G4Media.ro

Mașinile noi cu motoare termice ar putea fi interzise la vânzare din…

Sursa foto: pexels

Mașinile noi cu motoare termice ar putea fi interzise la vânzare din 2035 / Parlamentul European a aprobat un document de poziție din pachetul menit să combată schimbările climatice

Parlamentul European a aprobat miercuri un proiect legislativ ce interzice din anul 2035 comercializarea vehiculelor noi care emit CO2, ceea ce ar putea însemna sfârşitul vânzării pe piaţa UE a maşinilor noi cu motoare cu combustie internă, relatează agenţia DPA.

În urma adoptării acestui document de poziţie, Parlamentul European va începe negocierile cu statele membre (Consiliul UE), astfel că versiunea definitivă a textului legislativ ar putea suferi modificări.

Documentul face parte din pachetul legislativ european menit să combată schimbările climatice, denumit ”Fit for 55” şi al cărui obiectiv este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în anul 2030, faţă de nivelul anului 1990, şi atingerea neutralităţii climatice până în anul 2050.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Sigur că da.
    Și uite așa schimbarea climatică nu mai are nici o șansă. O rezolva europarlamentarii.

  2. In fine! Târziu, foarte târziu.

    • Aha, interzice Europa. India China si Africa totalizand 4 miliarde de oameni vor interzice si ele prin 2200. Toamna.

    • Prea tirziu, as zice. 2025 sau 2030, macar, ar fi fost mai bine.

    • vorbesti sa nu adormi. 2025 si le incarci la ce in romania? la aragaz????
      tu nu vezi ca infrastructura e praf in romania pt electrice? si ce sloturi sunt se ocupa cu mizeria aia de spring care incarca 200km in 10 ore. superb!
      plus preturile mari. si la cat s-a scumpit kWh nu mai e niciun fas nici pe electrice. sigur, nu polueaza, asta da.

  3. Lumea civilizată știe că resursele de hidrocarburi sunt pe terminate. Până în 2035 sigur vor apărea multe surse alternative de alimentare ale mașinilor

    • Pacat ca resursele necesare chimiei bateriilor sunt mult mai limitate decat hidricarburile.

    • Elac, sunt o multime de cercetari si prototipuri de baterii in dezvoltare, multe neutilizand niciun material rar sau poluant. Daca macar o alternativa se dovedeste fiabila, problema de care se agata unii ar fi rezolvata si ultimul obstacol in calea electrificarii transportului ar fi depasit.
      Gazul si petrolul vor deveni scumpe pe termen mediu. O noua cortina de fier se ridica intre noi si Rusia, preturile vor fi mari decenii de acum inainte. Iar dupa ce lucrurile se vor fi linistit (eventual) resursele de petrol vor fi mult mai rare (si natural mai scumpe). Decat scump si poluant, mai bine scump si nepoluant, nu?

  4. Eu sunt curios cât o să mai țină prostia asta? Până vor apărea revolte pe scară largă? Sau se vor trezi mai devreme?
    Cred că la alegerile europarlamentare ar trebui întrebați aleșii ce părere au despre această reglementare și să fie votați în consecință. Poate se schimbă complet garnitura și prioritățile.
    Uite d-aia e bine că oamenii au arme în SUA. Acolo nimănui nu-i trece prin cap să propună astfel de enormități.
    Regula e valabilă și la tancuri? sau la camioane?
    Dar miile de vapoare care constituie coloana vertebrală a comerțului mondial și care consumă păcură or să treacă și ele pe electric?

    • Pro stia o sa tina, pentru ca oamenii vad deja efectele schimbarilor climatice, cresterea temperaturilor, a zilelor cu canicula, a secetelor, disparitia resurselor de apa, a furtunilor, tornadelor, cresterea nivelului marii. Si cei mai saraci vor fi cei mai afectati. Cand saracii din lumea a treia vor suferi de foame, sete, ei vor fi primii care sa se revolte impotriva poluarii. Sau vor pune presiune prin migratie pe statele bogate.
      Poluare e generata in mare masura de statele in curs de dezvoltare sau bogate, nu de statele sarace. Ai sa fii surprins, dar revoltele de peste 10-20 ani a celor multi si saraci vor fi in favoarea reducerii poluarii.

  5. Mai „#stam acasă”. Ecologic.
    De fapt și în casa trebuie sa fii fit for 55. Maxim 16 grade iarna, minim 27 vara.
    Sau cel mai bine înapoi în peșteră.

  6. N-am mașină, dar am două nelămuriri:
    1/ cu ce mai mergem? Ok, eu mă duc cu avionul, trenul, dar sunt oameni care folosesc mașinile. Alea electrice trebuie încărcate, nu? Curentul electric îl producem numai de la Soare?
    2/ știți că aerul e la comun, da? Adică ok, noi interzicem motoarele cu ardere internă, dar ăia de la graniță nu. Africa, India, China… Ce facem, ne ducem peste ei, să-i batem? Adică e cam stupid să încărcăm mașinile electrice cu panouri solare produse și transportate din China folosind motoare cu combustie internă… E ca măreață ecologie germană, care sortează gunoiul și ce nu-i place, trimite în China, Malaysia sau România…

  7. Incercam cu abur .
    O aburim noi, intr-un fel…

  8. Niște idioți iresponsabili, care cred ca ideologia îți dă de mâncare și îți asigura bunăstarea și libertatea. Sunt convins că Putin va trece Rusia pe motoare electrice la tancuri, de anul viitor.

  9. Interziceti bai turismul cu avionul si comertul cu containere pe mare, si ati rezolvat o! Dar trebe sa ne luam de ala cu opel corsa euro 6 care face 7000 km pe an, f…. gura!