Marea Britanie a înregistrat anul trecut cel mai mare salt în materie de migrație din statele dezvoltate. Numărul imigranților care se mută în Marea Britanie pe o bază „permanentă” a crescut vertiginos în 2023, iar familiile au reprezentat cea mai mare parte a acestora
Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a constatat că Marea Britanie a înregistrat o creștere de 52,9 % a numărului de migranți „de tip permanent” în 2023, comparativ cu 2022, relatează The Times. Membrii de familie au constituit cea mai mare parte a sosirilor.
OCDE definește „migranții de tip permanent” ca fiind de obicei lucrătorii și familiile acestora, dar exclude studenții, precum și refugiații din Ucraina.
Organizația a declarat că migrația familială către Marea Britanie a „crescut vertiginos” la 373.000 în 2023, o creștere de 60 % comparativ cu 2022. Șaptezeci la sută dintre migranții familiali erau membri de familie ai migranților de forță de muncă, a constatat OCDE, iar majoritatea dintre aceștia aveau o viză de sănătate și îngrijire pentru un membru al familiei.
OCDE a afirmat, de asemenea, că Regatul Unit are cele mai ridicate rate de ocupare a forței de muncă în rândul imigranților înregistrate vreodată.
Premierul Keir Starmer s-a angajat să preia controlul asupra imigrației, iar manifestul Partidului Laburist prevede: „Nivelul general trebuie să fie controlat și gestionat în mod corespunzător”.
Numărul brut de imigranți care au venit în Regatul Unit anul trecut a fost depășit doar de cei care au intrat în Statele Unite. În termeni procentuali, Marea Britanie a înregistrat cea mai mare creștere de la an la an, de 52,9 %, trecând de la 488.400 în 2022 la 746.900 anul trecut.
De asemenea, numărul migranților care sosesc în Marea Britanie s-a dublat față de cifrele anterioare pandemiei, crescând cu 100 % din 2019 până în 2023.
Se pare că guvernul caută o înțelegere cu Polonia pentru a deporta infractorii străini. LBC a raportat că Lordul Ponsonby, ministru adjunct al justiției, urma să semneze un nou memorandum de înțelegere privind justiția penală și că discuțiile ar fi, de asemenea, folosite pentru a explora posibilitatea unui acord similar cu cel cu Albania, care trimite străinii condamnați pentru infracțiuni să își execute pedepsele în străinătate.
O sursă guvernamentală britanică a declarat pentru postul de radio LBC: „Nu este niciun secret că închisorile noastre sunt pline și este corect să analizăm toate opțiunile pentru a elibera spațiu, inclusiv să scăpăm de cât mai mulți infractori străini”.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Ar fi fost interesant sa fi stiut cati din cei care au migrat in UK sunt Europeni si cati din Asia/Africa.
Aveți date oficiale aici https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/populationandmigration/internationalmigration/bulletins/longterminternationalmigrationprovisional/yearendingdecember2023