bună-credință), dacă este sau nu constituțional, pensiile speciale trebuie eliminate, în rest e gargară mizerabilă, escrocule! Având în vedere că și acei nemernici de la CCR, niște combinagii de primă mână, prin care voi vă urmăriți interesele, sunt beneficiari ai acestor pensii, logic, spun că eliminarea lor este neconstituțională, pricepi, cap de bivol! Ar fi culmea ca sinistra curte constituțională, populată de unii precum: doroneanu, enache, stan pățitu de a lui morga, care execută doar ordine, să-și taie propria cracă. Îl invit pe dl Iohannis, pe care l-am votat în turul II, să inițieze un referendum pe tema eliminării multiplelor privilegii acordate unor șmecheri, iar în funcție de rezultatul acestuia, care va fi favorabil, să fie eliminate cu toată neconstituționalitatea lui pește prăjit. Matale, ciolane incult, analfabet, impostor și hoț, ai impresia că toți suntem duși cu pluta. Pe noi, oamenii onești din această țară, nu ne impresionează niște decizii ale CCR, date pentru binele lor și al vostru, și noi trebuie să decidem dacă toate aceste supravenituri încasate de voi trebuie sau nu păstrate. Doar sunteți beneficiari, atât voi, cât și ăia de la CCR, ar fi culmea să spuneți că nu sunt normale. CCR-ul, acest monstru, înțesat cu tot felul de fantome, are un cuvânt prea important în toate domeniile, este mai mult decât periculos, având în vedere ce persoane o populează. Deci, constituțional sau nu, rahatule, pensiile speciale trebuie să DISPARĂ! Nu CCR-ul plătește taxele și impozitele din care sunt plătite privilegiile voastre, ci noi contribuabilii. sunteți niște impostori beneficiari ai dărilor plătite de societate, așa că, hai sictir, nemernicule agramat!

  5. Din curiozitate: un pensionar special are cumva carnea mai tare, adica fierbe mai greu sau ce altceva il deosebeste de pacatosii de rand? Ca oricum la cazan nu se poate prezenta decat in costumul lui Adam…

  6. Supraimpozitarea ar fi un fel de scamatorie, ar da nastere la controverse, cei afectati ar pretinde ca sunt nedreptatiti, victime ale unor decizii incorecte care duc la dublu standard, ar face scandal si ar cere permanent sa fie anulata .

    • Dar daca ar fi abrogate pensiile speciale care ar trebui date de acum inainte, iar cu cele aflate in plata la acest moment sa se mearga in ”lichidare”, dar supraimpozitate ”la risc”? Va rog sa scuzati expresia putin cam…tare…! Sunt rabdator din fire si am marfa suficienta si pentru urmatorul cincinal…

    • @Scaraotchi
      Cred ca este o solutie convenabila .

  7. Orice lege pentru corectarea pensiilor speciale nu poate intra în vigoare decât pentru viitorii pensionari Drepturile câștigate conform legii nu pot fi anulate sau diminuate decât prin impozitare progresivă a tuturor pensiilor în funcție de cuantum.A încercat Băsescu când avea majoritate în CCR dar constituția nu permite așa ceva ,nici legislația penală nu se poate aplica retroactiv așa că Ciolacu are dreptate ,doar cei cu 1 sau 2 neuroni văd altfel ,când 1 când 2.

  8. Bai,dar modificati in urgenta constitutia!!!Cand evb de voi si pensii,sau sa intrati la puscarie imediat o dati cu constitutia!!!!In constitutie scrie ca oamenii trebuie sa moara de foame,scrie ca voi aveti voie sa furati,….etc…in costitutie scrie ca aveti voie sa fiti in fruntea statului chiar daca ati fost la puscarie???Alooo…..constitutia e ptr bogati si hoti????Nu o mai vrem……m

  9. Sa înțeleg ca discriminarea prin pensii speciale e neconstituționala. Ciolaci nu folosi camera in interesul PSD. Aici ești seful cametei nu catindat psd

  10. Cristian Seidler ala de la USR cred ca s-a scrintit la cap, saracu’! Cica daca contribui mai putin (valoric) la Pilonul I, nu-ti afecteaza pensia!!!!!!

  11. Exista o grămadă de juriști in Dreptul Muncii,Experți,chiar nu găsește nimeni o soluție juridică la eliminarea pensiilor nesimtite speciale fara sa existe o cale de intors la Ccr?
    Oare chiar se doreste eliminarea pensiilor nesimtite speciale sau e doar pre-campanie electorala.?

    • Deocamdata e doar zgomot electoral, dar singura solutie constitutionala si rapida este impozitarea progresiva a tuturor pensiilor si salariilor, insa nici aceasta nu va fi adoptata anul acesta. Totul ramane pentru anul viitor.

  12. Lege a Pensiilor Comuna pe contributivitate pentru toți românii indiferent de sistem de lucru cu stabilirea unui cuantum minim si unul maxim?
    Este o soluție oare prin lege organică in Parlament o soluție reglementarea acestor inechitati??
    Un proiect legislativ comun al tuturor partidelor politice?

    • Măi votanți USR tu nu pricepi că o lege nu poate fi aplicată retroactiv .Adică pe înțelesul tău dacă mâine se votează acea lege ,se aplică celor care vor ieși la pensie după intrarea în vigoare a legii.Pentru cei care au deja pensii nesimțite singura soluție este impozitarea progresivă ,adică pe înțelesul tău impozit mai mare cu cât pensia este mai mare .Sper că au înțeles toți tolomacii cu 1,2,3 sau cel mult 4 neuroni activi

    • ion59, votantii astia USR cred ca sunt cam copii la minte, adica nedezvoltati cerebral!
      Nu-i duce capul, frate, deloc!