G4Media.ro

Marius Andruh: Trebuie să pregătim profesori care să poată să predea două…

Foto: unibuc.ro

Marius Andruh: Trebuie să pregătim profesori care să poată să predea două discipline. Toată lumea este de acord cu introducerea dublei specializări, sunt discuții cu privire la organizare

“Trebuie ca la licență să pregătim profesori care să poată să predea două discipline, pentru că și în orașe sunt materii unde este greu să găsești pe cineva”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Marius Andruh. Membru în grupul de lucru al Ministerului Educației care elaborează metodologia pentru masteratul didactic, cercetătorul a explicat că “toată lumea este de acord cu introducerea dublei specializări, dar sunt discuții cu privire la forma de organizare”.

Contactat de Edupedu.ro în legătură cu masteratul didactic anunțat de ministrul Educației pentru pilotare începând din toamnă, cercetătorul Marius Andruh a declarat că “ceea ce Ministerul Educației vrea în acest moment, și este foarte bine, este ca măcar să pornim cu acest program pilot. Este un grup mare cu specialiști în științele educației care lucrează în prezent la metodologia de organizare a masteratului didactic“.

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Romanii nu vor educatie, ci bani nemunciti. Asa voteaza de 30 de ani.

  2. Sunt prea multe universitati. Au explodat ca virusul si sunt pline de familii de profesori, ca bacteriile. Calitatea cadrelor este deplorabila.

    • Nu de asta este situatia proasta in invatamant. Poti sa le ceri profesorilor sa predea si 10 discipline, dar asta nu schimba cu nimic situatia. Puneti stavila accesului neingradit la liceu, adica cu medii sub 6 la evaluarea nationala. Cei care nu pot sau nu vor sa invete la nivel de liceu, sa fie obligati sa invete o meserie utila pe piata muncii in scoli profesionale, apoi pot continua studiile, daca doresc si pot invata. Opriti fabricile de diplome. Tara este plina de absolventi de studii superioare care in proportie de 70% (a afirmat un profesor universitar la TV) nu stiu nimic.

  3. Mă surprinde tupeul anumitor cadre didactice universitare.Masteratul didactic a fost înființat prima dată la facultatea de litere. Am aflat, în urmă cu ceva timp, că domnul conferențiar Voica Cristian ar fi inventat, chipurile, această formă de studiu în cadrul facultății de matematică și informatică. Știam că domnul conferențiar e proverbial în materie de despotism vis a vis de studenții care îi sunt antipatici măriei sale, că pe cei simpatici îi trimite aiurea cu burse Erasmus deși conform notelor nu merită, că ne-a făcut de râs universitatea în urmă cu ceva vreme…dar nu mi-am închipuit că le fură masteratul!