G4Media.ro

Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține…

Foto: AVE

Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere, și de către Universitatea din București. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Universității din București, Marian Preda, a declarat că Mariana Dogaru nu a fost recomandată de către instituția pe care o conduce.

Mariana Dogaru a fost aleasă președintele ARACIP pe 15 martie 2022, din postura de candidat unic, la momentul respectiv fiind lector la Universitatea Politehnica București. Aceasta a fost propulsată în Consiliul ARACIP, a cărui componență este decisă netransparent, prin ordin de ministru, și mai apoi la șefia acestuia după scandalul „Grădinița Politehnica”, în care Edupedu.ro a dezvăluit cum instituția a primit acreditare prin ordin de ministru, în vreme ce ARACIP, instituția care ar fi trebuit să o acrediteze, dăduse decizie de neacreditare. La vremea respectivă, Mariana Dogaru a fost unul dintre cei mai vehemenți critici la adresa anchetei Edupedu.ro.

Noul președinte al ARACIP a ajuns în funcție după o așa-zisă „reformă” începută de Ministerul Educației, care a schimbat prin hotărâre de guvern regulamentul de funcționare al instituției, acțiune criticată intens de o parte din societatea civilă.

Într-o declarație pentru Edupedu.ro, Dogaru susține în primă fază că „a văzut un ordin de ministru în care era nominalizată” și că nu știe cum a ajuns pe acea listă a celor 15 membri în Consiliul General ARACIP. În ordinul de ministru din 14 martie 2022, publicat pe 15 martie, Mariana Dogaru apare ca „reprezentant din partea Ministerului Educației”, deși lucra la Universitatea Politehnica București, nu la minister. Ordinul are semnătura ministrului Cîmpeanu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Consum: 7016 MW Productie: 5645 MW Sold schimb: 1370 MW

    bai .. ???

    Lesin .. !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. DACA ASA A HOTARIT PARTIDUL, MAI INCAPE DISCUTIE ?
    SI ORICUM CHESTIILE ASTEA SUNT SECRETE. PANA SI DOCTORATELE SUNT SECRETE.

  3. Romania tara mincinosilor si obedientilor politicienilor.Cum sa minti la un asemenea nivel, este penibil, nu meritam sa fiim într-o comunitate cum este UE cu acesti oameni.

  4. ARACIP, adică acoperire cu hârtii.

  5. Pt egalitatea de sanse su demasculinizarea numelor exista orice meserie la genul feminin, nu va mai cramponati!