Măsură radicală în SUA: descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat, extrem de populare printre adolescenți, e interzisă din motive de securitate
Descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică, 20 septembrie, a anunţat vineri Departamentul american al Comerţului, care citează ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit Agerpres.
Ordinul Departamentului Comerţului nu interzice companiilor americane să facă afaceri cu WeChat în afara SUA şi nici nu interzice Apple, Google sau altor companii americane să ofere aplicaţiile TikTok şi WeChat în afara SUA.
Aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor americani. La rândul său, aplicaţia de mesagerie WeChat are, în medie, 19 milioane de utilizatori activi zilnic în SUA, susţine firma de consultanţă Apptopia. WeChat este o aplicaţie care combină servicii similare cu Facebook, WhatsApp, Instagram şi Venmo, fiind populară în rândul studenţilor chinezi, expaţilor şi al unor americani care au relaţii personale sau de afaceri în China.
„Partidul comunist chinez a demonstrat că are mijloacele şi intenţia de a utiliza aceste aplicaţii pentru a ameninţa securitatea naţională, politica externă şi economia SUA”, a explicat Departamentul american al Comerţului într-un comunicat de presă.
Departamentul Comerţului nu va încerca să oblige cetăţenii americani să elimine cele două aplicaţii sau să înceteze să le mai folosească, dar nu va permite update-urile sau noile descărcări.
Oficialii americani speră că, în timp, lipsa de update-uri va reduce gradul de utilizare al celor două aplicaţii. „Aşteptările sunt că oamenii vor găsi modalităţi alternative pentru a face aceste acţiuni. Ne aşteptăm ca piaţa să intervină şi să apară aplicaţii mai sigure care vor acoperi această cerere şi în care americanii să poată avea încredere, astfel încât Guvernul SUA să nu mai fie nevoit să adopte acţiuni similare”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Comerţului pentru Reuters.
În ultimele săptămâni, proprietarul TikTok, grupul ByteDance, a purtat discuţii cu grupul informatic american Oracle Corp şi cu alte părţi în ideea de a crea o nouă companie, denumită TikTok Global, pentru a răspunde la îngrijorările autorităţilor americane cu privire la datele utilizatorilor americani ai aplicaţiei TikTok, potrivit Agerpres.
Foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii