G4Media.ro

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată de decese cauzată de coronavirus.…

Sursa: Financial Times

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată de decese cauzată de coronavirus. Financial Times a analizat date din 19 țari, rezultând că UK a depășit Statele Unite, Italia, Spania și Belgia la proporția numărului de victime

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată a mortalității din cauza epidemiei în rândul țărilor afectate de coronaviurs, potrivit datelor analizate de Financial Times.

Marea Britanie a înregistrat 59.537 decese în plus față de media obișnuită începând din săptămâna de după 20 Martie, de unde rezultă că virusul a ucis direct sau indirect 891 de persoane la milionul de locuitori.

La acest nivel al epidemiei, se înregistrează practic cea mai mare rată de decese comparativ cu oricare altă țară care se bazează pe raportări de calitate. Cifrele absolute ale deceselor din Marea Britanie este de asemenea cel mai mare din Europa și pe locul doi după Statele Unite, potrivit datelor colectate de Financial Times.

Datele au fost prelucrate de la institutele de statistică din 19 țari în care există informații suficiente pentru a realiza comparații valide. Cifrele includ toată țările europene afectate puternic de coronavirus. Perioadele cu care s-a făcut comparația sunt din momentul în care rata mortallității în fiecare țară a sărit peste media ultimilor cinci ani.

Momentul adoptării restricțiilor pentru a încetini răspândirea coronavirusului a avut un efect semnificativ asupra numărului excesiv de decese, mai arată datele consultate de FT.

Țări ca Germania și Norvegia, care au impus restricții când răspândirea virusului era limitată au înregistrat un nivel mult mai mic de decese suplimentare decât în Marea Britanie, unde guvernul a ezitat mult înainte de a impune restricții.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat pentru Financial Times că este ”greșit și prematur să tragem concluzii în acest stadiu” și că numărul mare de decese trebuie raportat și la vârsta victimelor.

Spre deosebire de alte țări puternic afectate deepidemie, s-a înregistrat o creștere majoră a deceselor în toate regiunile din marea Britanie, cu Londra raportând de departe cea mai mare creștere.

Spre deosebire de Marea Britanie, în Italia epidemia a fost concentrată în Lombardia, regiunea din nordul țării, iar în Franța au existat două focare: unul în jurul Parisului iar celălalt în jurul orașului Mulhouse, lângă granița cu Germania și Elveția.

Numărul deceselor care depășesc media obișnuită, așa numitele decese în exces, este o metodă recunoscută nternațional de a măsura capacitatea țărilor de a gestiona epidemii.

Chiar primul ministru Boris Johnson declara în aprilie, sub tirul criticilor, că singura comparație cu alte țări va fi posibilă la sfârștiul epidemiei când ne vom uita la numărul deceselor peste media obișnuită.

Această medie este calculată prin numărarea deceselor înregistrate în aceeași perioadă în ultimii cinci ani.

Citește integral analiza Financial Times / Traducerea și adaptarea: G4Media.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Politicienii sunt mereu deconectati de la viata cotidiana.

  2. Marea Britanie are printre cele mai proaste sisteme de sanatate. Da, poate au aparatura, dar medicii sunt prosti facuti gramada. Save the NHS – my a.s.s. Penibila miscarea, dar nah, fiecare manipuleaza populatia precum doreste… sheep and cattle =))). Am avut nenorocul sa ajung la urgenta – nu au fost in stare sa vada o fractura la umar, fractura pe care eu ulterior am putut sa o vad chiar eu fara pregatire. Am fost de 3 ori si mi au zis ca eu nu am nimic, desi nu puteam sa mi misc bratul. Imi prescriau calmante. Am rezolvat mergand la un specialist. Si multe alte povesti adunate de la altii (prescriere de antibioc la nou nascut asa din stilou, o tipa taiata de 3 ori sa i scoata apa de la plaman dar de fiecare data a dat gres). Nu ma surprinde numarul de morti …

  3. Las’ ca vine Brazilia tare pe turnanta.

  4. Oho, baieti, traiasca cenzura! Inteleg ca o bagati pe aia cu postez din exterior si ca nu trece comentariul? =)))

    Marea Britanie are printre cele mai proaste sisteme medicale din Europa. Inteleg ca poate distrug visele romanilor cu vestul, dar cine a trait aici stie ca medicii sunt pro-sti facuti gramada aka nepregatiti. Stiu ca am avut sansa sa ajung la urgenta aici, stiu ca am fost de 3 ori la spital si nu mi au putut identifica o fractura. Sunt multe povesti, chiar de la oamenii care au experimentat ororile sistemului medical britanic … vezi tu, educatia … Aia cu #savethenhs e manipulare curata, si multe vite au inghitit galusca. Nu ma surprinde numarul de morti, ba din contra ….

    PS: poate publicati comentariul, nu de alta asa pt libertatea de expresie…

    • Medicina moderna e pe baza de boli cronce. Sunt relativ putine crize urgente, si mai mult bloi de care mori lent. Teoretic, medicul modern ar trebui s te ajute sa mori MAI lent. Un fel de tragere de timp.

      Asta s-a transformat in vizite anuale la care ti se dau sfaturi: mananca mai mult, mananca mai putin, nu mai fuma, alearga, ai incercat levitatia? Sfaturile sunt gratuit, si dau raspunderea complet in carca pacientului.

      La saraci (ceea ce in Anglia inseamna 85% din populime), deja nici sfaturile nu mai sunt ce au fost. Buna ziua, nume prenume, sunteti deprimat?, vedeti cu mancarea aia, bine, pa. Cum sa stie ei cu fracturi, cu covrig, cu spalatul pe maini intre pacienti, sau cu portul echipamentelor de protectie? Pai nu atingi pacientul, ca se ia mirosul de sarac.

  5. În sfârșit niște oameni care calculează cat de cat corect. Restul statisticilor sunt false, pentru ca tarile declară diferit decesele covid.

  6. Și totuși ce e cu Suedia? Sa înțelegem ca puteam fi în regula și fără tot felul de restricții tâmpite?

    • Probabil… Dar inainte de a trage concluzia asta, trebuie sa tii (tinem) de cateva aspecte importante:
      1. Gradul de civilizatie al populatiei Suediei. Ai nostri ca brazii, cu atitudinea de „buricul pamantului” + sistem sanitar la pamant si educatia pe butuci, n-ar fi respectat nicicand „simple recomandari”… Prin urmare a fost nevoie de restrictii „tampite” in perceptia unora, altfel eram, in sfarsit, in top, peste briti, la numarul de morti!
      2. In Suedia, aproape 50% din populatie locuieste singura, riscul de infectare fiind redus si rezumandu-se strict la contactul social din afara locuintei… In Italia (Lombardia – in marile aglomerati urbane) e exact invers… In plus pana sa se impuna restrictii au dat-o in „dolce far niente” si s-au curatat pe capete, in special varstnicii! Tot aceeasi categorie de varsta a avut cel mai mult de suferit si in Suedia (caminele de batrani – serviciile de asistenta sociala).

  7. Ce nu am vazut in nicio statistica este raportarea deceselor la procentul de populatie imunizata.