Marea Britanie va înființa primul institut de siguranță a inteligenței artificiale din lume pentru a preveni ca această tehnologie să scape de sub controlul uman / Anglia găzduiește săptămâna viitoare primul summit global privind siguranța AI
Marea Britanie afirmă că va înființa primul institut de siguranță a inteligenței artificiale din lume pentru a preveni ca această tehnologie să scape de sub controlul uman. Prim-ministrul britanic a declarat că țara va aborda „pericolele și temerile” inteligenței artificiale (AI), inclusiv faptul că va facilita construirea de arme biologice și că va scăpa de sub controlul uman, în timp ce Regatul Unit se pregătește să găzduiască săptămâna viitoare primul summit global privind siguranța AI din lume, relatează Euronews.com.
Rishi Sunak a făcut aceste comentarii într-un discurs susținut joi la Londra, când a anunțat că va înființa în Marea Britanie primul institut de siguranță a IA din lume.
El a spus că acesta va analiza „toate riscurile – de la daunele sociale, cum ar fi prejudecățile sociale și dezinformarea, până la cele mai extreme riscuri” și că rezultatele vor fi împărtășite la nivel mondial.
Premierul britanic a vorbit în permanență despre importanța și pericolele AI de când a preluat mandatul anul trecut.
Sunak a continuat prin a promite investiții suplimentare de 100 de milioane de lire sterline (114 milioane de euro) în AI pentru boli, precum cancerul și demența.
Marea Britanie se străduiește să fie un lider global în această tehnologie și să își croiască un loc între Statele Unite, China și Uniunea Europeană.
„Cred că nimic din viitorul nostru previzibil nu va fi mai transformator pentru economia noastră, pentru societatea noastră și pentru toate viețile noastre decât această tehnologie. Dar, în acest moment, este, de asemenea, unul dintre cele mai mari teste de leadership cu care ne confruntăm”, a afirmat Sunak.
Marea Britanie va găzdui summitul global privind siguranța AI săptămâna viitoare (1 – 2 noiembrie) în sudul Angliei, la Bletchley Park, care a fost cândva baza secretă a spărgătorilor de coduri din al Doilea Război Mondial.
Aproximativ 100 de participanți, printre care lideri politici precum vicepreședintele american Kamala Harris, experți în inteligență artificială și companii, se vor reuni pentru a discuta despre modul în care ar trebui reglementată inteligența artificială, impactul acesteia asupra securității cibernetice și alte amenințări, cum ar fi capacitatea de a dezvolta arme biologice și impactul acesteia asupra alegerilor.
„Dacă greșești, AI ar putea facilita construirea de arme chimice sau biologice”, a declarat Sunak.
„Și în cele mai puțin probabile, dar extreme cazuri, există chiar riscul ca omenirea să piardă complet controlul asupra AI”, a adăugat el.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank