G4Media.ro

Marilen Pirtea, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Bode: Lucrurile cu cât…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marilen Pirtea, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Bode: Lucrurile cu cât trenează mai mult cu atât fac rău tuturor, inclusiv României în acest context legat de Schengen. Forurile abilitate să îşi facă datoria. Avem și în România acea legislaţie care spune că un om este nevinovat până când un for abilitat îi declară vinovăţia

Deputatul Marilen Pirtea (PNL) care este și rector al Universităţii de Vest din Timişoara a declarat joi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că lucrurile trebuie clarificate în ceea ce privește acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse ministrului Afacerilor de Interne, Lucian Bode. Pirtea arată că lucurile cu cât trenează mai mult, cu atât fac rău tuturor, inclusiv României în acest context legat de Schengen. Deputatul liberal consideră că forurile abilitate trebuie să își facă repede datoria pentru a avea o concluzie finală.

„Cu siguranţă, în România acest subiect îl auzim foarte des în ultimul timp şi cu siguranţă trebuie la un moment dat să găsim o soluţie de a pune totul într-o normalitate, o normalitate a corectitudinii academice, a eticii academice. Lucrurile cu cât trenează mai mult în spaţiul public, şi se fac tribunale sociale, tribunale din zona presei, cu atât lucrurile fac rău tuturor, inclusiv României în acest context al negocierii de aderare la spațiul Schengen (….)”, a spus Marilen Pirtea, citat de news.ro.

El a adăugat că „forurile abilitate sunt cele care trebuie să se pronunţe în această situaţie”: „Trebuie văzută legislaţia în vigoare, decizia CCR 364 din 2022 care spune dacă această teză, pe conţinut, relevanţa cercetării ştiinţifice, noutăţile aduse în domeniu, dacă pot fi analizate conform legii. Dacă Universitatea Babes Bolyai se autosesizează, acolo trebuie găsită soluţia cu celeritate trebuie analizat şi dat un verdict. Există un verdict al acestei comisii, lucrurile nu pot fi analizate de două ori dar dacă apar noi elemente care să inducă ideea de plagiat trebuie luate în calcul, dar acolo în forurile abilitate şi nu în tribunale publice, în societate sau în presă”.

Liberalul a menţionat că ”avem şi în România acea legislaţie ca peste tot care spune că un om este nevinovat până când un for abilitat îi declară vinovăţia sau nevinovăţia”.

Reamintim că jurnalista Emilia Șercan a publicat joi o anchetă informând  ministrul de Interne Lucian Bode a plagiat în teza sa de doctorat cel puțin 18,5%. Șercan a spus că a identificat 6 ilustrații complet plagiate și alte 30 incorect citate în lucrarea analizată. „În urma analizării întregii lucrări, am descoperit text plagiat în nu mai puțin de 65 dintre cele 194 pagini ale tezei, reprezentând 10.139 cuvinte, ceea ce ridică procentul de conținut plagiat la 18,5%”, a transnis Șercan.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Și ta su s a îmbătat când l a declarat!

    • @mp :
      Este o prostie.
      Un infractor este infractor din momentul in care a comis o infractiune, nu abia cand s-au pronuntat toate instantele posibile.
      Pina nu se pronunta instantele infractorul nu poate fi pedepsit, ceea ce este altceva.
      Un hot este infractor din momentul in care a furat, nu abia cand s-au pronuntat toate instantele posibile.

    • @mp :
      Este o prostie.
      Doar la noi legile sunt in favoarea infractorilor, pedepsele se comaseaza in loc sa se cumuleze, analfabetii sunt eliberati anticipat, pentru ca au scris lucrari stiintifice etc.

  2. I o fi zis Marilena și au tăiat aia la maternitate a ul de final!

    • 😂😂😂😂😂😂😂😂Ce rea e lumea. Nu mai poate un parinte sa-si bata joc de copila lui in voie. Viata ãstuia in gimnaziu / liceu tre sa fi fost de vis

  3. Dacă forul abilitat nu funcționează ce facem?

  4. Domnul Partzea însuși a fost descoperit cu articole științifice plagiate.
    Doamna Șercan i-a descoperit și niște ciudatenii: a publicat, fiind coautor, trei studii legate strict de chimie, cică din greșeală a ajuns să fie trecut coautor, el fiind finanțist.
    Se intampla prin 2015-2016, nu știu ce-a mai făcut ulterior Partzea cu articolele plagiate.
    Dar, omul e de viitor: are toate cursurile de la Sf Treime(institutul diplomatic, academia de informații și mărețul colegiu de aparare) și zace la sienen în studio. Plus nspe mii de certificate, anul și 2-3 certificate. Și o mare putere de muncă, pentru el, ziua are 72 de ore, nu 24 h ca pentru fraieri.

  5. Dar de ce sa pui un prost in functie, nu mai bine pui dupa meritocratie?? Ca n’ar mai exista probleme. Dar vedeti, iar ne intoarcem la coruptie. .

  6. Il asteptam pe Maiestrul PIRTEA cu un studiu aprofundat despre fasole si derivate…..

  7. Domnul Marilen, autentic liberalo-comunist („struțo-cămilă”, după Volkov), zice că „acolo în forurile abilitate şi nu în tribunale publice, în societate sau în presă”. Adică societatea civilă și presa să tacă (botniță!), că „forurile abilitate” le-am amuțit noi și a făcut Curtea Constituțională a PSDNL lege de apărare a plagiatorilor, la incitarea lui Ciucă.
    Ia caută, dom’ Marilen, în dicționar ce înseamnă termenul „for” pe care-l pomenești necunoscîndu-l!

  8. Păi, după ce comisia UBB a constatat că-i hoț (pentru că nu contează procentul pentru a fi considerat hoț), de ce nu a avut bunul-simț (că despre onoare nu poate fi vorba) să treacă în penumbă?!