G4Media.ro

Marea Britanie închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu…

china muncitori Sursa: Pixabay

Marea Britanie închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză

Marea Britanie îşi va închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a unei revizuiri generale a legilor imigraţiei care va pune capăt perioadei în care mâna ieftină de lucru a dominat sectoare precum construcţii, industria şi servicii, informează The Guardian.

Guvernul britanic a anunţat miercuri că va prelua controlul complet al frontierelor „pentru prima dată în zeci de ani” şi că va elimina „denaturarea” cauzată de libertatea de circulaţie în Uniunea Europeană.

Liderii din industrie au acuzat Guvernul de atac asupra economiei, avertizând că vor fi consecinţe „dezastruoase” – de la reducerea locurilor de muncă la închiderea de fabrici.

Laburiştii şi democraţii liberali au condamnat, de asemenea, planurile, în timp ce Unison, care reprezintă muncitorii din sistemul sanitar, a transmis că prevede un „dezastru absolut” în acest sector.

Guvernul a susţinut că oferă Brexitul pe care electoratul l-a dorit şi că este vremea ca sectorul de afaceri să se dezobişnuiască de mâna de lucru ieftină venită din afara ţării.

În documentul de zece pagini privind noua politică de imigraţie se arată: graniţele Marii Britanii vor fi închise muncitorilor necalificaţi şi tuturor migranţilor care nu vorbesc engleza; oricine vine în Marea Britanie să lucreze trebuie să aibă o ofertă de lucru cu un salariu de 25.600 de lire sterline (pe an), deşi un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale; nu va exista o cale pentru liber-profesioniştii care vin în Marea Britanie, precum instalatorii polonezi şi constructorii români care ajung fără o slujbă; controlul vamal nu va mai accepta accesul pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor din ţări ca Franţa şi Italia; drepturile artiştilor, sportivilor şi muzicienilor care vor veni în Marea Britanie pentru expoziţii, concerte, audiţii şi competiţii vor fi reţinute.

Guvernul britanic plănuieşte să lanseze o campanie amplă pentru a-i pregăti pe angajaţi în legătură cu transformarea în ianuarie 2021, dată de la care cetăţenii UE vor fi trataţi la fel ca alte naţionalităţi.

Noua politică a atras critici din partea angajatorilor, în special din cauza adăugării chelnerilor şi a lucrătorilor „elementari” din agricultură şi pescuit pe lista muncitorilor necalificaţi. Industria şi sectorul hotelier, spun reprezentanţii, vor fi afectate grav.

Legea privind imigraţia va fi prezentată lunile viitoare şi, având în vedere majoritatea deţinută, ea poate trece uşor de Parlament.

„Companiile britanice trebuie să se adapteze finalului liberei circulaţii şi nu vom căuta să recreăm efectele liberei circulaţii în cadrul sistemului bazat pe puncte”, a transmis Guvernul, care a precizat că angajatorii vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru a recruta şi a păstra lucrătorii britanici.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Gata cu forta de munca ieftina. Corporatiile n-au decat sa concureze pentru forta de munca existenta, ca asa e in liberalism, frate. Nu cu ajutoare de stat. Il vrei neaparat pe ala mai bun, scoate lozul! Pt ca e prea mult socialism cand e vorba de interesele companiilor, dar cand e vorba de plebe, aia n-au decat sa suporte „rigorile pietei”.

    • Pe bune? Companiile alea se vor muta în țările unde salariile sunt mai mici și gata.

      Dacă ar fi să produci bunuri și să prestezi servicii pentru piața din UK plătind salarii mari mari, bunurile și serviciile nu s-ar mai cumpăra pentru că ar fi prea scumpe, firmele alea nu ar mai avea sens.

  2. ”Gata” și ”cu” produse ”ieftine”. ”Ca asa e in” barosaneală, ”frate”, asta înseamnă să fii mafiot, să fie mare, să plătești mult, să arăti că ai cu ce, că altfel se vede că ești cu ”plebea”. ”E prea mult socialism” la maneliștii care se cred ”liberali” pentru că se manifestă împotriva ”companiilor” capitaliste, ca să mai dea și la alții. Ce e aia ”piață liberă”, e altfel de ”liber”, nu ca la ”liberalismul” sfertodocților care se dau cunoscători în ”rigorile pieței”

    • Pretul produselor sa fie dat de fortele concurente pe piata. Nu de subventii la milogeala pentru categorii cu lobby puterinc. Nu vad de ce companiile sa nu concureze intre ele pentru muncitorii disponibili pe o piata. Nu vad nici de ce statul sa aduca concurenta neloiala din exterior pentru a tine pretul muncii jos.

    • Păi da, ”prețurile” să fie cât mai ”sus”, cât mai multă scumpete și cât mai puțină concurență, doar asta își dorește oricine, nu? Cât mai puține locuri de muncă, cât mai mult control dn partea stattului. Libertatea de circulație a forței de muncă să fie îngrădită, că așa se practică în ”liberalism”, Iar ”statul” să intervină peste ”fortele concurente pe piata” cum nu se întâmplă deloc în ”socialism”, așa-i? Ce ”subventii pentru milogeala” cand se pot face direct combinații pentru ”milogii” preferaț, cotizanți la rețele mafiote, că doar d-aia le elimină mafioții competiția, să primească în schimb taxă de protecție.

  3. Migreaza si companiile!

  4. Si o sa- i vedem pe englezoi la spalat wc, vase, in agricultura,gunoieri etc…la toate muncile de jos.Mai bine stau pe ajutoare sociale, decat sa presteze pe bani putini munci necalificate.

    • Se vor face si astea. dar nu la 3 lire / ora, ci la 10. In (fosta) Germanie de Est, agricultorii se plang ca nu mai gasesc polonezi ieftini sa le culeaga sparanghelul. Si ghici ce? Ii platesc mai mult. Si sparanghelul apare invariabil pe masa germanului in fiecare Aprilie.

    • Exact!!! Și la cât de,, curați,, am auzit ca sunt… O sa caute cu lumânarea salahori, batante, menajere, muncile astea Nu_s de ei…

    • Ai dreptate cu sparanghelul. Doar ca e ca in bancul cu tiganul : nu conteaza ca s-a scumpit salamul. Eu tot de 10 lei mananc

    • Păi sigur, de ce să nu plătești 10 pe ceva ce poți da 3? E logic, nu? Cine n-are, să rămână cu veceul nespălat sau să moară direct. E prea multă lume pe planetă care vrea să respire din aerul sandokanilor mari, frumoși, albi și inteligenți.

  5. Cum britii(si „asimilatii”din Commonwlth ajunsi in Anglia) nu vor accepta sa se coboare la „munca de jos”(spalatul prpriilor buzi de exemplu) vor admite est-europeni cu doctorate,vorbind o engeza demna de Shakespeare ,acceptati la asemenea munci…

    • Ce noroc pe toți plagiatori analfabeți ai mafiei PRO-PSD-ALDE cu”doctorate” făcute la securitate, că tot rămân anul ăsta fără locuri de muncă. Au diplome așa îi șuntează pe ”briti”și le spală veceurile, doar se pricep bine și la șuntat și la veceuri. Să vezi ”concurenta neloiala” în continuare, se bucura degeaba ăla cu ”liberalismul” fără libertate, de mai sus.