G4Media.ro

Marea Britanie vaccinează într-o zi mai multe persoane decât o duzină de…

Sursa Foto: Facebook

Marea Britanie vaccinează într-o zi mai multe persoane decât o duzină de state ale UE

Marea Britanie a vaccinat sâmbăta trecută 844.285 de persoane, cel mai mare număr de când a început programul de vaccinare al țării, la începutul lunii decembrie.

Acest volum înseamnă mai mult decât cifrele zilnice afișate în weekend pentru Franța, Italia, Germania, Ungaria, România, Portugalia, Polonia, Austria, Grecia, Republica Cehă, Belgia și Danemarca la un loc, potrivit Euronews, citată de Rador.

Cifrele publicate sâmbătă, 20 martie, arată că 190.230 de persoane au fost inoculate în Franța în ultimele 24 de ore. Italia a vaccinat 165.319, potrivit Our World in Data, în timp ce Germania a vacinat 203.183 de persoane, a declarat Institutul Robert Koch.

Marea Britanie a anunțat sâmbătă că jumătate dintre adulții din țară au primit cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus, o etapă importantă în obiectivul guvernului de a-i vaccina pe toți cei peste 18 ani până la sfârșitul lunii iulie.

Dar realizările vin pe fondul tensiunilor crescânde dintre Marea Britanie și UE cu privire la exportul de vaccinuri. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat sâmbătă cu blocarea exporturilor de la AstraZeneca, acuzând compania că nu a atins obiectivele de livrare convenite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Trebuie sa-si faca Boris targetul.

    • Avantaj Brexit?
      🙂

    • Exact, targetul trebuie indepinit de catre toti politicienii care acum stau cu o frica teribila de esec. Priviti doar la Catu al nostru in ce hal de diperat este sa ne imunizeze. Ei stiu ca un esec al vaccinarii ar fi un esec al Europei, cu tot cu institutiile ei de carton.

  2. Daa ati uitat sa spuneti ca astia care produc vaccinu sunt britanici si au tras in piept UE.
    Unu pt mine,unu pentru ue, unu pentru mine si tot asa.
    Pai cum sa nu vaccineze cat tot blocul comunitar daca sau kk la adapost din timp si au fabrica de productie pe teritoriul national nu ca alti inconstienti si incompetenti.

    • E vorba de vaccinul ăla care zace in frigidere in Germania? „Apa de ploaie”? „AstraZevzeca”? Care ne omoară cu tromboze?

      Noi așteptam vaccinul bun de la Sanofi.

    • Vaccinul Astra Zeneca este produs de o asociere Anglo – suedeză, și este produs (fabricat) în UE, în Belgia. Problema cu acest vaccin este că firma producătoare nu și-a respectat contractul cu UE, în primele 3 luni ale anului trebuia să livreze 80 de milioane de doze către UE, și a livrat doar 20 de milioane, exportand aproape toată producția în Marea Britanie. De aceea UE a amenințat că va interzice complet exportul vaccinurilor dacă compania nu își respectă contractele.

    • Vaccinul Astra Zeneca este produs in 3 fabrici UK si o fabrica in Belgia ( fix de unde au aparut loturile suspecte si unde AZ CEO a zis ca sunt putin in urma cu implementarea procesului de fabricatie).

      Grija la detalii :).

    • Si e vina britanicilor ca sunt capabili de a produce vaccinuri, nu?:))))
      Cei din UE nu au nicio vina ca sunt incompetenti si incapabili sa produca. Vai de p**a voastra de socialisti:))

  3. Treptat se demonstreaza ca iesirea din UE este benefica si in folosul oamenilor din Marea Britanie…a se vedea haosul cu vaccinarea din UE…..de la lipsa vaccinurilor pana la smenurile cu materiale sanitare…cazul ministrului german al sanatati…

    • Nu va luati dupa aparente: vaccinarea in Marea Britanie se face cu 1 doza, a 2a la Sf.Astepta.
      Dvs. ati vrea sa va „vaccinati” asa???

  4. Un aspect important, iese in evidenta: armatele de funcționari européeni, ingreuneaza totul. In absolut toate statele din Uniune. Procedurile îngreunate, funcționarii care frânează absolut orice inițiativa… duc la întârzieri in lupta împotriva virusului.

    Mentalitatea unui functionare, este aceeași, in Franta, Romania sau Grecia: pur și simplu le este imposibil sa accepte ceva ce nu exista in procedurile scrise. De aici intarzierile, lipsurile, greșelile, etc. Cu un singur rezultat la urma urmei: decesul persoanelor care nu au putut fi vaccinate.

    • Este in natura politicianului/functionarului sa creada ca doar el poate rezolva problemele, in niciun caz nu putem lasa organizarea in maini private!:)))
      Ma amuza foarte tare oamenii care sunt atat de naivi incat sa creada ca statul este acolo ca sa ii salveze indiferent ca e vorba de vaccinare, pensii, ajutoare sociale:)))
      Statul este incapabil, indiferent ca vorbim de China, Rusia, USA ori alte state europene sau africane:)). Get that through your thick skulls, boy!

  5. @el

    De acord, birocratia din EU si intarzierile constante generate de functionarasi si hârțogăraie sunt evidente.

    Dar astea sunt tot un efect al stilului dr. Frankenstein in care a fost extinsa Uniunea Europeana si a nenumaratelor compromisuri necesare ca sa multumesti suficient 27 de state fiecare cu drept de veto.

    Britanicii s-au descurcat mai bine cu vaccinarea, este evident. Au taiat toate colturile si au jucat si duplicitar la propriul interes. Dar e o situatie de razboi cu virusul si nu ii putem blama prea mult.

    Intrebarea ramane – de ce pica UE si implicit Romania de fraieri? De ce nu putem reforma UE si sa ne impunem ca puterea mondiala care suntem de facto – insa doar atunci cand ne oprim din certurile interne.

  6. Vaccinarea cu 1 doza este doar o vaccinare la numar si nu una eficienta.
    Tocmai s-a publicat in Marea britanie un studiu care arata ca aminarea celei de-a 2a doze de Pfizer de la durata recomandata de 3 saptamini la 5 saptamini a cauzat o eficienta de numai 40% la bolnavii de cancer (in loc de 95% cum ar fi fost la 3 saptamini).

    Nu mai sintem in epoca Ceausescu sa ne laudam cu cifre goale de continut.
    Si nici sa preluam cifrele altora fara discernamint.

  7. Cand mai traduci, mai adapteaza si tu! In sistemul continental, nu se foloseste ”duzina”. Se spune ”mai mult decat zece tari” sau ”mai multe zeci de…” Duzina inseamna 12, noi nu l folosim decat cutii de chibrituri!

  8. a spus odata: the worst expression in English is „im from the gouvt and I’m here to help”