G4Media.ro

Marina rusă urmăreşte activitatea distrugătorului USS Ross, care a intrat duminică în…

Sursa: US Navy

Marina rusă urmăreşte activitatea distrugătorului USS Ross, care a intrat duminică în Marea Neagră

Flota Rusiei din Marea Neagră urmăreşte activitatea distrugătorului USS Ross, echipat cu sisteme Aegis, care a intrat duminică în apele Mării Negre, a informat Centrul naţional de gestionare a apărării Rusiei, citat de agenţiile de presă TASS şi RIA Novosti.

‘Forţe şi mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră au început să urmărească activităţile distrugătorului USS Ross al marinei SUA, care a intrat duminică în Marea Neagră, în jurul orei locale 18:30’, conform unui comunicat al centrului menţionat.

Navele de război americane intră periodic în Marea Neagră, notează în acest sens publicaţia Vzgliad. Potrivit acesteia, anul trecut, nave aparţinând unor ţări NATO au intrat de 30 de ori în Marea Neagră, de 15 ori acostând în portul Odesa (sudul Ucrainei).

În decembrie trecut, distrugătorul USS Ross a efectuat o vizită în partea de sud-vest a Mării Negre şi la fel pe durata vizitei a fost ‘escortat’ de nave ale Flotei ruse din Marea Neagră, aminteşte TASS.

Distrugătorul USS Ross (DDG 71) din clasa Arleigh Burke, cu rachete ghidate, a intrat în Marea Neagră pentru operaţiuni de securitate maritimă şi întărirea stabilităţii maritime regionale, se menţionează într-un comunicat al Flotei a 6-a americane pe site-ul navy.mil.

Este pentru prima oară de la începutul anului 2020 când o navă de război americană intră în Marea Neagră. Distrugătorul USS Rose a fost ultima navă care a vizitat Marea Neagră în decembrie 2019, fiind a opta navă de război americană care a efectuat o vizită în Marea Neagră anul trecut.

‘Cu această vizită, ne consolidăm în mod constant relaţiile cu partenerii noştri din regiunea Mării Negre’, a spus comandantul şef al USS Ross, căpitanul John D. John. ‘Operaţiunile regulate în Marea Neagră sunt cruciale pentru edificarea unui mediu maritim sigur şi garantarea libertăţii de navigaţie’, a adăugat el.

Aceste operaţiuni navale în Marea Neagră sunt destinate să consolideze interoperabilitatea între aliaţii şi partenerii NATO şi să demonstreze hotărârea colectivă pentru asigurarea securităţii la Marea Neagră în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, conform Flotei a 6-a americane.

Conform Convenţiei internaţionale de la Montreux din 1936, navele de război ale statelor neriverane Mării Negre au dreptul să staţioneze în apele Mării Negre nu mai mult de 21 de zile.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. In niciun caz Odesa nu trebuie lasata vreodata in mainile Rusilor. Iar Transnistria aia sovieto-romantica ilegala trebuie sa dispara. Cat exista este un pericol si pentru Romania direct si pentru Odesa (si indirect, din nou, pentru Romania). Romania trebuie sa fie gata sa intervina prima promt si complet eficace (sigur, cu ajutorul si coordonarea NATO) in Transnistria si/sau Odessa in caz ca Rusii incearca ceva.

  2. Rușii pot să urmărească cat vor, NATO și aliații își vad de treabă. Mujicii trebuie ținuți la distanță cu măsuri de descurajare.