G4Media.ro

Marea majoritate a sporurilor bugetarilor vor fi anulate din 2022 și înlocuite…

Foto: Pexels.com

Marea majoritate a sporurilor bugetarilor vor fi anulate din 2022 și înlocuite cu prime pentru performanță – vicepremierul Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate începând cu anul viitor, transmite Agerpres.

Vicepremierul a precizat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi, prin viitoarea lege a salarizării bugetarilor.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista. (Foto: Pexels.com)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Deci nu se taie nimic. Se dau, dar se justifica altfel.

  2. Mda.
    La o instituție de stat o apărut brusc doua posturi și brusc un cumătru și o fină. Ambii mai tufa decât tufa de la Apele Române. Ia ghiciți cine a primit sporurile maxime din prima luna?
    Evaluarea după un an? 10 pe linie in condițiile in care tufa de Venetia făcuse și pui…
    Se da spor de performanta? Ia ghiciți… cine o să îl ia?
    Ha!

    • Bugetari dormiti linistiti!
      Vi se arata pisica dar nu se intampla nimic.
      In continuare Celebrul Pensionar Fănică de la Primaria Liberală S. va ramane pe post
      Chiar daca are 75 de ani si nu face nimic el va muri muncind pe brânci.
      Si sotia sa la fel.
      74 de ani pensionară si salariata.
      Muncesc cu atata sarhca PrimaRele le da spor de calculator 30% cu toate ca nu stiu ce e cu calculatorul.
      Primarul stie de ce!

      Iar Coaliția ne-a spus o poezie!
      Premiile!
      Cine da primele lui Fănică & nevasta?
      Ce performanta!!!!!
      Nimic nu se intampla!

  3. ce e prosteala asta ? :)) la fel de bine ar lasa sporurile la fel. Oricine stie ca la bugetari nu exista alt calificativ in afara de „f bine” in afara de situatiile in care shafu’ chiar are ceva ce tine si cauta sa te dea la o parte, administratia bazinala/PNL style .

  4. Performanta la hotie.

  5. Perfect,de acum aceiasi bani vor ajunge doar la finu’,nepotu’,verisoara,cei care stau in medical 6 luni pe an si lucreaza doua ore pe zi.

  6. UDMR=PSD!!!!!
    Fără sporuri!!!! Nici-un spor!!!!
    Sporurile=jaf la buget!!!!

    • Omule, tu esti frustrat rau. Unele sporuri sunt ok, altele nu. Astia, privatii, care aveti boala pe bugetari, nu va ganditi ca daca sunt dati afara si pleaca, pai pleaca aia care muncesc si nu am pile. Capabili sa va ia jobul de la privat.

    • @🤔..
      tare gluma asta.. dar parere buna mai aveti despre voi daca plecati de la premisa ca sunteti deja supracalificati desi prestatia voastra e jalnica si serviciile mizere..
      nu-ti mai bate tu capul de cum o sa plecati de pe locul ala caldut si o sa ne dati pe noi, privatii afara… ca singurii bugetari pe care i-am intalnit au plecat de acolo pe locuri caldute de soferi, sau valeti( care duceau masinile firmei in service sau spalatorie)..

  7. In 2022 se uită sau se vine cu o amânare și tot așa timp de 4 ani vom fi duși cu presul cu sistemul bugetar stufos, cu pensiile speciale , cu cumulul pensiei cu salariul de la stat și tot așa în timp ce salariul minim pe economie nu se Poate mări. Guvernare de dreapta HA HA GHINION.

  8. Probabil că acum Câțu vrea să verse

  9. Decat prime date de sefi (sa vezi harem si picioare desfacute pentru o prima), mai bine ar lasa sporurile. Au sanse sa ia un ban si cei care isi fac treaba. Singura solutie e angajarea pe competente si reducerea functiilor de conducere platite baban.

    • Primele date de sefi tot pe criterii politice!!!!
      Varza aliantei marete!!
      Si Hunor la REALITATEA PLUS si Dan Barna la DIGI 24 au raspuns CLAR: VENITURILE Bugetarilor NU vor SCADEA!!!
      Cautati emisunile pe Site-rile Digi 24 si REALITATEA PLUS!
      Rusine, mareata alianta va plati cu varf aceasta sfidare a Romanilor din mediul privat ale caror Salarii sunt la JUMATE ca medie fata de bugetarimea privilegiata si care „muncesc ca sa traiasca bugetarii bine”, cum DECLARA chiar actualul Premier Fl Catu, in August 2019, cand PNL era insa in Opozitie!
      Acum, la putere, acelasi Flroin Catu ii strange-n brate pe bugetarii privilegiati!
      PNL va disparea precum fostul PDL, sunt convinsa, nici depsre PSDragnea nu credeam ca vor plati si vor disparea si uite ca au PLATIT si au disparut!
      Scapam si de acesti mincinosi si ipocriti din PNL si USR PLUS!!

  10. Am vazut emisiunea: la intrebarea clara a moderatorei DACA Veniturile bugetarilor vor SCADEA, a avut un raspuns CLAR de la Hunor: NU vor scadea!
    La fel a raspuns Dan Barna la Digi 24 la Prelipceanu: Veniturile bugetarilor NU vor scadea, a spus CLAR Barna.
    Atunci, inseamna ca Salariile bugetarilor vor creste dupa eliminarea Sporurilor, a spus Prelipceanu, daca Veniturile nu scad!
    Vor creste sau vor ramane la fel, a raspuns Dan Barna!

    Ce spune Ionut Dumitru fost presedinte la Consiliul Fiscal:
    „Proiecţia bugetară care are în vedere INGHETAREA anvelopei pentru salarii în domeniul public până în 2024 NU este realistă, în LIPSA anunţării unui Plan de Reducere a salariilor bugetarilor sau a numărului acestora, a declarat, marţi, fostul preşedinte al Consiliului Fiscal Ionuţ Dumitru, într-o dezbatere despre buget, anunță AGERPRES.

    Problema, spune el, „este una de salarizare în sine: la nivel agregat, numărul de personal în sectorul public (…) raportat la populaţie sau la total număr salariaţi din economie, inclusiv cei din economia neobservată, nu este unul mare. Suntem chiar pe la coada clasamentului din Europa. Este un număr ceva mai mare decât media europeană dacă ne raportăm la numărul de salariaţi care plătesc taxe şi impozite. Dar ai putea spune că serviciile publice sunt dedicate tuturor salariaţilor şi tuturor cetăţenilor, nu numai celor care plătesc taxe şi impozite, şi e o problemă pe care trebuie să o adresăm, că avem prea puţini plătitori de taxe şi impozite. Deci, aş spune că nu avem baze solide să spunem că numărul agregat de personal în sectorul public este unul mare, după standardele europene, ci mai degrabă problema FACTURII sociale în zona SALARIILOR mult mai mare decât media europeană – acel aproape 12% din PIB după standarde europene cheltuieli de personal, faţă de 10% şi un pic media europeană – este mai degrabă una de SALARIZARE în sine”, a menţionat Ionuţ Dumitru.

    Am gasit zilele tercute pe cursdeguvernnare.ro Opinia OFICIALA a Consiliului fiscal transmisa Guvernului Catu, e aceeasi OPINIE cu cea din declaratia de mai sus a lui Ionut Dumitru!!
    Desi, Premierul Fl Catu se umfla in piept zilele trecute la Digi 24 ca cei de la Consiliul Fiscal au laudat Bugetul pe 2021, niciodata in istoria recenta!!
    Rusine, catule!!!

  11. Mai bine din 2025 dupa urmatoarele alegeri, ca doar nu mai e asa mult. Joc de glezne pentru masurile importante, intre timp proprietari pregatiti-va pentru taxe si impozite marite pentru ca… ce sa vezi, nu mai ajung veniturile la bugetul local.

  12. O sa sara sindicatele cu proteste si o sa dea guvernul in judecata ca incalca contractele colective de munca. Iar peste 4 ani vine psd majoritar si face legile la loc cum erau si ii da afara pe penelisti si ii pune pe pesedisti. Si noi o sa ne bucuram ca prostii. Si tot asa.

  13. Pacat de cei care se lasa prostiti de vrajelile astea ieftine care dosesc informatiile care ar trebui sa tina agenda presei.. sporurile sunt 20-30 % din salariul de bugetar, le-ar fi greu fara ele dar nu imposibil, ceea ce va fi imposibil va fi ca guvernul asta fragil sa reziste si PNL sa mai castige ceva timp de o decada iarasi.. asadar prietenii excitati de taieri, pregatiti-va pentru o lunga guvernare rosie si aduceti-va aminte de 2010. As fi dorit sa vad ca se doreste reducere evaziunii fiscale cu 20-30 %, a traficului de persoane, impozitarea unor categorii scutite , recalcularea redeventelor, valorificarea bunurilor confiscate, acolo erau bani seriosi nu in leafa unor parliti legati de glie. Daca este asa bine la stat de ce nu vin competentii la concursurile organizate pentru posturile bugetare? De multe ori se reiau din lipsa de candidati care sa indelineasca criterii minime. O sa fie mai rau ca pe vremea comunistilor.. pe cine iubeste seful numit politic primeste prima, iar cei 30 % care tin sistemul o sa-l paraseasca sa vina sa va ia jobul competentilor , pentru ca vor fi dispusi sa muncesca la fel de mult ca voi si pe bani mai putini.

    • @Vorbe: OK, sa ramana aia 30% dintre bugetari chiar cu salarii uriase si sa vedem o Administratie publica MODERNA, Digitalizata adica EFICIENTA, supla, care lucreaza in INTERESUL Cetatenilor!
      NU ce avem azi, o Administratie publica stufoasa, ineficienta, clientelara si incompetenta, dar bine platita si rasplatita, in timp ce bietul cetatean e al nimanui cand ajunge la ghiseele oricarei Institutii publice!!

      Uite ce spunea Senatorul PNL Florin Catu in August 2019, cand PNL era in Opozitie:
      DIGI 24: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
      21.08.2019.
      Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
      „Vine momentul adevărului! În medie Salariile NETE ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. TOT ce primesc în plus bugetarii este SUSTINUT de taxe plătite de PRIVATI”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
      Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
      „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
      „Sunt 2 soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
      Rămâne această soluţie. Bugetarii TREBUIE să accepte să muncească FARA vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

      Azi, liberalul Premier Fl. Catu a uitat complet ce spunea in August 2019, azi liberalul premier al Guvernului ROMANIEI Fl Catu ii tine strans in brate pe bugetarii lui „privilegiati”!
      Rusine!!!

  14. Nici-un spor nu trebuie acordat permanent. Este ilegal, dacă sunt într-adevăr condiții să se acorde este inuman. Punct.

  15. Aici are dreptate Hunor.
    Cu heirupismele astea ne-am tot dus in cap.
    Usor,usor trebuie facuta o lege care sa nu poata fi contestata si care sa nu discrimineze pe nimeni.
    Luate la rand toate sporurile si vazut unde este corect sa fie acordate si unde nu.

  16. ADEVARUL: „De ce nu-şi fac treaba funcţionarii publici: Dezinteres, neglijenţă, lipsă de profesionalism. Raportul OFICIAL al ANFP.(Agentia Nationala a Functionarilor Publici).
    24 februarie 2021.
    Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a primit anul trecut aproape 3.000 de sesizări, o parte dintre acestea vizând comportamentul funcţionarilor publici sau modul neadecvat în care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu.
    „Din numărul total de adrese repartizate spre soluţionare de către structura juridică cu atribuţii de monitorizare a aplicării legislaţiei în domeniul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici s-au întocmit 13 note privind propuneri de acţiuni de control şi 19 note privind propuneri de exercitare tutelă administrativă”, se arată în raportul de activitate al ANFP pe anul trecut.
    În cadrul principalelor domenii în care ANFP a fost solicitată să formuleze puncte de vedere şi să acorde asistenţă de specialitate, la cererea compartimentelor de resurse umane, cele mai multe solicitări au vizat recrutarea (16%), urmate de promovarea funcţionarilor publici (13%) şi cele privind drepturile funcţionarilor publici (12%), obligaţiile funcţionarului public şi ale instituţiei publice (11%), mobilitatea funcţionarului public (10%), comisii de disciplină (6%), suspendarea raportului de serviciu şi evaluarea funcţionarului public (5%), încetarea raportului de serviciu (4%), răspunderea funcţionarului public (1%), perfecţionare profesională şi comisii paritare (sub 1%).
    Din analiza categoriilor de personal vizate în solicitările adresate ANFP în vederea acordării îndrumărilor şi clarificărilor de specialitate în domeniul funcţiei publice, se constată că majoritatea petiţiilor se referă la funcţionari publici de execuţie (87%), un procent de doar 6% dintre acestea fiind pentru funcţionari publici de conducere.”

    Gasiti pe ADEVARUL Raportul OFICIAL al ANFP!
    INTREBARE: merita Bugetarii acele Salarii si SPORURI uriase, Catule?!!