Mărturia unui inginer energetician: Am lucrat cu tot felul de prize, întrerupătoare, contactori, siguranțe care se stricau încă de la montare. Erau tot felul de chinezării ieftine, care deși aveau certificate de calitate, erau sub orice critică
Alin Stanciu este inginer energetician, care spune că a lucrat în țară peste 15 ani la reabilitări de școli, spitale sau alte instituții publice și că s-a confruntat mereu cu materiale de proastă calitate. În România, unul dintre criteriile de bază la achizițiile publice este prețul cel mai mic. Într-un mesaj transmis redacției G4Media.ro, electricianul susține că unele prize sau tablouri electrice cedau încă de la probe, dat fiind că erau ”chinezării” conforme doar pe hârtie, dar în realitate sub standarde. ”Vă mărturisesc că unul dintre motivele pt care am plecat din țară, a fost să-mi iau o piatră de pe inimă, pentru că de multe ori semnam cu teamă, la orice predare de lucrare”, mai scrie Alin Stanciu în mesajul său.
Aceste precizări au fost transmise în contextul incediului de sâmbătă seara de la secția de terapie intensiva a spitalului din Piatra Neamț, printre posibilele cauze luate în calcul de anchetatori este un scurtcircuit sau un injectomat defect.
Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.
Redăm mai jos integral mesajul lui Alin Stanciu:
”Sunt electrician la bază, inginer energetician chiar și am lucrat in țară mai bine de 15 ani in această meserie. Firmele la care am lucrat, au avut fel de fel de contracte, de la construit de supermarketuri, la reabilitare de școli sau spitale. În calitate de șef de lucrări pe parte electrică, m-am confruntat mereu cu proasta calitate a materialelor achiziționate, pt că la contractele cu statul, bugetul de lucrări era unul minimal.
Am lucrat cu tot felul de prize, întrerupătoare, contactori, siguranțe care pur și simplu se stricau încă de la montare. Erau tot felul de chinezării ieftine, care deși aveau certificate de calitate, erau sub orice critică. Vă mărturisesc că unul dintre motivele pt care am plecat din țară, a fost să-mi iau o piatră de pe inimă, pentru că de multe ori semnam cu teamă, la orice predare de lucrare.
Altă problemă, conductorii electrici (cabluri, fire) care deși aveau un anumit Ø (grosimea) de cele mai multe ori, la o măsurătoare sumară, acel Ø nu corespundea cu realitatea din înscrisuri. Nici un simplu meseriaș nu băga asta de seamă pentru că nu e chiar o mare filosofie, dar grosimea la conductori, determină gradul de degajare de căldură la trecerea curentului electric. Totuși, pentru că e un material foarte scump cuprul, am văzut kilometri de conductori neconformi, nici la grosime, nici la conductibilitate (gradul de puritate al cuprului).
Sunt chestiuni tehnice, poate neimportante pentru foarte mulți, dar din cauza cărora eu am avut multe nopți nedormite.
În 2012, la sala de sport de la Academia de Poliție, a luat foc tabloul central de distribuție sub ochii mei, făceam probe. La fel probleme la Liceul Agricol , bazinul de înot de lângă Stadionul din Regie, Centrul nou construit pentru evidența populatiei Timișoara. Astea mi-au venit acum in minte pt că „au cedat” la probe. D-zeu știe câte au cedat după predare.”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
41 comentarii