G4Media.ro

Masca de protecţie devine obligatorie în tot judeţul Vâlcea / Restricţii suplimentare…

sursa foto: Pixabay

Masca de protecţie devine obligatorie în tot judeţul Vâlcea / Restricţii suplimentare în 31 de localităţi / Școlile din Râmnicu Vâlcea intră în scenariul roșu

Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în tot judeţul Vâlcea începând din 14 octombrie, atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise, potrivit unei hotărâri adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), informează Instituţia Prefectului Vâlcea într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, județul Vâlcea a ajuns la rata de incidență a COVID-19 de 2,32.

Totodată, în 31 de localităţi din judeţul Vâlcea, în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori, au fost instituite noi restricţii începând din 14 octombrie şi până pe 28 octombrie.

Localităţile din judeţ în care s-a depăşit pragul de infectări cu noul coronavirus de 1,5 /1.000 de locuitori şi vor aplica noi restricţii sunt: Milcoiu (9,66), Râmnicu Vâlcea (4,45), Stoeneşti (4,16), Titeşti (4,15), Drăgoeşti (3,10), Olanu (3,10), Şirineasa (3,09), Goleşti (3,07), Pietrari (3,05), Vlădeşti (3,00), Brezoi (2,95), Băile Olăneşti (2,92), Călimăneşti (2,74), Costeşti (2,60), Bujoreni (2,56), Păuşeşti Măglaşi (2,48), Stoileşti (2,46), Sălătrucel (2,27), Ştefăneşti (2,20), Runcu (2,15), Nicolae Bălcescu (2,12), Budeşti (2,09), Păuşeşti Otăsău (2,01), Miheşti (1,90), Galicea (1,89), Ocnele Mari (1,74), Lădeşti (1,71), Mălaia (1,69), Ioneşti (1,67), Dăeşti (1,58) şi Bărbăteşti (1,55).

În aceste localităţi a fost interzisă organizarea de activităţi, întruniri, vizite şi alte evenimente private în cadrul gospodăriilor populaţiei cu participarea a mai mult de 25 de persoane în acelaşi timp, iar activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor din aceste localităţi va fi permisă doar în intervalul orar 7,00 – 22,00 şi doar pentru o treime din capacitatea autorizată a acestora.

În perioada 14-28 octombrie, în cele 31 de localităţi, intervalul orar de funcţionare a teraselor, cafenelelor şi restaurantelor cu activitate în exteriorul clădirilor va fi 7,00 – 22,00.

Totodată, între 14 şi 28 octombrie, în cele 31 de localităţi se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, a cinematografelor, organizarea de spectacole, concerte şi evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, zile onomastice etc.) şi rânduieli bisericeşti (pomeni şi parastase) atât în localurile publice situate în spaţii închise (restaurante, cafenele, săli de evenimente), cât şi în cele din spaţii deschise (terase, corturi, foişoare etc).

În localităţile menţionate au fost interzise pentru două săptămâni şi târgurile, bâlciurile şi pieţele volante.

CJSU Vâlcea a mai hotărât ca începând din 14 octombrie, timp de două săptămâni, să îşi desfăşoare activitatea în scenariul roşu (exclusiv online) unităţile de învăţământ din localităţile cu rată de infectare de peste 3 la 1.000 de locuitori: Milcoiu (9,66), Râmnicu Vâlcea (4,45), Stoeneşti (4,16), Titeşti (4,15), Drăgoeşti (3,10), Olanu (3,10), Şirineasa (3,09), Goleşti (3,07), Pietrari (3,05) şi Vlădeşti (3,00).

Tot în scenariul roşu vor intra şi Şcoala Gimnazială Rusăneşti din comuna Fârtăţeşti şi Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani din cauza unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau profesorilor.

„Traversăm o perioadă dificilă şi fac apel la toţi cetăţenii judeţului să înţeleagă necesitatea respectării cu stricteţe a normelor şi măsurilor de siguranţă sanitară. (…) Spitalele sunt pline, iar printre cei infectaţi sunt şi medici, asistenţi, infirmieri sau ambulanţieri, aceiaşi care trebuie să îngrijească pacienţii din spitalele COVID şi non-COVID. Le mulţumesc acestor adevăraţi eroi care, cu preţul propriei sănătăţi, de luni bune rezistă în prima linie a acestui front de luptă”, a transmis prefectul judeţului, Sebastian Fârtat, potrivit comunicatului citat.

Citește și

Argeșul, județul cu cea mai mică incidență a infectărilor cu coronavirus, introduce masca obligatorie în toate spațiile publice. Cine nu respectă măsura riscă o amendă între 500 și 2500 de lei

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Purtarea masti corect, peste nas si gura, pusul mastii si scoaterea mastii te poate infecta, deci este o prostie sa nu porti masca tot timpul.
    Pastrarea distantei de 1,5 metri sau mai mare peste tot, in holul blocului si pe casa scarii masca ar trebui sa fie obligatorie.
    In lift nu ar trebui sa se suie persoane din familii diferite.
    Dar mai importante sunt alegerile, adica alegem sa respiram prin masca sau printre scanduri!

    • Va plateste bine la Ministerul Fricii, sau e munca voluntara? E adevarat, cu frica se cladeste noua si brava societate (sau mai vechea, ca nu e tactica noua).

  2. Exemplul si ideile proaste se raspindesc ca focul (apropo de portul mastii in locurile deschise), semn de seceta de idei si prostie grea.

    • Da, e incredibil! Se fac toți că plouă cu ce se întâmplă de fapt in birouri, fabrici, etc: 90% nici nu poartă masca in interior, dar au găsit „problema”, trebuie sa trecem pe o stradă pustie sau într un parc cu masca pusă, ca asa le bese lor mintea! Intr-un fel, e prima dată când ma bucur ca trăiesc in București si nu sunt la dispoziția unui prefect de provincie, care face ziua ce visează noaptea!

  3. azi dimineata la McDonald’s-ul din centru nu purtau 2 clienti inauntru masca, ei stateau ,la masa linistiti